Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

«Κι ο κλήρος πέφτει στα αγόρια που ήταν σα σκυλόψαρα, κι ο κλήρος πέφτει στα κορίτσια που ήταν σα σκουπόξυλα...»

Πέσανε τελευταία αναρτήσεις φεμινιστικές, πέσανε και προβοκατόρικες από φίλους ιστολόγους, να και άρθρα επί άρθρων, ερωτηματικό στο ερωτηματικό για το ποιος έχει τα δικαιώματα, ποιος τα διεκδικεί, ποιος κάνει κουμάντο, αν η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά, αν η γυνή οφείλει να είναι κυρία έξω και πουτάνα στο κρεβάτι, και μπούρου, μπούρου, μπούρου... αν η χειραφετημένη θεωρεί σεξίστικη συνήθεια την πεολειχία ή όχι... (Όχι, δεν είναι σεξίστικη φαλλοκρατική αντίληψη, όπως και η αιδοιλειχία δε σημασιοδοτεί ότι ο άνδρας ο σωστός – ο πρόστυχος φορά τσεμπέρι, ήμαρτον!), αν οι γυναίκες σκέφτονται το σεξ ή το γάμο (και τα δύο τα σκέφτονται, όμοια όπως και οι άντρες), αν κάθε γυναίκα οφείλει να θεοποιείται μόνο επειδή είναι γυναίκα (Όχι, δεν είναι η κάθε γυναίκα ο φωστήρας, όπως δεν είναι και ο κάθε άντρας φαλλοκρατικό γουρούνι).

Είναι άντρας ο Θεός; Είναι γυναίκα ο Θεός; Είναι άσπρος ο Θεός, μαύρος, κίτρινος; Υπάρχει Θεός; Δε γνωρίζω αν υπάρχει. Η ευσέβεια δεν είναι συνάρτηση της θρησκοληψίας ούτε το ήθος υπαγορεύεται από δόγματα. Δικαίωμα του καθενός να επιλέγει αν θα γίνει πιστός ακόλουθος θρησκείας αναμένοντας επιβράβευση μετά θάνατον ή κολαστήριο ή εάν θα πράττει το αγαθό κατά τρόπο απόλυτα φυσιολογικό, αβίαστα και χωρίς να παπαγαλίζει Ευαγγελικές ρήσεις ή κομμάτια απ' το Κοράνι και τις Βέδες. Αν υπάρχει Θεός και πρέπει καλά και σώνει να γίνει κι ανθρωπόμορφος, μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό να είναι Ανδρόγυνως και μιγάς.

Στο μεταξύ η κοινωνία υπαγορεύει αυτό:





Οι Μουσουλμάνοι δίνουν οδηγίες σωστού ξυλοδαρμού της γυναίκας...





Και οι χριστιανοί θεολόγοι ερίζουν αν η φράση η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα σημαίνει στην κυριολεξία να τον φοβάται ή να τον σέβεται. Αλλά ενδεής μετά σεβασμού μπροστά σε άνθρωπο είναι συνακόλουθο του φόβου που προκαλείται από την άγνοια αυτού που δε γνωρίζεις. Τα μυστηριακά πέπλα συντηρούν και τους μύθους και εξυπηρετούν μια χαρά το παιχνίδι ανάμεσα στα δύο φύλα. Αλλά κάπου στον κόσμο, όπου η πολυγαμία στους άνδρες είναι επιτρεπτή, τις μοιχαλίδες τις τιμωρούν έτσι.





Λιθοβολισμός Γυναίκας στο Ιράν.

Συναφείς αναρτήσεις:

Μύθοι, Φενάκες, Αλήθειες και Στοιχειά για τις Γυναίκες (Τα αυτονόητα)
Όμφακες – Σταυρωμένες στη Μήτρα τους


© Ελένη Καλλιανέζου, Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2008

buzz it!

29 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ως θεολόγος προτρέχω και αποδίδω το σωστό περιεχόμενο της έννοιας "η γυνή να φοβείται τον άντρα"!
Λοιπόν, η γυναίκα πρέπει να φοβάται όχι τον άντρα αυτόν καθ' αυτόν αλλά μην τυχόν εκπέσει της αγάπης του και φανεί ανάξια αυτής!
Καλοοοοοοοοοοο

Αστερόεσσα είπε...

Αχά! Αυτός δεν πρέπει να τη φοβάται μην τυχόν κι εκπέσει της δικής της αγάπης; Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται συνήθως και μια απορημένη γυναίκα.
Αν οι χριστιανοί πατέρες θέλουν να σέβονται τον εαυτό τους, οφείλουν να αλλάξουν και το τελετουργικό του θρησκευτικού γάμου. Έξω όλος ο Παύλος που θεωρεί ακόμη και την εντός γάμου συνουσία "αμαρτία κατά παραχώρησιν", έξω οι ευχές "ως ο Θεός ηυλόγησεν τον Αβραάμ και τη Σάρα, τον Ισαάκ και τη Ρεβέκκα", να λείπουν τέτοιες ευλογίες, και να επικεντρωθούν στο Ευαγγέλιο με το γάμο της Καννά.

Αστερόεσσα είπε...

Και αυτό;

...καὶ δὸς τῇ παιδίσκῃ ταύτῃ ἐν πᾶσιν ὑποταγῆναι τῷ ἀνδρί, καὶ τὸν δοῦλόν σου τοῦτον εἶναι εἰς κεφαλὴν τῆς γυναικός, ὅπως βιώσωσι κατὰ τὸ θέλημά σου. Εὐλόγησον αὐτούς, Κύριε, ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὡς εὐλόγησας τὸν Ἀβραὰμ καὶ τὴν Σάῤῥαν. Εὐλόγησον αὐτούς, Κύριε ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὡς εὐλόγησας τὸν Ἰσαὰκ καὶ τὴν Ῥεβέκκαν.

b|a|s|n\i/a είπε...

να κλάψω ή να γελάσω; δεν ξέρω. θα χαμογελάσω μάλλον. ίσως χωρίς νόημα. ή χωρίς αποτέλεσμα. δεν ξέρω. είναι τόσα μα τόσα που πρέπει να αλλάξουν. τόσα μα τόσα που είναι αυτονόητα. τόσα μα τόσα που συνεχίζουν τόσα χρόνια να είναι κακώς κείμενα. χαμογελώ απλά γιατί μερικά όντως αλλάζουν.
και δεν ξέρω ώρες ώρες τι πρέπει να αλλάξει πραγματικά. οι χριστιανοί πατέρες που οι περισσότεροι ζουν διακόσια χρόνια πίσω στις ιδέες και αντιλήψεις, με την τεχνολογία του σήμερα ή αυτοί που συνεχίζουν να τους φιλούν το χέρι.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ούτε και η περικοπής με την Κανά με εκφράζει!
Αυτή αρέσει μόνο σε κάτι μπεκρήδες που ονειρεύονται να μετατραπεί η ΕΥΔΑΠ σε ζυθοποιεία!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Μ΄αρέσει ο τίτλος!

"φωστήρας"!
Μου θύμισες και την ομάδα του Ταύρου.
Φωστήρας, ο φονέας των γιγάντων:)
(νικούσε το ΠΟΚ: Παναθ, ΑΕΚ, Ολυμπ.)

Το κείμενο καλό, αλλά ο Ασκαρ..Ασκαρ!

Αστερόεσσα είπε...

Και αυτό;

"Αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ὑποτάσσεσθε ὡς τῷ Κυρίῳ, ὅτι ὁ ἀνήρ ἐστι κεφαλὴ τῆς γυναικός, ὡς καὶ ὁ Χριστὸς κεφαλὴ τῆς Ἐκκλησίας, καὶ αὐτός ἐστι σωτὴρ τοῦ σώματος. "

Και αυτό;

"καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα αὐτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ προσκολληθήσεται πρὸς τὴν γυναῖκα αὐτοῦ

Μήπως σταμάτησαν οι άντρες να είναι και "μαμάκες" για να προσκολληθούν στη γυναίκα τους και δεν το εννόησα;

Και αυτό;

Τῶν ἁγίων θεοστέπτων βασιλέων καὶ ἰσαποστόλων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης...

Από πότε πρόεδρος αυτοκράτορας στην Α' Οικουμενική Σύνοδο, ο οποίος δεν ήταν χριστιανός, αλλά χρησιμοποίησε τη θρησκεία για να γίνει λαοφιλής κερδίζει πόντους κι αγιοποιείται μαζί με τη μητέρα του, της οποίας το βίο και την πολιτεία καλώς γνωρίζομεν;

@ b|a|s|n\i/a,
Βράστα!

@ Σπίθα, παιδί μου, ξεκόλλα!
Για σχέσεις των δύο φύλων μιλάμε. Όχι για μπάλα.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ο "Μπάμ" !! (α).
Ασκαρ, ηρέμησε !!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Γιατί;
Ο Ασκαρ γιατί πράμα μιλάει;;
Σιγά μην μιλάει για σχέσεις:)
Αυτός κλωτσοσκούφι τα βλέπει, όλα!

tovenito είπε...

δεν πιστεύω να σε χτύπησε κανείς;;;
άντε μην κάνει ντου το ανίψι!
(αν σε προστατέψω πολύ, μην με ξεχάσεις στη διαθήκη ε;;)

δεν καταλαβαίνω γιατί η ηθική μιας γυναίκας (ή ενός άνδρα) θα πρέπει να προσδιορίζεται με βάση το τι κάνει στο κρεβάτι. και κυρίως δεν δέχομαι κηρύγματα για αυτό το θέμα από άτομα που κρύβουν τα δικά τους ανομήματα κάτω από το χαλί. γιατί ως γνωστόν όλοι οι υπόλοιποι που κρίνουν σε θέματα ηθικής ή σεξ είναι τύπος και υπογραμμός!

Αστερόεσσα είπε...

@ Τοβενίτο,
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος με χτυπούσε. Με κόβεις να το άφηνα έτσι; Θα είχα κινητοποιήσει αρχές, νομοθεσία, τύπο, διεθνείς οργανώσεις και media ανά την Υφήλιο. :D

Όχι, παιδί μου. Δεν κινδυνεύει η περιουσία που θα σου αφήσω στη διαθήκη μου. Το πώς ορίζεται αυτή η περιουσία είναι το θέμα. Η ευχή μου πιάνει;

Για τους περί ηθικής λαλούντες Φαρισαϊστές, οι οποίοι την εστιάζουν ανατομικά δεν ομιλώ. Μίλησε πριν από μένα κι ο Oscar Wilde:

"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars."
(=Είμαστε όλοι βρώμικοι, όμως μερικοί απο εμάς κοιτάζουμε τ' άστρα)

Ερατώ είπε...

Έμεινα άφωνη με τα βιντεάκια...
Όχι πως δεν μας είναι γνωστά λίγο πολύ αλλά εύκολα τα ξεχνάμε.
Δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για μάχη των δύο φύλων αλλά για το γνωστό ρητό:
Lupus est homo homini
δηλ. βρήκαμε τον άλλον για κάποιο λόγο σε αδύνατη θέση , ας πέσουμε να τον φάμε...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ tovene592

Ήθελα νάξερα αν έχεις λίγο τσίπα!
Για να προστατέψεις μια αδύναμη θείτσα, εσύ θέλεις όλοκληρη την περιουσία της.

Ωραίο ανήψι!!
Φτού σου, να μην αβασκαθείς!!

Ερατώ είπε...

...αν είναι να ευχαριστήσουμε την εξουσία.
(συνέχεια στο προηγούμενο σχόλιό μου...)

Αστερόεσσα είπε...

@ Ερατώ,

Το πρώτο βίντεο είναι χιουμοριστικό, λίγο όμως απέχει απ' την πραγματικότητα, τουλάχιστον για τα εν Ελλάδι.
Το δεύτερο εξοργιστικό. Το είχα ανεβάσει και πριν 2 χρόνια, στο παλιό μου αγγλικό ιστολόγιο, που πια δεν υπάρχει. Φυσικά, άντρες - γυναίκες αλλοδαποί έσπευσαν να το αποδοκιμάσουν.
Ανάμεσα στους σχολιαστές κι ένα δεκαεξάχρονο παιδί απ' το Νεπάλ, είχε πει πάνω - κάτω τα εξής:
"Και όμως! Γι' αυτά τα γαϊδούρια που σακατεύουν τις γυναίκες τους και τις κακοποιούν καθημερινά, ο ιμάμης έδωσε το μέτρο".

Όσο δε για τους λιθοβολισμούς, τους αποκεφαλισμούς και τους απαγχονισμούς γυναικών σε ισλαμικές χώρες: Εκεί που κάθε ελευθερία ή δημοκρατική αρχή είναι ανύπαρκτη (ισχύει π.χ. θανατική ποινή και για ομοφυλοφίλους), η γυναίκα απλώς υφίσταται "ως ον κατώτερο από τον άντρα" κατά το Ισλάμ την κακοποίηση σε όλο της το μεγαλείο.

Μην έχουμε αυταπάτες. Ούτε η μέση Αμερικάνα είναι απελευθερωμένη. Η Sarah Palin δεν επιλέχτηκε τυχαία για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στην Αμερική.

Ακόμη και στην Ευρώπη οι χώρες όπου οι γυναίκα απολαμβάνει ισότητα με τον άντρα είναι οι Σκανδιναβικές.

maika είπε...

το πρώτο βιντεάκι μου θύμισε την ταινία Stepford wives !!
το δεύτερο γκρρρ...
η φωτογραφία..αχ αυτή η φωτογραφία...

και τελικά ο δικός μας ο Θεός αν τελικά είναι ανθρωπόμορφος είναι σίγουρα εντελώς κουφός!!
και ο Αλλάχ μάλλον με προβλήματα όρασης...βλέπει μόνο ό,τι δεν καλύπτουν τα ρούχα..
;0)

dyosmaraki είπε...

Πάντως ο Θεός αρχικά ήταν γυναίκα (επί μητριαρχίας). Από τότε που οι άντρες δημιούργησαν την πολιτική ο θεός μετατράπηκε σε άντρα.....

Οσο για τους λιθοβολισμούς, προχθές μια 13χρονη Σομαλή λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου γιατί λέτε? Επειδή την απήγαγαν 3 άντρες....
Το γεγονός κατήγγειλε ο ίδιος ο πατέρας της....
Τελικά οι 3 άντρες που απήγαγαν το κοριτσάκι αθωώθηκαν ενώ λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου εκείνο...

http://www.guardian.co.uk/world/2008/nov/03/somalia-rape-amnesty

Για ποιά ισότητα μιλάμε λοιπόν????

Αστερόεσσα είπε...

@ dyosmaraki,
Μου ανάβεις τα αίματα! Για το 13χρονο κορίτσι στη Σομαλία υπάρχει και άρθρο στο site της Διεθνούς Αμνηστίας.
Δε θέλω και πολύ για να ξαναρχίσω τα περί κατάργησης της θανατικής ποινής και να ξανανοίξω το φόρουμ. Εξάλλου, το θέμα είναι πάντα ανοιχτό.

Ερώτημα: Για τις βαρβαρότητες στις γυναίκες και τις διακρίσεις στο όνομα της θρησκείας στις χώρες όπου ο φονταμενταλισμός είναι νόμος, ας πούμε ότι το καταλαβαίνω. Πες μου όμως: Σε χώρες όπως οι Σκανδιναβικές, όπου και έζησα, όπου και τα δικαιώματα της γυναίκας είναι κατοχυρωμένα και υπάρχει πλήρης ισότητα, πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν πολιτικές και οικονομικές πρόσφυγες γυναίκες από Ισλαμικές χώρες και να μιλούν για δικαίωμα στην μπούργκα και δικαίωμα στη γυναικεία περιτομή (τουτέστιν κλειτοριδεκτομή, που βαρβαρικά εφαρμόζεται σε ισλαμικές χώρες της Αφρικής ΑΚΟΜΗ);
Και κανείς δεν μπορεί να τους πει και τίποτα γιατί σου λέει βάλε κι εσύ την εθνική σου στολή, δεν απαγορεύεται, άρα μπορείς να κυκλοφορείς και με φουστανέλλα, και δεν μπορείς να μου στερήσεις τη θρησκευτική μου ελευθερία.
Οι δημοκρατικοί θεσμοί αλώνονται εκ των έσω και δεν το έχουμε πάρει ακόμη χαμπάρι!

@ maika,
O άνθρωπος έπλαθε πάντα τους θεούς του κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσίν του.
Κοντά στη δική του αναπηρία, θέλει συντρόφους στην αρρώστεια του εξίσου πνευματικώς αναπήρους, μέσα στη σφαίρα αυτού που ο ίδιος καλεί υπερβατικό. Αλλά αλλίμονο αν οι μισεροί θεοί του δεν έχουν και ικανότητα αυτοϊάσεως.
Δε φταίνε οι θεοί που νοσούν σε ασθένεια μη αναστρέψιμη. Φταίνε οι άνθρωποι που είναι αυτοκαταστροφικοί και κοντά στο δικό τους χαμό θέλουν να παίρνουν στο λαιμό τους όσους γίνεται περισσότερους.

takis είπε...

To "κακό" είναι οτι το 2008 συζητάμε ακόμα για αυτά...

Ειναι φαίνεται μακρύς ο δρόμος ακόμα...
εγώ όμως είμαι πάντα αισιόδοξος..(Δεν πάω καλά ε?!)

ΥΓ Τώρα ρε Αστέρω, τι να σχολιάσω?
ποιό πολύ μαζί σου γίνεται να είμαι?..(άσε γιατί κυκλοφορούν και κουτσομπόληδες!...)

Αλλά το "γαμώ τις θρησκείες μου μέσα" θα το πω..γιατί θα σκάσω..

Αστερόεσσα είπε...

@ Αχ, βρε Τάκη...
Έγινε ένα μπουμ στις αρχές του αιώνα, κι άλλο ένα στις δεκαετίες '60 -70 (στο Δυτικό Κόσμο)... Tώρα;
Για τις θρησκείες τι να πω; Μόλις την άνοιξη έγινε ολόκληρο σκάνδαλο στο Λονδίνο με ευκαιρία έκθεση του Αναγεννησιακού Ζωγράφου Lucas Cranach του Πρεσβύτερου. Υπήρξαν παραθρησκευτικές οργανώσεις που ζήτησαν να μην εκτεθεί ο πίνακας της γυμνής του Αφροδίτης ως άσεμνος! Για τέτοια κατάσταση μιλάμε!!!

dyosmaraki είπε...

Θα έπρεπε να το περιμένουμε πως με το επιχείρημα του "δικαιώματος της επιλογής" που πρότασσε ο Δυτικός πολιτισμός, θα ανταπαντούσαν και εκείνοι για το δικαίωμα να εξακολουθεί να ισχύει η μπούργκα και όλα τα υπόλοιπα αφού και εκείνοι έχουν το "δικαίωμα της επιλογής".

Κατά τη γνώμη μου αντί να τίθεται μια απαγόρευση από τη Δύση (όπως στην περίπτωση της απαγόρευσης της μαντήλας), θα έπρεπε να δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση και την παιδεία και σε δραστηριότητες μέσα από τις οποίες οι άνθρωποι θα κατανοούσαν την βαρβαρότητα κάποιων πράξεων και από μόνοι τους θα άλλαζαν τους όποιους βάρβαρους νόμους.

Οσο για τη συζήτηση που είχες ξεκινήσει στο Yahoo περί θανατικής ποινής θυμάμαι πως είχαν ανταλλαγεί πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Όχι ρε Τάκη δεν γίνεται, πιό πολύ!
Σκυλόψαρα μας λέει και είμαστε χάνοι...

tovenito είπε...

σπίθα, θα απαιτήσω και από εσένα τα νόμιμα. ως κόρτε της θείας έχεις κι εσύ υποχρεώσεις απέναντί μου!δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι! άσε που πρέπει να έρθεις να τη ζητήσεις πρώτα και να αφήσεις αυτά τα σατανικά τα προοδευτικά που έμαθες στη στρούγκα! ;-P

Αστερόεσσα είπε...

@ dyosmaraki,
Εκπαίδευση ναι, συμφωνώ.

Όμως στη Δανία για παράδειγμα οι μουσουλμάνοι αυτογκεττοποιούνται. Στο σχολείο ερχόταν μουσουλμάνος ιερωμένος και όλοι και όλες έσπευδαν σε αυτόν να υποβάλλουν τα σέβη τους. Σε μια τάξη δανέζικων άκουγες περισσότερα "σαλάμ αλέκουμ" από δανέζικα. Κάθε μετανάστης φροντίζει να φέρει και την οικογένειά του.
Τουρκάλα συμμαθήτριά μου στην τάξη με παρακαλούσε στο ραμαζάνι να πάμε στο αυτοκίνητό μου για να καπνίσει (οι Τούρκοι είναι μουσουλμάνοι Σουνίτες) για να μην τη δουν άλλοι μουσουλμάνοι και τη στιγματίσουν.
Αφγανός συμμαθητής (Μουσουλμάνος Σιΐτης) υποστήριζε ότι το τσιγάρο πρέπει να απαγορεύεται στις γυναίκες.
(Να σημειωθεί ότι η Δανία είναι χώρα καπνιστών).
Εκπαίδευση; Τους προσφέρεται. Αυτοί δε συμμετέχουν. Αρνούνται να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό σύστημα. Αντίθετα απολαμβάνουν τα οφέλη του. Παντρεύονται π.χ., δε δηλώνουν το γάμο και παίρνουν έξτρα επιδόματα. Τι το ψάχνουμε;

Δεν ισχύει καμία απαγόρευση της μαντήλας. Στα δανέζικα κανάλια τηλεόρασης υπάρχουν και τηλεπαρουσιάστριες με μαντήλες. Το ίδιο και σε άλλες χώρες.
Πριν 2 χρόνια στην Αγγλία είχε δικαιωθεί και δασκάλα δημοτικού σε δημόσιο σχολείο της Αγγλίας που φορούσε μαύρη μπούργκα (μόνο τα μάτια έξω) ενώ δίδασκε επτάχρονα Αγγλάκια.

Η πρώτη κρίση του Μωάμεθ στη Δανία βλέπε Imprimatur δεν ξεκίνησε απ' το Folkeparti. Oύτε καν απ' τα σκίτσα της Jyllands - Posten. Από διαγωνισμό σκίτσων για αναγνωστικά δημοτικού για προσφυγόπουλα στα δανέζικα ξεκίνησε και πήρε τέτοιες διαστάσεις, γιατί κάποιοι τόλμησαν να απεικονίσουν τον Προφήτη. Κατόπιν η εφημερίδα απάντησε με γελοιογραφίες κι έγινε ύστερα ο Αρμαγεδών.

Αστερόεσσα είπε...

@ Σπίθα,
άσε τα προβοκατόρικα. Λάθος η ανάρτηση.

@ tovene592,
Θα σε καταγγείλω σε φεμινιστικές οργανώσεις και δε θα ξέρεις από πού θα φυλαχτείς, καμάρι μου. Ξέρεις μερικές φεμινίστριες έχουν και γένια και μουστάκια και δε χαμπαριάζουν από χιούμορ... :D

akrat είπε...

εγώ πάντως με το Ισλάμ ...
φρικάρω...
με τους παπικούς
εκνευρίζομαι...
με τους Ορθόδοξους....
γελάω....
με τους Ινδουιστές....
νευριάζω τα μάλλα....
και με όλες τις άλλες θρησκείες....
οδηγούμε στην παράνοια...

Αστερόεσσα είπε...

@ akrat,
Εγώ να δεις πώς φρικάρω!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Αστερόεσσα
Μην με λες προβατοκράτορα!!
Και μην πουλάς φεμινισμό στο ανήψι!

@ toneve592
Nα μαζέψω τις προβατίνες, να αρμέξω και σου φέρνω τυρόγαλο :))

Αστερόεσσα είπε...

@ Ok, Σπιθουλίνι!
Επιλογή σου! Στην επόμενη πολιτική σου ανάρτηση ή εκεί που θα είσαι φτιαγμένος με τον Chomsky και τα εργατικά, θα έρχομαι κι εγώ και θα πετάω σόκιν ανέκδοτα ή ακόμη χειρότερα:
Θα σου λέω πόσο πολύ σε λατρεύω, με καλημεροκαλησπέρες και ευχές για καλό σουκού και θα είμαι μες στην τρελή χαρά με λα-λα-λα βατομουράκια! :Ρ:Ρ