Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Πλατύπους ο Περιττοδάκτυλος

Ο πλατύπους είναι ένα περίεργο ζώο. Το παράξενο της μορφής του ήταν ίσως αυτό που με τράβηξε να τον υιοθετήσω από τον καιρό που η ηλικία μου ήταν ιδιαίτερα τρυφερή.

Στην πραγματικότητα αυτός με εξημέρωσε και με υιοθέτησε και όχι εγώ αυτόν. Ο συγκεκριμένος ήταν και περιττοδάκτυλος, όμοια όπως και η ατυχήσασα δεύτερη σύζυγος του Ερρίκου του Η’ και ιδιαίτερα προσφιλής μου Άννα Μπολέυν, που, όπως θρυλείται, είχε στο ένα χέρι έξι δάχτυλα, το σύνολον έντεκα δάκτυλα στα χέρια και δέκα στα πόδια. Η Άννα των εικοσιενός δακτύλων και των χιλίων ημερών έχασε μία μέρα του Μαΐου (σε ημερομηνία που έδιδε αριθμόν περιττόν) το κεφάλι της - κι ας ήτο καλλιεργημένον και γοητευτικόν (αν και όχι ιδιαίτερα εύμορφον, ως λέγεται). Το κεφάλι της Άννας κατηγορήθηκε επί μοιχεία και μαγεία.



Ηans Holbein ο Nεώτερος, Anne Boleyn, σκίτσο περ. 1534 – 1535, British Museum, Λονδίνο

Ο πλατύπους μου όμως ο περιττοδάκτυλος κεφάλι έχει και είναι και αστείο. Βγάζει γλώσσα και αντιμιλάει, αλλά είναι ντροπαλός πολύ. Αφού όταν ήμουν μικρή και μπαίναμε σε ένα κατάστημα, ο πλατύπους κρυβόταν πίσω μου κρατώντας μου το φουστανάκι κι εγώ κρυβόμουν πίσω από τον πατέρα μου κρατώντας του το παντελόνι και ο πατέρας μου κρυβόταν πίσω από ένα ύφος άνεσης κρατώντας τον κόσμο απ’ το μανίκι κι ο κόσμος κρυβόταν πίσω από ένα «Καλημέρα σας, πώς είσθε, καλά ευχαριστώ» και το «Καλημέρα σας, πώς είσθε, καλά ευχαριστώ» κρυβόταν πίσω από χαμόγελα και τα χαμόγελα κρύβονταν πίσω από μύτες. Μύτες κάθε λογής: ελληνικές ορθογώνιες και πυθαγόρειες, Ρωμαϊκές στυλ Ιουλίου Καίσαρα, γαλλικές τύπου Μαντάμ Πομπαντούρ ή Συρανό ντε Μπερζεράκ και αγγλικές τύπου γκουβερνάντας με ομπρελίνο.

Το ουσιαστικότερο πράγμα στον κόσμο είναι οι μύτες. Μύτες συναχωμένες, μύτες με τουπέ, μύτες με κρεατάκια, μύτες που μερικές φορές φέρνουν κι έναν άνθρωπο πίσω, μύτες κάποτε με μπιμπίκια ή πόρους, τους οποίους ζουλάς και κάνουν «πλιτς» και βγαίνει από μέσα ένα μακαρόνι ή σμήγμα.



Pieter Bruegel o Πρεσβύτερος, Ο Πύργος της Βαβέλ, 1563, Kunsthistorisches Museum, Βιέννη


Ο πλατύπους μου όμως ο περιττοδάκτυλος έλυσε το πρόβλημα των μυτών άπαξ διά παντός, γιατί αντί μύτης έχει ράμφος. Ανοίγει και το ψυγείο και μου τρώει και την τελευταία φέτα του ψωμιού και τότε δεν έχω πού να αλείψω το βούτυρό μου και γρυλίζω.

Ο πλατύπους τότε, ως μέγας μαλαγάνας, πλησιάζει με το ντροπαλό ακαταμάχητο γελάκι και μου τρίβεται και δείχνοντάς μου τα δάκτυλά του (των οποίων ο αριθμός είναι περιττός) λέει ναζιάρικα:

-Έλα τώρα! Μη θυμώνεις, είναι περιττόν!

-Εάν εσένα σου περιττεύει μια, εμένα μου περιττεύει δυο, του απαντώ.

Και τότε λέει:

-Όχι, όχι, αν εμένα μου περιττεύει περιττώς, εσένα σου περιττεύει αρτίως.

-Περιττώς μου περιττεύει, αρτίως καταβρόχθισες την περιττή μου φέτα άρτου, του αντιγυρνώ.

-Ουκ επ’ άρτω ζήσεται μόνον άνθρωπος, με αποστομώνει ο πλατύπους μου ο περιττοδάκτυλος.

Κι εγώ χαμογελώ και τότε αυτός μουρτζουφλιάζει, γιατί δεν μπορούμε να χαμογελάμε και οι δυο, αφού το άθροισμα των χαμογέλων θα ήτο αριθμός άρτιος και ουχί περιττός.



Εικονογράφηση του John Tenniel από το βιβλίο του Lewis Carroll Through the Looking Glass, and What Alice Found There

__________

Πλήρες κείμενο των βιβλίων του Lewis Carrol Alices Adventures in Wonderland και Through the Looking-Glass, and What Alice Found There στα αγγλικά εδώ.

© Ελένη Καλλιανέζου, Vejen, 13 Iουλίου 2008

buzz it!

70 σχόλια:

apocalypses είπε...

Περιττώς… περιττεύει να πω ότι μόλις, γαμώ τη μιζέρια, γάμω τα έπεα πτερόεντα (άσχετο) γύρισα…home. Το παρών το ανέσυρα με αφορμή ξαφνικό ταξίδι Το Σαββατοκύριακο για τη δουλειά μου(που δεν αγαπώ ή μάλλον κάποια σκέλη της αγαπάω).Είμαι πτώμα, απογοητευμένος και τιμή και δόξα σ’αυτούς που την κάνουν νωρίς…τους γνωστούς-άγνωστους και ΓΛΥΚΟΥΣ, πώς να το κάνουμε, τεμπελάκους …

Υ.Γ ΜΟΛΙΣ σχολιάσετε, για τον κ. Πλατύπουν τον Περιττοδάκτυλον ΓΙΑ ΤΟ και του ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΑΥΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΗΡΤΗΣΕ, σχολιάστε μετά τίποτα και για τον κ. Μέρμυγκα…Ούτως ή αλλως ο μορφέας καραδοκεί εδώ και δυό μέρες…παραδίνομαι..

Υ.Γ2 Ο.Κ Όχι, δεν τόχουμε μαζί το blog…Μην μου θυμώνεις … Απλά η κούραση μου βγαίνει…
Υ.Γ3 Καλησπέρα σας…


ο κ. Μυρμήγκης
Ήταν μια φορά κι έναν καιρό
Ένα ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι
Που ξεκινούσε κάθε μέρα, πρωΐ-πρωΐ,
Για τη δουλειά του. Περνούσε όλη τη μέρα δουλεύοντας και τραγουδώντας,
Μέσα στην καλή χαρά!

Του άρεσε πάρα πολύ να εργάζεται και φυσικά η απόδοσή του ήταν εξαιρετική! Μόνο που, δυστυχώς, στην επιχείρηση δεν υπήρχε manager να το κατευθύνει!

Ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας,
Αποφάσισε πως αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί
Κι έτσι δημιούργησε μια θέση manager,
Για την οποία προσέλαβε μία ιδιαιτέρα, έμπειρη, την Πασχαλίτσα.

Πρώτο μέλημα της Πασχαλίτσας ήταν να εποπτεύσει το ωράριο του Μυρμηγκιού.
Και γι’ αυτό προχώρησε αμέσως στην οργάνωση ενός συστήματος ελέγχου, με κάρτες. Βέβαια, σύντομα, χρειάστηκε να προσλάβει μία γραμματέα, που ανέλαβε να ετοιμάζει τους φακέλους αναφοράς, με τη βοήθεια μίας νέο-προσληφθείσας Αράχνης.

Η Αράχνη επιφορτίστηκε με το σύστημα αρχειοθέτησης, καθώς και με το τηλεφωνικό κέντρο. Στο μεταξύ, το ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι συνέχιζε να δουλεύει, να δουλεύει, να δουλεύει…

Ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ήταν τόσο ευχαριστημένος με τις καθημερινές αναφορές, που λάμβανε από την Πασχαλίτσα, ώστε της ζήτησε να του ετοιμάσει μία συγκριτική μελέτη, με γραφήματα και ανάλυση τάσεων. Έτσι, απευθύνθηκαν σε μία κατσαρίδα, στην οποία αγόρασαν μάλιστα ένα νέο σετ υπολογιστή- εκτυπωτή, για να βοηθήσει στην εκπόνηση της μελέτης.

Το ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι άρχισε δειλά- δειλά να διαμαρτύρεται για όλη αυτή τη γραφειοκρατία και το χαρτοβασίλειο. Μοιραία, οι ρυθμοί της δουλειάς του άρχισαν να μειώνονται…


Ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, αποφάσισε πως έπρεπε να πάρει αμέσως μέτρα γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και έφερε επειγόντως έναν ειδικό διευθυντή, αρμόδιο να επιβλέπει το ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι.

Τη θέση, λοιπόν, ήρθε να καλύψει ένας τζίτζικας που άλλαξε αμέσως τη φθαρμένη επίπλωση του γραφείου του και ζήτησε μία ειδική, εργονομική πολυθρόνα κι έναν υπολογιστή με επίπεδη οθόνη. Βέβαια, με τόσους υπολογιστές πια, η εταιρεία προχώρησε, αναγκαστικά, στην αγορά ενός server.

Ο νέος διευθυντής ένιωσε σύντομα την ανάγκη αν φέρει έναν υποδιευθυντή (που ήταν, παλιά, βοηθός του) ώστε, με τη βοήθειά του, να καταστρωθεί ένα στρατηγικό πλάνο, καθώς και ο προϋπολογισμός του νέου αυτού τμήματος.

Όσο γίνονταν όλα αυτά, το Μυρμήγκι ένιωθε όλο και λιγότερο παραγωγικό…

Ο Τζίτζικας δεν έχασε χρόνο: «Πρέπει να παραγγείλουμε μία έρευνα σχετικά με τα προβλήματα του επαγγελματικού περιβάλλοντος και τις αντιδράσεις των εργαζομένων», είπε. Μόνο που, μία μέρα, μελετώντας τις αναφορές και τα στοιχεία, ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, συνειδητοποίησε ότι ο τομέας στον οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες το ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι, δεν ήταν πλέον τόσο κερδοφόρος.

Αμέσως ζήτησε από μία περιζήτητη σύμβουλο, την Κουκουβάγια να γνωμοδοτήσει πάνω στο θέμα και να εισηγηθεί κάποιες λύσεις. Τρεις μήνες αργότερα η Κουκουβάγια έφερε την έκθεσή της, που κατέληγε ως εξής:

«Στη επιχείρηση υπάρχει, σαφώς, πλεόνασμα προσωπικού». Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ακολούθησε τη συμβουλή της και… Απέλυσε το Μυρμήγκι!!!


Συμπεράσματα:

Από το να είσαι ένα ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι, καλύτερα να είσαι ένα ανίκανο τίποτα, άχρηστο για οτιδήποτε. Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ανίκανοι δεν έχουν καμία ανάγκη εποπτείας. Τι να την κάνουν;
Αν, παρόλα αυτά, επιμένεις να είσαι παραγωγικό Μυρμήγκι, τουλάχιστον, μη δείχνεις ότι είσαι, ταυτόχρονα ευτυχισμένο… Δεν θα σου το συγχωρέσουν ποτέ!

Αν πάλι, επιμένεις ξεροκέφαλα να είσαι ένα ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι, φρόντισε να δημιουργήσεις δική σου επιχείρηση, ώστε, τουλάχιστον, να μην πρέπει να συντηρείς Κηφήνες, Πασχαλίτσες, Αράχνες, Τζιτζίκια, Κουκουβάγιες και Κατσαρίδες.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω βασίζονται σε έγκυρες πανεπιστημιακές έρευνες που δείχνουν ότι η πλειονότητα των ανθρώπων έχουν την τάση να γίνουν παράσιτα…


Τέλος και σας ευχαριστώ για το χρόνο σας…

Υ.Γ 4 Και γω ο μαλακας ψάχνω να βρω, γιατί δεν με αφήνουν να κάνω τη δουλεία μου, γιατί την ''έκανε'' η αστεροεσσα και γιατί, νωρίς- νωρίς στα 45 τους βούτηξε δύο χιλιαρικάκια ευρωπουλάκια και τώρα ψαρεύρει στον Αστακό ο παλιός μου φίλος Ευάγγελος Ρε αντε #$$%#@#$@$@#$#@$#@$ γαμώ το κράτος σας… Αιδώς Αργείοι… Γαία πυρί μειχθήτω…..

apocalypses είπε...

Vous avez lettre...

Αστερόεσσα είπε...

Nαι... Το κατανοώ απολύτως εξ' ιδίας γνώσεως. Κάθε παραγωγικό μυρμήγκι οφείλει να είναι και ελαφρώς μούρτζουφλο.
Tα μέρη:
-Adagio ma non troppo
-Largo
-Grave
Eρώτημα: Κάποια απορία εάν η Αστερόεσσα δαιμονίζεται με τον περιττοδάκτυλο που της τρώει την περιττή της τελευταία φέτα ψωμιού;
Βεβαίως ... ουκ επ' άρτω ζήσεται μόνον άνθρωπος. Ο άρτος είναι και περιττός και... παχαίνει.

Μerci beaucoup. ~☺~

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Τον τριδάκτυλο τον βραδύποδα, γνωρίζω.
Το πιό "χαζό" και αργό ζώο στον κόσμο.
18 ώρες, ύπνο.
Τον κλωτσάς από αριστερά και κοιτά
..δεξιά του.!!

Κατάλαβα πώς 1χ+1ψ =1χ,ψ ή 1ψ,χ εναλλάξ!

Αλλά έχεις επισκέψεις με γνώσεις μάνατζμεντ πού έμαθε και παραμύθια !
Να αποσύρομαι, σιγά- σιγά-)

Καλησπέρα .."σειρά" -)
Διαβασμένος ήρθες σήμερα !!

Αστερόεσσα είπε...

Toν βραδύποδα δεν τον εγνώριζα. Ωστόσο, επειδή είμαι επιμελής, ερεύνησα στο διαδίκτυο και έμαθα ότι ο τριδάκτυλος βραδύπους είναι τεφρόφαιος. Τι ζώον είναι; Κάποιες πληροφορίες; Μην αποσύρεσθε από τώρα, Σπίθα. Τα πλάσματα της νύχτας δεν εξύπνησαν καν. Ο Ίγκορ ετοιμάζει στον Κόμη το τσάι του.

Υ.Γ. Επιφυλάσσομαι να σας πω τι θέλει να πει η ποιήτρια στο τέλος. ~☺~

Αστερόεσσα είπε...

Αληθές περιστατικό:
Διπλωμάτης στην Αγγλία νυμφευμένος και πατέρας δύο τέκνων εξασφάλισε στην οικογένειά του ευμάρεια, καλά σχολεία, αυτοκίνητα, διακοπές.
Μίαν ωραίαν πρωΐαν εγώρισε μία χίπισσα. Πέταξε το κοστούμι, φόρεσε σαγιονάρες και λέει στη σύζυγο:
-Να τα βιβλιάρια Τραπέζης με όλες μου τις καταθέσεις.
-Μα, τα παιδιά; Του λέει αυτή.
Εκείνος ως Ιησούς Χριστός χαμογέλασε και είπε ανοίγοντας τα χέρια του σε μια νοερή προσπάθεια να αγκαλιάσει το σύμπαν:
-Θα βρουν και αυτά το δρόμο τους.
Έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Περίμενε να βρώ τον τριδάκτυλο.
Είναι φαινόμενο.

Αστερόεσσα είπε...

Πάντως με τον πλατύποδα ενθουσιάστηκα. Είναι κουκλί.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Το βρήκα..bradypus,tridactylus
Για κοιταξέ το και μου λές.
Καλή σου νύχτα :)

Αστερόεσσα είπε...

Bradypus tridactylus
Eνδιαφέρον! Καλο βράδυ!

Αστερόεσσα είπε...

Aλήθεια... τι θα ήθελε ο καθένας και η καθεμιά αυτή η ιστορία να σημαίνει;

tovenito είπε...

μα είναι σεξουαλικά υπονοούμενα. κάποιος περίτρανος σε περιτρυγυρίζει με περιττά περιτεχνάσματα

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

To αναγκαίο προηγείται του περιττού.
Αν δεν υπάρχει αναγκαίο, το περιττό πλανάται παντού.
:)

Αστερόεσσα είπε...

@ tovene592 ~☺~
Πού είναι, μάτια μου, τα σεξουαλικά υπονοούμενα; Θα μπορούσες να τα εντοπίσεις;

@ σπίθα, ~☺~
Η δεύτερη πρότασή σου, μάλλον αναιρεί την πρώτη. Είσαι σίγουρος ότι δεν θες να πεις "Αν υπάρχει αναγκαίο, το περιττό πλανάται παντού";

Εγώ αφήνομαι παντελώς στην κρίση σας και στη δική σας ερμηνεία. Ήταν ένα κείμενο τελείως αυτόματο, και όταν το έγραφα δεν είχα στο νου μου απολύτως τίποτα συγκεκριμένο. Άρα πιθανόν να ανακαλύψετε εσείς πράγματα που υπήρχαν στο υποσυνείδητό μου, που εγώ αδυνατώ ακόμη να συλλάβω.

Αστερόεσσα είπε...

Να προσθέσω ότι μου "βγήκε" αυτόματα ύστερα από μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Αλλά, τουλάχιστον για την ώρα, δεν μπορώ να ανακαλύψω συνδέσεις με πράγματα απτά που όντως έχουν να κάνουν με μένα.
Δεν αποκλείω όμως ποσώς να δηλώνονται κι εγώ να δυσκολεύομαι να τα δω.

Αστερόεσσα είπε...

@ apocalypses,
Ζήτησες απάντηση στην ιστορία σου. Εγώ αδυνατούσα να τη δώσω άμεσα. Επηρεασμένη ωστόσο απ' τις συζητήσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες για το π του κύκλου, επισκέφτηκα, εντελώς διαισθητικά, ένα από τα ιστολόγια των links μου. Το ιστολόγιο κάποιου, ο οποίος αυτοονομάζεται π.

Νομίζω, ότι την απάντηση την έχει αυτός.
Να ποια είναι ~☺~

apocalypses είπε...

Πίστεύω νάναι όμορφη η μέρα σήμερα...Το έιδα..Δεν με καλύπτει η απάντηση....χιλιοειπωμένη..Φεύγω για την@%#%$^$ τη δουλειά μου.Θα τα πούμε αργότερα.Τι ώρα είναι εκεί;Εδώ είναι 08.55..

Αστερόεσσα είπε...

Εδώ είναι μία ώρα πίσω. Καλή εβδομάδα! Να σκεφτούμε την απάντηση του κυρίου π. Ίσως μας χρειάζεται και ένα φ ~☺~

Υ.Γ. Το χιλιειπωμένο ή το στερεότυπο δεν είναι κατ' ανάγκην λάθος. Το δογματίζειν επί στερεοτύπου είναι το λάθος.

Αστερόεσσα είπε...

Επίσης λάθος είναι να μείνει κάποιος κολλημένος σε ένα στερεότυπο, να μην το αμφισβητήσει ποτέ και να μην κάνει εκείνο το βήμα που θα τον βγάλει από εκεί, ακόμη και για να ανακαλύψει ότι το αρχικό στερεότυπο είναι το σωστό.
Βρίσκεται και στα λόγια κάποιων βουδιστών μοναχών:

Στην αρχή βλέπουμε το βουνό ως βουνό και το δέντρο ως δέντρο. Κατόπιν αναρωτιόμαστε αν το βουνό είναι βουνό και το δέντρο, δέντρο. Δεν είναι το βουνό βουνό ούτε το δέντρο δέντρο. Μετά όμως, μπορεί και το βουνό να είναι βουνό και το δέντρο να είναι δέντρο.

Αστερόεσσα είπε...

Ρώτησαν κάποτε τον Πυθαγόρα:
-Ποια είναι η μεγαλύτερη αλήθεια;
Εκείνος απάντησε:
-Ότι οι άνθρωποι είναι κακοί.

Ο Σωκράτης από την άλλη λέει:
Oυδείς εκών κακός.
Όχι απολύτως αληθές. Υπάρχουν και κακοί από πρόθεση. Ακόμη και το Γνώθι σαυτόν απαντάται από τον Oscar Wilde: Only the shallow know themselves (:Mόνο οι ρηχοί γνωρίζουν τον εαυτό τους).

Τι απ' όλα είναι το σωστό; Τίποτα; Όλα; Αυτά + κάτι άλλο;

Μολαταύτα, ένα λουλούδι είναι όμορφο.
Και η εικόνα της λάβας του ηφαιστείου όταν τη βλέπεις σε φωτογραφία είναι όμορφη. Κανείς δε ρώτησε όμως τη γη αν πονάει με τη φλόγα κι ούτε κανείς ποτέ κατέγραψε τις τελευταίες σκέψεις των νεκρών της Πομπήιας. ~☺~

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

αστερόεσσα
Σωστό, αυτό πού είπες.
Εκφράζει καλύτερα την 'αποψη μου.

Για τα σεξουαλικά, μπορεί να παρασύρθηκε
από τον τριδάκτυλο -)
Επειδή είναι άγνωστο ζώο ο βραδύπους και ελάχιστοι τον ξέρουν.
Συναντάται, όμως και πενταδάκτυλος, αν θυμάμαι καλά.
Αν κοιτάξεις, την βιβλιογραφία και βρείς στοιχεία του, θα μας πείς, μερικά.
Καλημέρα -))

Αστερόεσσα είπε...

@ Επ, καλημέρα σπίθα. Θα το κοιτάξω το ζωάκι. Να του γράψουμε και παραμυθάκι για την τεμπελιά του, να απενοχοποιήσουμε και τους γάτους και τα "τεμπελόσκυλα". ~☺~

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Καλό :)

Αστερόεσσα είπε...

@ apocalypses,
...
Κάποτε είχα πρόβλημα με την προϊσταμένη μου. Κόρη στρατιωτικού, με πολλές ανασφάλειες. Βασανιζόμουν, αύξαινα απόδοση σε ρυθμούς τρελούς. Πάντα με κοίταζε με καχυποψία. Στην πραγματικότητα, χαλούσα τη σούπα με υπερπαραγωγή σε κάτι μάλλον καλό. Κάποια στιγμή υπακούοντας στην εσωτερική μου φωνή και επειδή είχα σκάσει, την πήρα τηλέφωνο στο σπίτι της και της ζήτησα να πιούμε έναν καφέ.
Εκείνη παραξενεύτηκε, αλλά το δέχτηκε.
Μέσα στην όλη φόρτιση στο καφενεδάκι τρέχανε και τα μάτια μου, αν και γενικώς έχω μάθει να κουμαντάρω το συναίσθημά μου καλά και να το καλύπτω.
Τη ρωτάω ευθέως: "Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Έκανα ή είπα κάτι που να επηρέασε τον τρόπο που με βλέπετε; Αν ναι, τότε λυπάμαι πολύ και αν αυτό δε λύνεται, να σας πω ότι χάρηκα για όσα αποκόμισα στο συγκεκριμένο πόστο, αλλά επειδή δεν είμαι επαρκής παραιτούμαι. Αν πάλι λύνεται προτείνετέ μου τον τρόπο, να δω τι μπορώ να κάνω".
Μου ανοίχτηκε. Γλύκανε. Μου είπε τον τρόπο που αυτή βλέπει τα πράγματα. Δε συμφώνησα ποτέ με τον τρόπο αυτό, αλλά δε με προσέλαβαν για να είμαι αποτελεσματική, αλλά για να κάνω με τον καλύτερο τρόπο αυτό που οι άλλοι θεωρούσαν ότι είναι καλό.
Ε, εντάξει. Μέσα μου έφερα πάντα μια πικρία, από την αγάπη μου για το αντικείμενο. Διευθυντές δεν είναι κατ' ανάγκην οι έχοντες τα προσόντα.
Ίσως αντιμετώπισα το όλο θέμα "χριστιανικά". Αυτό όμως μου έβγαινε εντελώς αυθορμήτως και ανθρώπινα.
Δε λέω ότι είναι η ενδεδειγμένη λύση σε μια λογική του "ο θάνατός σου η ζωή μου". Αλλά δεν είναι ανάγκη και να μάχεται κάποιος όλον τον κόσμο. Εν κατακλείδι, κρύβει και ένα είδος έπαρσης. Ποιοι είμαστε στο κάτω - κάτω, που όλοι μας πολεμούν; Άλλοι δουλειά οι άλλοι δεν έχουνε πέρα απ' τον να μας βάλουν στο στόχαστρο; ~☺~

Αστερόεσσα είπε...

*Διόρθωση: Άλλη δουλειά οι άλλοι δεν έχουνε πέρα απ' τον να μας βάλουν στο στόχαστρο;

Ερατώ είπε...

"Κάποτε είχα πρόβλημα με την προϊσταμένη μου. Κόρη στρατιωτικού, με πολλές ανασφάλειες."
Επειδή είχα μια παρόμοια εμπειρία (πιο...πικρή) να καταθέσω πως φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή είναι πολύ διαδεδομένη!Ανάθεμα την εξαρτημένη εργασία!Πολύ καλά το αντιμετώπισες.
Καλημέρα...

Αστερόεσσα είπε...

@ Καλωσήλθες, Ερατώ ~☺~
Δυστυχώς, αυτό είναι.
Ε, από εκεί και πέρα υπάρχουν πιο ουσιαστικά πράγματα στη ζωή.
Κάποιοι ασκούν εξουσίες, τους αρέσει κιόλας, αυξάνουν τα καράτια τους, βγάζουν τα κόμπλεξ τους. Όμως ούτε το εργασιακό πόστο ούτε η κοινωνική θέση ούτε τα φράγκα αποτιμούν τις αξίες.
Και να το πάρουμε κι αλλιώς: απαγορεύω στον κάθε κύριο Απαυτόπουλο και την κάθε κυρία Απαυτίδου να μου στερήσει τη χαρά να βλέπω τα χρώματα που έχει ο ουρανός όταν ο ήλιος βασιλεύει. Τελεία.
Καλή εβδομάδα!

b|a|s|n\i/a είπε...

διάβασα για την πομπηία και μου ήρθε στο μυαλό ή αίσθηση όταν είχα πάει, αρχές 90 στην πομπηία. δεν ξέρω να έχεις πάει. είναι σαν ένα μικρό χωριό, πολύ μικρό, και καθώς περπατάς σε έναν διάδρομο, βλέπεις ανθρώπους, ζώα, αυλές με την στάχτη καλυμμένους στην θέση ακριβώς που τους βρήκαν.
δεν θυμάμαι ατυχώς, αν όντως είναι πραγματικοί άνθρωποι ή κούκλες.
μου είχε κάνει απίστευτη αίσθηση η έκφραση ενός πιτσιρικά. έχω βγάλει φωτογραφίες. θα πρέπει να ψάξω να βρω που είναι, να σου στείλω καμία, από το σπίτι μετά, το βράδυ.
για τον πλατύπους χαμογέλασα με την σκηνή στο κατάστημα. σαν σε μακριά γαϊδούρα, ο ένας πίσω από τον άλλον.
ο δρόμος πάνω σε πέντε είναι καλό;
ή είναι δρόμος γεμάτος φάσκελα;
καλημέρες πολλές!
και να περνάνε οι εβδομάδες αυτές σιγά σιγά και γρήγορα.

Αστερόεσσα είπε...

@ Καλώστον τον παμμέγιστο b|a|s|n\i/a! ~☺~

Δεν έχω πάει ποτέ Πομπήια, δυστυχώς. Οι φωτογραφίες καλοδεχούμενες.

Η εικόνα με τον πλατύποδα σε κατάστημα: Απλώς πιάστηκα από τη λέξη ότι ο πλατύπους είναι πολύ ντροπαλό ζωάκι. Όντως όταν ήμουν σπόρος, σε άγνωστο περιβάλλον κρυβόμουν πίσω απ' τα παντελόνια του μπαμπά μου και κοκκίνιζα. Μετά με έπιανε τέτοια λογοδιάρροια, που στο τέλος γινόμουν ατραξιόν. Μερικές φορές με επιδοτούσαν και με σοκολάτες, καραμέλες ή και φράγκα. Είχα μια σακούλα και τη γέμιζα με τα λάφυρα για τη ρητορική μου.

Το πέντε τώρα τι μπορεί να είναι:
1. Δρόμος το Μάιο ή σε πέντε τέρμινα (5 μέρες, μήνες χρόνια)
2. Πέντε φάσκελα επί πέντε.
3. Από το 5ο γράμμα (Ε)
4. Δρόμος από Ε (π.χ. Eλευθερίου Βενιζέλου.
5. Το εξάγραμμο του Ι Τσινγκ "Αναμονή" ή "Θρέψη".
6. Το Πυθαγόρειο "ων επίτρητος πυθμήν πεμπάδι συζυγείς αρμονίας δύο παρέχεται"
7. Ο πεντάκτινος αστήρ.
8. Η five band.
9. Το κάλλιο πέντε και στο χέρι.
10. Το 2 + 2 = 5 των Αλχημιστών.
11. Το five o' clock tea.
12. Tα πεντόβολα.
Ουφ, έχει κι άλλα. Τα θες όλα;

Καλή βδομάδα!

Αστερόεσσα είπε...

Α, b|a|s|n\i/a, ξέχασα επίσης:

13. Η 5η Συμφωνία του Beethoven (του πεπρωμένου) ή του Gustav Mahler (!)
14. Πέντε μικροί νέγροι από το μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι "Δέκα Μικροί Νέγροι", όταν δολοφονήθηκαν οι μισοί.
15. Επίσης είναι και χωρισμός, απογοήτευση και εκούσια εγκατάλειψη σε κάτι που δεν τραβάει, όπου κάποιος φεύγει και περπατά σ' ένα δρόμο χωρίς να κοιτάξει πίσω του.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Για τον "Βραδύπους", θα σας πώ.
Δεν είναι ούτε τρία, ούτε πέντε.
Μην κουράζεστε άδικα, παιδιά.
Τα μπροστινά του είναι ή τρία ή πέντε
αλλα επί δύο πάντα και τρία τα πίσω πόδια, έχει.
Άρα είναι δρόμος στα δώδεκα ή
5χ2 = 10 + 6 = 16.
Στα 12 προχωράει ή στα 16, όταν είναι ξύπνιος τις 6ώρες το 24ωρο !!

Αστερόεσσα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αστερόεσσα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αστερόεσσα είπε...

@ Ρε, Σπίθα...
Μας βάζεις σε μπελάδες με τα αριθμολογικά σου.
Μάλιστα. Ο μέγιστος κοινός διαιρέτης σε αυτά που μας έδωσες είναι το 6, που σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες μεταφράζεται και ως sex.
Τι θα του πούμε του ανθρώπου;
Rex 1, Sex έργα 2;

______________________


(Περί πάρλας μου memento παιδικής ηλικίας, βρίσκει κανείς και στην ανάρτηση O άνδρας γεννά, η δε γυναίκα τίκτει ή από πού έρχονται τα μωρά.
Αν όμως σας ζάλισα, ρίξτε και καμιά πριμοδότηση κι εγώ δε θα βγάλω τσιμουδιά).

apocalypses είπε...

Γεία σου ρε σειρά με τα ωραία σου..."" Rex 1, Sex έργα 2;"""Πω, πω,πω,πω,πω,πω,πω,πω,πω,πω,πω!!!

Άμα μου την έβγαινε έτσι γυναίκα, θυσία στον... Εωσφόρο (φευ)θα γενόμουν...
Βέβαια,αμα παιζόταν η γυναίκα...Γιατί, εδώ καλέ μου, τρώμε τα μούτρα μας!!!us you know...

Καλή μου Διοτίμα, λίγο πιο ~☺~ γλυκιά...με το Σπιθούλη,νάσαι...Μια σπίθα αρκεί για να πάρει φωτιά...

apocalypses είπε...

Είπαμε όχι διαγραφές... όλα στο φως..εκτός απο τα φωσφορίζοντα γράμματα, τα οποία και ελέγχουμε...ενίοτε...

Αστερόεσσα είπε...

Δικά μου ήταν και τα δυο σχόλια.
Εκ παραδρομής είχα γράψει στο πρώτο: ελάχιστος κοινός διαιρέτης.
Στο δεύτερο είπα: "Τι κοτσάνα είπα!" και το διόρθωσα αυθωρί με μέγιστο.
Ε, μετά το ξανάγραψα κανονικά και έσβησα τα άλλα δύο. Θα διϋλίσομεν τον κώνωπα; ~☺~ Ούτε ένα update?

apocalypses είπε...

Και γω που περίμενα να μου πείς ''κυττα ποιός μιλάει!!!!''

apocalypses είπε...

''αυθωρί με μέγιστο''
ΜΕΓΙΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

6 δάκτυλα μπροστά
6 δάκτυλα πίσω
6 ώρες ξύπνιος.
..............
REX
3 έργα sex.

Αστερόεσσα είπε...

@ apocalypses
Είμαι καλή σήμερα.~☺~
Αλλά για να μάθεις: Το τελευταίο που έγραψες και μετά έσβησες και ήταν ανέκδοτο με αεροπλάνο, πρόλαβα και το διάβασα. Χα!
"Μέγιστα τα έργα μου" δεν ξέρω. Θα αναζητήσω τη φράση όταν θα αισθάνομαι στα down μου και θα θέλω κατιτίς να με ανεβάσει. Τι δηλαδή; Επειδή είπαμε ότι δεν αρεσκόμεθα εις το λιβανωτό, σημαίνει ότι πρέπει και να μας βλαστημάνε;

@ Σπίθα, 3 έργα sex, με το δωδεκαδάχτυλο; Τι είναι το σεξ; Έλκος στομάχου; ~☺~

apocalypses είπε...

''Είμαι καλή σήμερα.~☺~''
Αλλοίμονο,το έχω καταλάβει,για να μην πω τιποτε άλλο...
''Αλλά για να μάθεις: Το τελευταίο που έγραψες και μετά έσβησες και ήταν ανέκδοτο με αεροπλάνο, πρόλαβα και το διάβασα. Χα!'
Πότε πρόλαβες ρε θηρίο;;;
''''"Μέγιστα τα έργα μου" δεν ξέρω. Θα αναζητήσω τη φράση όταν θα αισθάνομαι στα down μου και θα θέλω κατιτίς να με ανεβάσει.''''
Όταν είναι, πες μου ή άμα το καταλάβω άστο πάνω μου να πέσουμε όλοι...Ολε-πλην.
''Τι δηλαδή; Επειδή είπαμε ότι δεν αρεσκόμεθα εις το λιβανωτό, σημαίνει ότι πρέπει και να μας βλαστημάνε; ''
Όχι, όχι αστέρι του ήλιου, μοναδικέ άγγελε της ζωής...Χι,Χι(!)
P.S Eμένα να δεις, τι μ' έχει πιάσει σήμερα και δεν μπορώ να εκφραστώ, ο τάλας...

tovenito είπε...

το 3 είναι περιττός, εξου και το σεξουαλικό υπονοούμενο που σκέφτηκε το βρώμικο μυαλό μου. του περιττού που σε περιτρυγυρίζει, που εσύ δεν είσαι περιττή, αλλά άρτια

Αστερόεσσα είπε...

@ tovene592, ~☺~
3 δηλαδή τα αυτά + 1 εγώ = 4
Πωπώ, κόσμος!
Αλλά το 4 = και 2^2, άρα sex = τετράγωνο! Ούτε καν κύβος!

apocalypses είπε...

Ταχυδρόοοοοομος...

apocalypses είπε...

Σιγά μην είναι άρτια...ΠΕΡΙΤΤΗ ΕΙΝΑΙ...ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ...

apocalypses είπε...

Αν σε αυτό ~☺~ , βάλεις τη γραμματοσειρά MS reference Specialty, δες τι θα βγει…Επίσης, αν το βάλεις σε γραμματοσειρά, Wingdings 2 ,δες πάλι τι θα βγει…Θυμήθηκα την 11η Σεπτεμβρίου, τώρα με τη Wingdings…

Αστερόεσσα είπε...

Zει αυτός;
Τι έλεγε ο άλλος, Θεός σχωρέστον,
"O ταχυδρόμος πέθανε
ο ταχυδρόμος πάει
";
Oύτε τη στήλη των κοινωνικών πια δεν μπορεί κανείς να εμπιστεύεται!

Υ.Γ. Καμάρι μου, ο κόσμος διά το περιττόν παλεύει εις τη ζωή. Το απαραίτητο όλοι το σνομπάρουν. ~☺~

apocalypses είπε...

Επειδή τα θες...τώρα...Τell me ποιος ζει για το περιττόν;;;Δες και λίγο πιο μακρυα..Διαβαζέ με, ρε γαμω την τύχη μου, που και που...Όλοι στη Γαμημένη την Ελλάδα, απο τη Γερμανική μαλακία ψωνίζουν...ο Μαλάκας ο κουμπάρος μου, φταίει που το κατασκεύαζε...Για το ΑΠΕΡΙΤΤΟ ψαχνουν, όλοι(έλα για είδος μιλάω και όχι για γυναίκα...like you...

apocalypses είπε...

Λες να μη ζει και ο μπούλης να μην το'χει εκμεταλευτεί;;;;

apocalypses είπε...

Ρε Διοτιμα τα γράμματα φτάνουνε κει πέρα το πρωι ή τα μεσάνυχτα;

Αστερόεσσα είπε...

Υπάρχει το λιτό και απέριττο και το επιτηδευμένα λιτό.
Ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα. Ξέρω όμως και άτομα με αρχές, που παράτησαν καριέρες και ζουν με το τίποτα σε νησιά και είναι ευτυχείς.
Όταν ήρθα εδώ είδα τη διαφορά της νοοτροπίας ακόμη και στη διαφήμιση.
Χαμηλού κόστους διαφημίσεις, χιουμοριστικές, είναι σα να σου λένε "είναι ένα προϊόν, κι αν δεν το πάρεις δεν τρέχει τίποτα". Το περιπαίζουν. Στην Ελλάδα σου εξωραΐζουν και την αγελαδίτσα της ΦΑΓΕ με μια σούπερ αέρινη γυναίκα που ζει σε μια μεζονέτα.

Τα γράμματα φτάνουνε στην ώρα τους, αλλά έπεσαν κι άλλα ταυτόχρονα.

apocalypses είπε...

Διοτίμα...Ανελέητα ηδονικό...Μοναδικό, σαν τους Καταρράκτες του Νιαγάρα...
P.S Εντάξει μ' έχει πιασει τώρα..
Ρε ΣΠΙΘΑ τώρα αξίζει τον κόπο...πε κάτι τώρα ρε σειρά...

apocalypses είπε...

Ελπίζω τα ταυτόχρονα,να μην έχουν σχέση...Οχι, γιατί μετά, δεν περιγράφω άλλοοοοο....

Αστερόεσσα είπε...

☺ "ανελέητα ηδονικό"!!!!
Ενθουσιάστηκα!
Επειδή όμως είμαι η παλαιά των ημερών, να σας είπω διαφημίσεις της Πλειστοκαίνου:
"Ο μπαμπάς μου είπε ότι αυτό ΔΕΝ είναι TEFAL!"
γιατί ..."H θεία Όλγα ξέρει!"

Αστερόεσσα είπε...

@ tovene592... μισό. Αν εγώ είμαι άρτια, είμαι τουλάχιστον 2, και τελευταία φορά που με καταμέτρησα με βρήκα 159.
Κοίτα να δεις... άλλα προβλήματα τώρα...

tovenito είπε...

159= 1+5+9=15=1+5=6
και πάλι άρτια είσαι. μην το ψάχνεις! λολ

Αστερόεσσα είπε...

6! Nάτο πάλι! Sex! Όου, μάυ Γκόοοντ!
Δηλαδή αν είμαι και άρτια, είμαι ταυτοχρόνως και πλήρης, ε;
Να 'χεις την ευχή μου, τοβενάκο!
Έμαθα κάτι ακόμη για τον εαυτό μου απόψε! ~☺~

Αστερόεσσα είπε...

Λοιπόν τι μάθαμε μέχρι στιγμής σήμερα:

1. Έχω ακαταμάχητο μυαλό και ο apocalypses εποφθαλμιά θέση παραμυθά.
2. Μία Aστερόεσσα + ένας πλατύπους = 1χψ ή 1ψχ = Love 4 ever
3. O τεφρόφαιος τριδάκτυλος βραδύπους έχει Μ.Κ.Δ. το 6
4. Ο b|a|s|n\i/a αναρωτιέται αν θα φασκελωθεί.
5. Είμαι περιττή και ταυτοχρόνως άρτια.
6. Το sex είναι τετραγωνικό και όχι κυβικό και σχετίζεται με το στομάχι.
7. Εάν έχω στομαχικές διαταραχές, τότε εστιάζομαι στο sex.
8. O Tαχυδρόμος του Χατζηδάκι δεν πέθανε, άρα βλακωδώς του έφτιαχνα κόλλυβα του ανθρώπου.
9. Το Rex από σήμερα έχει στα 2 έργα sex + 1 δώρο. Έχει και Coca Cola του 1 1/2 λίτρου;
10. Τα έργα μου είναι μέγιστα και ανελέητα ηδονικά και είμαι αστέρι του ήλιου και μοναδικός άγγελος της ζωής.

Ευχαριστώ, καλά μου παιδιά! Θα σας θυμηθώ όλους στη διαθήκη μου! ~☺~

apocalypses είπε...

''Έχω ακαταμάχητο μυαλό και ο apocalypses εποφθαλμιά θέση παραμυθά.''
-Θες και τα παθαίνεις, τωρα..Απλά σκέφτηκα ότι μ' ένα κομπλιμάν,ζει κάθε είδους Γυναίκα...Παραμυθας; Λες να μαι ο γειτονάς σου; Αρνεσεν, Κριστιασεν,Γκουντιοσενκ.λπ;
-''Το sex είναι τετραγωνικό και όχι κυβικό και σχετίζεται με το στομάχι''
Καλα, έχε χαρη που απο γεννησημιού μου είμαι τάφος...Άσε, που στο Ελληνικόν στράτευμα, υπέστην, τα μαρτύρια του Δία, του Ιούδα (ξέρω γω;)καθώς εκπαιδεύθην(θύτης και θύμα) είς ανάκρισιν πολέμου!!!
Καλά το 10 όλα τα λεφτα....

apocalypses είπε...

****9. Το Rex από σήμερα έχει στα 2 έργα sex + 1 δώρο. Έχει και Coca Cola του 1 1/2 λίτρου;****
Σπίθα;;;;; Σπιθούλη;;;;πούσαι ρε σειρά να δεις τ' αστέρια ''στον ήλιο του μεσημεριού καλεεέ μου''

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Μόλις τελείωσε το Σινέ Rex-))

Αστερόεσσα είπε...

Eρώτησις κατά το στυλ του "Zεί ο βασιλιάς Αλέξανδρος";

Ζει ο Τυραννόσαυρος Rex;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ζεί και τρέχει..!

Αστερόεσσα είπε...

@ Κατά πού, καλό σπιθάκι; ~☺~

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Κατά εκεί..

Αστερόεσσα είπε...

Εις το βουνό ψηλά εκεί
που 'ναι εκκλησιά ερημική
;
Λίγο μακάβριο, βρε παιδί μου...

Αν εγώ είμαι εδώ και εσείς εκεί, εσείς όμως είσαστε ταυτόχρονα στο εδώ σας κι εγώ στο εκεί σας...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Εγώ είμαι εκεί και εσύ εδώ..
πώς γίνεται αυτό
:)

Αστερόεσσα είπε...

Γίνεται. Όπως και στην Αλίκη στη Χώρα του Καθρέφτη.
Υπάρχουν πολλές ομοιότητες.
Καθρέφτης είναι και η οθόνη ενός κομπιούτερ.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

-)