Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Σκάλες Μείζονες



Κι όπως βλέπεις εσύ το μπλε κι εγώ το πράσινο, λίγο κίτρινο σου λείπει ~ για να 'χεις την αίσθηση του σύμμεικτου.
Δεν είναι καθόλου κακό το κίτρινο, κι ύστερα είναι κι αυτό μέσα στο "Ζωνάρι της Kυράς" που οι πολλοί καλούν ουράνιο τόξο.
Οι μύθοι είναι πέρα για πέρα αληθείς πως αν σταθείς εκεί που πέφτει η μια άκρη του ζωναριού βρίσκεις θησαυρό.
Παρέλειψαν ωστόσο να δηλώσουν τίνι τρόπω θα βρεις το θησαυρό αυτό (και πολύ καλά έκαναν, κατά τη γνώμη μου) κι έτσι οι περισσότεροι θνητοί είναι σαν τον γκαντέμη της ιστορίας που τον λυπήθηκαν οι αγγέλοι και του έβαλαν στο δρόμο που έκανε καθημερινά πάνω απ' το γιοφύρι μια τσάντα με φλουριά, αλλά αυτός αποφάσισε εκείνη την ημέρα να περάσει απ' το σημείο που ήταν ο θησαυρός με τα μάτια κλειστά.
Αλλά, σε τι θα ωφελούσε, αν κάποιος του έλεγε alta voce πως εκείνη την ειδική ημέρα θα έβρισκε στο δρόμο του χρυσάφι... Το πιθανότερο θα ήταν να περιγελούσε αυτόν που θα επιχειρούσε να του ανοίξει τα μάτια, γιατί οι περισσότεροι που έκαναν έργο ζωής το διαφωτισμό του ανθρώπινου είδους είτε κάηκαν στην πυρά είτε θεωρήθηκαν "σαλοί", παλαβιάρηδες, μουρλοί για δέσιμο, για τα κάγκελα, lunatics, matti, fous, kloge, tossede, disturbed, crazy σε σημείο που ο Ιερώνυμος Μπος να ζωγραφίσει ήδη απ' το τρίτο τέταρτο του 15ου αιώνα το γνωστό πίνακά του με την "Εξαγωγή της Πέτρας της Τρέλας".[1] Τη βγάζεις, γίνεσαι "ισορροπημένος άνθρωπος". Αν επιλέξεις να την κρατήσεις, τότε πρέπει να πάρεις τα βουνά ή να κρυφτείς στα πιο ανήλιαγα μέρη των δασών, αφενός για να μη σε καταλάβουν κι αφετέρου γιατί σου φαίνονται αφόρητες οι μωρολογίες των γύρω σου.
Λοιπόν, που λες, αν είσαι ανοιχτομάτης και δε σε έχουν εγχειρήσει για να σου βγάλουν την πέτρα που προκαλεί την τρέλα και περιμένεις υπομονετικά πότε θα βρέξει, μόλις βγει ξανά ο ήλιος τσουπ! νάτο το ουράνιο τόξο! Ωραία, θα μου πείς, κι αν είσαι στη μέση του λιβαδιού και η άκρη του βρίσκεται στην άλλη άκρη, πώς θα προκάμεις να φτάσεις μέχρι εκεί; Μέχρι να κάνεις δυο δρασκελιές, χάνεται της Κυράς η Ζώνη! Εδώ σε θέλω κάβουρα!
Θα ψάξεις να βρεις το καράβι που πάει στον ουρανό (κάνει συχνά δρομολόγια μεταξύ των συμπάντων) και θα σε πάει αυτό στο χρυσάφι. Τη ρότα την ξέρει. Τα δρομολόγια αναγράφονται καθημερινά πάνω στα σύννεφα. Ελάχιστες φορές έχουν καθυστερήσει. Κι αυτό συμβαίνει μόνο όταν τ' άστρα στήνουν χορό στους ουρανούς κι ο ήλιος ανατέλλει από τη δύση. [2]


KΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


____________________________________________

Σημειώσεις:
© Ελένη Καλλιανέζου ~☺~ Vejen 14 Απριλίου 2009

buzz it!

26 σχόλια:

HELIASTER είπε...

Kαλό Πάσχα και ευτυχισμένη η νέα μαγειρίτσα..Και μην κλωτσάτε τις πέτρες καχύποπτα γιατί καραδοκούν.
Επιμύθιο μουσικό,"Καπετάνιε χαμογέλα η ζωή είναι μια τρέλλα".

Stazybο Hοrn είπε...

Φιλική συμβουλή για την αισθητική του blog σου, και μετά, αν θες, σβήσ' την για να μη χαλάει η ροή από μια πεζή παρέμβαση:

Όταν κάνεις print screen, να προτιμάς την αποθήκευση σε τύπο αρχείου png ή gif, και όχι jpg. Αντίθετα με τον τελευταίο, οι δύο πρώτοι είναι που ταιριάζουν σ' αυτήν την πηγή εικόνας, καθώς δεν αφήνουν στο τελικό αποτέλεσμα artifacts. Κι όταν οι αποχρώσεις είναι λίγες (όπως, για παράδειγμα, στα πλαίσια με τα κείμενα), ούτε το μέγεθος αρχείου θα ξεφεύγει.

Ξενέρωμα mode off.

Αστερόεσσα είπε...

@ Heliaster,
Aντεύχομαι! :)


@ Stazybο Hοrn,
Kαθώς είμαι μπούφος από τεχνολογία,
δεν έκανα print screen. Άνοιξα αρχείο του Word, έγραψα το κείμενο, το πέρασα ένα χέρι χρώμα, μετά το έκανα PDF και ύστερα το μετέφερα στα accessories - paint κι από εκεί το έσωσα. Σαν τις ασκήσεις φυσικής στο σχολείο, που θα μπορούσαν να λυθούν με δύο πράξεις κι εγώ τις έλυνα με δύο σελίδες κι ο καθηγητής έλεγε: "Λοιπόν, παιδιά είναι ή δεν είναι βλάκας;" (Σωστή μεν η λύση, αλλά πάντα σκεφτόμουν να πάω Πετράλωνα μέσω Ξάνθης) :)

Αστερόεσσα είπε...

Eυχαριστώ πολύ! Θα το δοκιμάσω, αν καταφέρω να βγάλω άκρη. :)

Stazybο Hοrn είπε...

Άνοιξα αρχείο του Word, έγραψα το κείμενο, το πέρασα ένα χέρι χρώμα, μετά το έκανα PDF και ύστερα το μετέφερα στα accessories - paint κι από εκεί το έσωσα.i) μπορείς να κάνεις copy paste από το word στο ανοιχτό paint κατευθείαν, και γλυτώσεις λίγη βόλτα.

ii, και σπουδαιότερον) στο τέλος save as, και κάτω απ' το όνομα, στο file type, έχεις png ή gif. Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα

(Σωστή μεν η λύση, αλλά πάντα σκεφτόμουν να πάω Πετράλωνα μέσω Ξάνθης) :) Δεν είν' κακό. Ειδικά αν κατεβαίνεις από Δανιμαρκία, ή αν θες να δεις κι άλλα μέρη... ;-)

Αστερόεσσα είπε...

Πίνω μια καφεδιά, παίρνω μια ανάσα και το ξαναδοκιμάζω. :)

b|a|s|n\i/a είπε...

στα καράβια που ψάχνουμε.
στα καράβια που ψάχνονται.
στα άστρα και τον χορό τους.
πολύ καλό σου πάσχα!

Αστερόεσσα είπε...

Γιούπιιιιιιι!


@ Καλό Πάσχα, b|a|s|n\i/a!


Τι καλός άνθρωπος αυτός ο Stazybo Horn!

Κούκος είπε...

Στα τρένα που φύγαν,
στα καράβια που χάθηκαν,
στις σκάλες που δε έφτασαν
στους ήλιους που δεν έδυσαν
σε σένα...

Καλή Ανά(σ)ταση!

Αστερόεσσα είπε...

Koύκε, συγκινούμαι! Μπορεί να μη μου φαίνεται, αλλά είμαι συναισθηματική του κερατά!

(Αυτό το πτηνό άνω αριστερά στην εικόνα είναι ένας κούκος της Σουμάτρας)

Εις την Αναγέννηση! :)

Αστερόεσσα είπε...

Aναρωτιέμαι... Να υπάρχει άραγε τρόπος να κάνεις σε κάθε ανάρτηση μορφοποίηση σελίδας ώστε να εμφανίζεται και διαφορετικό φόντο, πλαίσια, γραμματοσειρές, υπογραμμίσεις; Θα μου άρεσε να παίξω λίγο με χρώματα και στυλ...

Λογικά πρέπει να γίνεται, αλλά είναι μάλλον για σούπερ υπερ-προχωρημένους κι εδώ ψελλίζουμε ακόμη αυτοδίδακτες την αλφαβήτα...
Και τα templates που δίνονται είναι περιορισμένα, φτωχά και στερούμενα φαντασίας.

Δεν είναι βέβαια η αισθητική το παν, αλλά βοηθάει. Εμένα δηλαδή.
Πέρα απ' το ότι μπορείς να παίξεις υπαινισσόμενος, χωρίς να χρειάζεται να υπεραναλύσεις.

Και εντάξει, ο καθείς βέβαια προσλαμβάνει αυτό που θέλει, που συχνά απέχει απ' αυτό που εγώ εννοώ, αλλά και πάλι... Με τον εαυτό σου παίζεις κι αν σε πιάσουν σε κάτι, έχει καλώς. Αν αυτό που έχει για σένα αξία, έχει και για τους άλλους έχει καλύτερα...

Την τρέλα μου με την τελειομανία! Το ένα μου ξινίζει, το άλλο μου βρωμάει. Μου 'χει φάει τη ζωή. Είμαι ο χειρότερος εχθρός μου!!!
Η πλάκα είναι ότι στους άλλους παραείμαι επιεικής σε πολλά... Γκρρρρρρ!

Stazybο Hοrn είπε...

δεν κοιτάς (την σπαμοπαγίδα σου σ)το gmail που δίνεις...

Αστερόεσσα είπε...

Έχω σπαμοπαγίδα; Κοίτα να δεις, φίλε μου τι μαθαίνω!

takis είπε...

"..Η πλάκα είναι ότι στους άλλους παραείμαι επιεικής σε πολλά..."

Δεν θα συμφωνήσω αφου την άλλη φορά κάτι ήθελες να σπάσεις στο κεφάλι μου..

Παρόλα αυτά..,για λέγε για λέγε...

Αστερόεσσα είπε...

Τι κι αν δε συμφωνήσεις, αν σου έλεγα πως δε θα κατέστρεφα το ωραίο βιβλίο μου στο κεφάλι σου;
Εξάλλου το κεφάλι σου χρειάζεται. Στην επιστήμη.

Σου έκανα μια ερωτησούλα μια ανάρτηση πιο κάτω.

(Ρωτάτε, ρωτάτε. Όταν δεν είμαι αντικοινωνική, όταν έχω κάτι να πω, όταν αυτό που είναι στην ερώτηση είναι μέσα στη σφαίρα του επιστητού μου, όταν έχω πάρει χαμπάρι ότι με ρωτούν, συνήθως απαντώ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Χα!) ~☺~

Πάω τώρα να ασχοληθώ με ποταπά γήινα πράγματα και το βραδάκι θα ερευνήσω τι είδους σπαμοπαγίδα έχει το μέιλ μου, γιατί δεν το πολυανοίγω αφού είναι διαφορετικό απ' αυτό που κάνω εδώ login.

I migliori auguri ai tutti, κρόνια πολλά!

Stazybο Hοrn είπε...

α, μπορεί και τζάμπα να κατηγορήθηκε, δηλαδή, η σπαμοπαγίδα του gmail... Είναι που της διεύθυνσης αυτής της φέρεσαι όπως εγώ στο κινητό μου· κλειστό για μέρες ή βδομάδες, να μαζεύει ειδοποιήσεις για κλήσεις... :-)

Αστερόεσσα είπε...

Τι λες τώρα; Στην Αθήνα είχα ανοιχτό το κινητό μου μόνο για 20 μέρες, όσο ήταν ζωντανός ο πατέρας μου και κάτι ακόμη. Το υπόλοιπο επτάμηνο έμεινε κλειστό! :)

Έεεεεεεφυγα!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

"Την ρότα την ξέρει"

βασίλης είπε...

Καλή Ανάσταση Αστέρω μου.. φιλιά πολλά

Stazybο Hοrn είπε...

Εύγε!!!

Αστερόεσσα είπε...

...Tώρα με παιδεύουν τα fonts... θα το βρω, πού θα μου πάει! Έχουμε πείσμα γαϊδουρινό.

Stazybο Hοrn είπε...

Το ένα κουτί μπορεί να έχει μέσα άλλο κουτί, και το μέσα νάναι άχρωμο, διαφανές. και μπαμπούσκα γίνονται, άμα θες ;-)
Επίσης, αντί για span παίξε και με div.

Αστερόεσσα είπε...

@ Bασίλη μου,
και σε σένα Καλή Ανάσταση!

Αστερόεσσα είπε...

@ Stazybο Hοrn,
Και επισήμως ευχαριστώ!

Stazybο Hοrn είπε...

ούτε να το συζητάς... περιμένω να δω δημιουργίες, κι εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστεί.

Για τα μάτια σου και όχι μόνο, εδώ:

http://www.csszengarden.com/

Καλό τετραήμερο, κι ευχές επί των ημερών, αν σημαίνουν κάτι.

Αστερόεσσα είπε...

Eυχαριστώ θερμά και αντεύχομαι!
Σημαίνουν οι ευχές.

Όλες οι γιορτές σημαίνουν. Πέραν του θρησκευτικού τους συμβολισμού. Δεν είναι τυχαίες οι γιορτές και οι μεγάλες ημέρες. :)