Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Πολιτικά Ψευδοδιλήμματα

Συνοψίζοντας.

Εν μέσω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και κατόπιν εξαγγελίας αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων από την Κυβέρνηση αποφασίζεται (επιτέλους) από τις εισαγγελικές αρχές διερεύνηση της εκκλησιαστικής περιουσίας του Αγίου Όρους.

Το γιατί επιλέγεται η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να αποδειχθεί αν το ελληνικό κράτος λειτουργεί καισαροπαπικά ή παποκαισαρικά είναι ένα άλλο ζήτημα που δημιουργεί σκεπτικισμό. Το θέμα ήταν ανοιχτό και παρόν ήδη από τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους, όταν ο Μέγας Κωνσταντίνος για λόγους σκοπιμότητος προήδρευσε στη Σύνοδο της Νικαίας, που οδήγησε και στην από εκκλησίας αγιοποίησή του.

Η έρευνα οδηγεί σε εκπλήξεις (;) και ένα ακόμη σκάνδαλο με εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Απόδειξη πως η ηθοποίηση ή η αγιοποίηση ακόμη εξαγοράζονται.

Το ειδησιογραφικό κλίμα αλλάζει και η εκλογολογία με τις σφυγμομετρήσεις για το ποιο κόμμα προηγείται στην πρόθεση ψήφου δίνει τη θέση του στη δικαστική διερεύνηση του υπό αποκάλυψιν σκανδάλου του Βατοπεδίου.

Οι επιφορτισμένοι με καθήκοντα εισαγγελείς να πράξουν το αυτονόητο, να εκτελέσουν δηλαδή ευσυνείδητα την εργασία τους, κ. Σωτηροπούλου και κ. Κολιούσης παραιτούνται από την υπόθεση και από το δικαστικό σώμα, όταν παρακωλύθηκαν στο έργο τους. (Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ηλ. Κολιούσης τον Ιούνιο του 2007, όταν με κλήρωση βρέθηκε στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών δίκασε τους κατηγορουμένους για την υπόθεση της ΔΕΚΑ και είχε δηλώσει τότε ότι «κανείς, ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί να επηρεάσει την κρίση των Ελλήνων δικαστών». Η δε κ. Ε. Σωτηροπούλου σημειωτέον δε θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης, αντίθετα με τα λεγόμενα της κ. Ψαρούδα - Μπενάκη στη χθεσινή τηλεοπτική συζήτηση Λαβύρινθος της ΕΤ 3 με συμμετοχή των κ.κ. Πετσάλνικου και Κουβέλη. Βλέπε και σημερινό ρεπορτάζ της Μίνας Μουστάκα, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ).

Δε θα σταθώ στο αν τους ασκήθηκαν ή όχι πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα ή από την προϊσταμένη αρχή τους, και παρουσιάστηκαν ως μη ευπειθείς στην υπαλληλική ιεραρχία, κατά τα λεγόμενα της κ. Ψαρούδα – Μπενάκη, γιατί το θεωρώ ήσσονος σημασίας. Όταν οι εισαγγελείς φέρουν αμελλητί -κατά το νόμο- το θέμα στη Βουλή, ως μη αρμόδιοι από το Σύνταγμα να προχωρήσουν στην υπόθεση, αφού εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Σανιδάς αποφαίνεται απαραδέκτως και παρανόμως, όταν τους ζητά να συνεχίσουν την έρευνα. Άρα, πιέσεις τους ασκήθηκαν, αν όχι από πολιτικά πρόσωπα, από την προϊσταμένη αρχή τους και αυτό είναι γεγονός de facto.

Η κυβέρνηση για να χρησιμοποιήσω και φρασεολογία του Χ. Βερελή, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σε άλλη τηλεοπτική συζήτηση με τον Κ. Αγοραστό της Ν.Δ. και το Φ. Κουβέλη του ΣΥΝ θα παράξει, πιεσμένη από τα γεγονότα όχι πολιτική αλλά επικοινωνιακές εικόνες. Θα ζητήσει δηλαδή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, όταν ο πρωθυπουργός, πριν από λίγο μόλις καιρό μας δήλωνε ότι οι εξεταστικές επιτροπές δεν τελεσφορούν επί της ουσίας.

Τι γνωρίζουμε από τα τηλεοπτικά μέσα για τις διαφορές αυτών των δύο επιτροπών;

Η εξεταστική επιτροπή απαιτεί πλειοψηφία 120 βουλευτών σε φανερή ψηφοφορία και αποδίδει πολιτικές ευθύνες.

Η προανακριτική επιτροπή ή κατά κ. Σταθόπουλο, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης προκαταρτική της προανάκρισης επιτροπή της Βουλής δεν λειτουργεί ως επί της ουσίας προανακριτική, αλλά διερευνά κατά πόσον μπορεί να συσταθεί φάκελλος με στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα στο Ειδικό Δικαστήριο. Η ψηφοφορία είναι μυστική και απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών που θα αποδώσουν σε πρόσωπα ποινική ευθύνη.

Εάν μέλη κυβέρνησης φέρουν ποινική ή πολιτική ευθύνη για πράξεις τους που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον, το μόνο όργανο να αποφανθεί και να γνωμοδοτήσει είναι το Κοινοβούλιο με τη σύσταση αναλόγως προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση δε αποδεδειγμένης ατασθαλίας μελών κυβερνήσεως ο Πρωθυπουργός σαφώς και ρητώς φέρει πολιτική ευθύνη για τις επιλογές του.

Είναι λοιπόν κατ' εμέ σαφές ότι εάν όντως υπάρχει πολιτική βούληση διαφάνειας στον πολιτικό βίο και η περί πολλού ηθοποίηση της πολιτικής ζωής έχει και κάποιο νόημα στην πράξη, τότε οι επιτροπές πρέπει να λειτουργήσουν και οι δύο και εκ παραλλήλου.

Σαφέστατο επίσης ότι όπως διαμορφώνεται το πολιτικό κλίμα, μόνο εκλογές δεν μπορούμε να ζητάμε άμεσα, αφού πέραν της πενταετίας ή δύο κοινοβουλευτικών περιόδων ποινικά αδικήματα των πολιτικών προσώπων παραγράφονται.

Τι αναμένεται να γίνει; Να αρχίσει το έργο της η εξεταστική επιτροπή από τον Ιανουάριο του 2009 και σύμφωνα με βεβαιώσεις υψηλών στελεχών της ΝΔ να περατωθεί το έργο τους εντός ενός μηνός, ώστε να προχωρήσουμε αν χρειαστεί στη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, όταν για να ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί χρειάζεται περίοδος περίπου ενός τετραμήνου;

Μα ήδη από το Φεβρουάριο μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές.

Υπόθεση εργασίας: Έστω ότι όλα τα αντιπολιτευτικά κόμματα συναινούν και ψηφίζουν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Αφού η Κυβέρνηση εμφανίζει αυτοδυναμία για να υπερψηφιστεί παρόμοια πρόταση απαιτούνται διαρροές από το κυβερνών κόμμα.

Το κατά πόσον ενδεχόμενες τέτοιες διαρροές θα σημάνουν και πολιτική αυτοχειρία των όποιων ανταρτών κατά κ. Ψαρούδα – Μπενάκη δε χρήζει εμβριθούς αναλύσεως. Μάλλον η «νομιμότητα της ιεραρχίας εξασφαλίζει και το ηθικά αποδεκτό». Μας το δήλωσε και πριν από λίγο καιρό ο κ. Βουλγαράκης. Αυτό όμως που κανείς δε δηλώνει είναι ότι οι νόμοι υπάρχουν ακριβώς επειδή δε ζούμε σε κράτος δικαίου, γιατί τότε δε θα χρειάζονταν παραθυράκια νόμων και τροποποιήσεις για να αποδείξουν ένα ακόμη αυτονόητο: Ότι το δίκαιο και όχι το νόμιμο είναι το ηθικά αποδεκτό.

Και στους περί δικαίου λόγους ή μύδρους πολιτική επιζήμια για τον τόπο δεν παραγράφεται μετά το πέρας της πενταετίας, αλλιώς θα συνεχίζονται επ' άπειρον οργουελικές αναλύσεις τύπου Φάρμας των Ζώων αν όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά τα γουρούνια πιο ίσα από τα υπόλοιπα ζώα της φάρμας.

Τελικά, δύο ευσυνείδητοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης ήταν αρκετοί για να αναγκάσουν τον πρωθυπουργό να δει την αναγκαιότητα της διερεύνησης του θέματος από τη Βουλή, αφού δεν υπέκυψαν σε πιέσεις άνωθεν. Οψόμεθα!

______________________________

Το άρθρο 86 του Συντάγματος:

  1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων.
  2. Δίωξη, ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση κατά των προσώπων και για τα αδικήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής κατά την παράγραφο 3. Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση.
  3. Πρόταση άσκησης δίωξης υποβάλλεται από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές. Η Βουλή, με απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών συγκροτεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διαφορετικά, η πρόταση απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη. Το πόρισμα της επιτροπής του προηγούμενου εδαφίου εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία αποφασίζει για την άσκηση ή μη δίωξης. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Με τη διαδικασία και την πλειοψηφία του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής η Βουλή μπορεί οποτεδήποτε να ανακαλεί την απόφασή της ή να αναστέλλει τη δίωξη, την προδικασία ή την κύρια διαδικασία.
  4. Αρμόδιο για την εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων σε πρώτο και τελευταίο βαθμό είναι, ως ανώτατο δικαστήριο, Ειδικό Δικαστήριο που συγκροτείται για κάθε υπόθεση από έξι μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και επτά μέλη του Αρείου Πάγου. Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου κληρώνονται, μετά την άσκηση δίωξης, από τον Πρόεδρο της Βουλής σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής, μεταξύ των μελών των δύο ανώτατων αυτών δικαστηρίων, που έχουν διορισθεί ή προαχθεί στο βαθμό που κατέχουν πριν από την υποβολή πρότασης για άσκηση δίωξης. Του Ειδικού Δικαστηρίου προεδρεύει ο ανώτερος σε βαθμό από τα μέλη του Αρείου Πάγου που κληρώθηκαν και μεταξύ ομοιόβαθμών ο αρχαιότερος. Στο πλαίσιο του Ειδικού Δικαστηρίου της παραγράφου αυτής λειτουργεί Δικαστικό Συμβούλιο που συγκροτείται για κάθε υπόθεση από δύο μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και τρία μέλη του Αρείου Πάγου. Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου δεν μπορεί να είναι και μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου. Με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ορίζεται ένα από τα μέλη του που ανήκει στον Αρειο Πάγο ως ανακριτής. Η προδικασία λήγει με την έκδοση βουλεύματος. Καθήκοντα εισαγγελέα στο Ειδικό Δικαστήριο και στο Δικαστικό Συμβούλιο της παραγράφου αυτής ασκεί μέλος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που κληρώνεται μαζί με τον αναπληρωτή του. Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται και για τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου ενώ το δεύτερο εδάφιο και για τον εισαγγελέα. Σε περίπτωση παραπομπής προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου συμπαραπέμπονται και οι τυχόν συμμέτοχοι, όπως νόμος ορίζει.
  5. Αν για οποιονδήποτε άλλο λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας.
Update, Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2008
Έφτασε σήμερα στη Βουλή ο φάκελλος για την υπόθεση του Βατοπεδίου, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία από τη Βουλή για τη σύγκληση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία προβλέπεται για σήμερα τα μεσάνυχτα. Η τρίτη εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση κ. Ευσταθία Σπυροπούλου θεώρησε ότι ο φάκελλος έπρεπε να διαβιβαστεί με ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος "Περί Ευθύνης Υπουργών", όπως και οι υπό παραίτησιν εισαγγελείς κ.κ. Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου. Εντούτοις, με αξιολόγηση του κ. Σανιδά, ο φάκελλος έφτασε με ενεργοποίηση του άρθρου 147 της Ποινικής Δικονομίας, το οποίο προβλέπει τα κάτωθι:
Άρθρο 147. - Αντίγραφα.
Αντίγραφα των αποφάσεων, των διατάξεων, των πρακτικών, των βουλευμάτων, καθώς και κάθε εγγράφου της ποινικής διαδικασίας δίνονται μετά το τέλος της σε κάθε διάδικο της ποινικής δίκης, ενώ σε οποιονδήποτε άλλον που έχει συμφέρον δίνονται με αίτησή του και με έγκριση του προέδρου του δικαστηρίου ή του πταισματοδίκη. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 101, 104, 107 και 108• σε οποιονδήποτε τρίτο που έχει έννομο συμφέρον είναι δυνατό να δοθούν αντίγραφα με ομόφωνη έγκριση του ανακριτή και του εισαγγελέα.


© Eλένη Καλλιανέζου

buzz it!

39 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Πολύ καλό το ποστ !
Με έβαλε σε σκέψεις...και αν δεν έχεις αντίρρηση το έκανα λινκ σε σημερινή μου ανάρτηση επί του θέματος:)
Καλό σ/κ.

tovenito είπε...

η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι ένα θέμα. η περιρέουσα ατμόσφαιρα (και όχι μόνο, βλ. παραδικαστικό) μου λένε ότι πρόκειται για το συντομότερο ανέκδοτο, τουλάχιστον στα υψηλά κλιμάκια και στις πολύ σοβαρές υποθέσεις που αφορούν την ελίτ της χώρας.

ένα άλλο θέμα είναι ότι αν οι πολιτικοί ήθελαν πράγματι την κάθαρση θα καταργούνταν η παραγραφή.
ας κάνουν μια τροπολογία από τις τόσες που περνούν νύχτα και ας δείξουν ότι τα παντελόνια και τις φούστες που φορούν τις αξίζουν.
ουφ, τα είπα και ησύχασα..

υγ. προς τι η εξαφάνισις; αι γνωσταί ασχολίαι μετά του τσομπάνου;

ria είπε...

αν και στο εξωτερικό, μια χαρά γνωρίζεις τα γεγονότα στα πάτρια εδάφη.

ακριβώς έτσι ειναι όπως τα παρουσιάζεις και ας κλαίγονται όλοι.

καλησπέρα και καλό σαββατόβραδο...

Αστερόεσσα είπε...

@ Σπίθα,
Καλό το να μπαίνουμε σε σκέψεις. Τουλάχιστον πράττουμε (αν πράξουμε) αργότερα με συνείδηση των πράξεών μας.
Το κατά κόρον χρησιμοποιηθέν πρόσχημα -ακόμη και από τον Πρωθυπουργό- "περί άγνοιας ευθυνών προσώπων της δικής του κυβέρνησης" δεν πείθει πλέον κανέναν.
Δράττομαι δε της ευκαιρίας να αναφέρω κι ένα ακόμη άρθρο του Συντάγματος.

Το άρθρο 85
Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και οι Υφυπουργοί είναι συλλογικώς υπεύθυνοι για τη γενική πολιτική της Κυβέρνησης και καθένας από αυτούς για τις πράξεις ή παραλείψεις της αρμοδιότητάς του, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων για την ευθύνη των Υπουργών. Σε καμία περίπτωση η έγγραφη ή προφορική εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν απαλλάσσει τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς από την ευθύνη τους.

Ούτε εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν απαλλάσσει Υπουργούς ή Υφυπουργούς από την ευθύνη τους.
Δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα περί πολιτικής ή μη ευθύνης οποιουδήποτε μέλους της Κυβέρνησης


Σύμφωνα δε με δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Σωτήρη Μπάγια, κατά το Νέο Υπαλληλικό Κώδικα των Δικαστικών Λειτουργών, δε δικαιούτο ο κ. Κυρ. Καρούτσος (προϊσταμένη αρχή των υπό παραίτησιν εισαγγελέων κ.Ελένης Σωτηροπούλου και κ. Ηλία Κολιούση) να υπεισέλθει κατ' οιονδήποτε τρόπο με κρίση του ή αξιολόγηση στην κατά συνείδησιν απόφαση των άμεσα εντεταλμένων προαναφερθέντων εισαγγελέων να φέρουν το θέμα στη Βουλή, εφόσον εκ των στοιχείων προκύπτει ότι προσκρούουν στην έρευνά τους σε πολιτικά πρόσωπα της Κυβέρνησης.

Άρα, η θέση της κ. Άννας Ψαρούδα - Μπενάκη σαφέστατα δεν ευσταθεί.

Αστερόεσσα είπε...

@ tovene592
To θέμα της παραγραφής είναι ένα μεγάλο θέμα και το Σύνταγμα χρήζει εδώ άμεσης αναθεώρησης.
Οι δικές μου θέσεις είναι ακόμη πιο "σκληροπυρηνικές". Οι εντεταλμένοι μου εκπρόσωποι στη Βουλή, αφού διαχειρίζονται τη δική μου τύχη μαζί με άλλων 10 εκατομμυρίων νοματαίων θα πρέπει να έχουν πολύ αυστηρότερες ποινές από τους υπόλοιπους πολίτες σε θέματα διαφθοράς.

Υ.Γ. Αι ασχολίαι μετά του τσοπάνου επικεντρώνονται στα περί ασχολίας μετά της τσοπανοπούλας κατά βάσιν. Δεν έχω όμως και την άμεση πρόσβαση στο Ίντερνετ εδώ, όπως και στη Δανία.
Μούτσος φιλάκιος, Τοβενίτο ;)

@ ria,
Είμαι στην Ελλάδα από τις 30 Ιουλίου και μεθοδεύω την επιστροφή μου στα πάτρια.
Φορολογούμαι σε δύο κράτη και είμαι Ελληνίδα υπήκοος. Στη Δανία δεν είχα πρόσβαση στα ελληνικά ΜΜΕ και τον Τύπο ή μη μόνον μέσω του Διαδικτύου. Τα εν Ελλάδι δρώμενα των κρατικών λειτουργών καταστρατηγούν κάθε δημοκρατική αρχή.
Επιτέλους, ισονομία για όλους και αρκετά πια με προσχηματικές επικοινωνιακές εικόνες των κομμάτων!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ελενίτσα, ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ με τη συνετή και ψύχραιμη φωνή σου (σαν τις παλιές "μετέρες-Θεές) ... γιατί εγώ είμαι αψίθυμος και δεν μπορώ να αναφέρομαι με τόση νηφαλιότητα στους Σανιδάδες, Ρουσοπουλέους και λοιπούς λαμόγιους τύπους!
Τις τελαυταίες μέρες έχω μελετήσει του κόσμου τα νομικά βιβλία για τις εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές... λες και θα πάω για δικτατορικό!
Το συμπέρασμά μου; Ιδού: να αφήσουν οι εθνοπατέρες τις νομικούρες και τα πολλά "δήθεν", να μας πει η Νέα Δημοκρατία ποιους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι μπορεί να έχουν ποινικές ευθύνες για το Βατοπέδι, να κάνει το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, και να παραπεμφθούν όλοι μαζί ΑΜΕΣΩΣ στο Ειδικό Δικαστήριο!
Όλα τ' άλλα είναι μαλακίες!

Αστερόεσσα είπε...

@ Ασκαρδαμυκτί,
Τις θέσεις μου τις εξέφρασα και στη σχετική ανάρτηση του Σπίθα,
ιδίως επί των πολύ ουσιαστικών, κατά την άποψή μου, προβληματισμών του hades.

Μεταξύ άλλων είπα: "...Ένα ακόμη κουκούλωμα σκανδάλου και βάλλονται όλοι οι διαπλεκόμενοι ή ηθικοί αυτουργοί και απ' όλους τους πολιτικούς χώρους. Αναλαμβάνουν το κόστος; Επικινδυνότεροι των "ανταρτών των κομμάτων" είναι οι "αντάρτες" - πολίτες, ιδίως αν αποφασίσουν να δράσουν συλλογικά.

Μερικές γραμμές ακόμη: Όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι κι από όλους τους πολιτικούς χώρους, κατά την ταπεινή άποψη της γραφούσης, βάζουν με ενδεχόμενη αρνητική τους ψήφο στη σύγκληση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής το κεφάλι τους στον τορβά. Eάν επιπλέον, ό μη γένοιτο, συμβεί το σενάριο που ανέφερε στο ποστ του Σπίθα ο Hades: "το πιθανότερο είναι ότι τελικώς θα γίνει προανακριτική επιτροπή, η οποία όμως μυστηριωδώς θα διαρκέσει τόσο καιρό που να μας προλάβουν οι... ημερομηνίες (παραγραφής) και η υπόθεση να ξαναμπεί στο αρχείο." ας αναλάβουν όλοι το κόστος της πράξης τους. Πολιτικοί και μη.

Τότε όντως να μιλήσουμε περί "πολιτικής αυτοχειρίας" "ανταρτών - κομμάτων", κατά κ. Ψαρούδα - Μπενάκη ή ποινικών ευθυνών δικαστικών λειτουργών.
Δε θα επανακληθώ κι εγώ μαζί με τον υπόλοιπο "κυρίαρχο λαό" να αποφανθώ, εκείνη τη μόνη ημέρα των εκλογών, που είμαι ο κυρίαρχος λαός;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

"Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα"?
Εγώ λέω ναι!

Υ.Γ. Μου άρεσε το σχόλιό σου στο ιστολόγιο του κ. Π. Τατούλη
εδώ

Sarasides είπε...

Είστε όλοι πράκτορες των ανθελληνικών - Αντιχριστιανικών κέντρων, που απεργάζονται δόλια σχέδια για το μέλλον του Ελληνισμού και του κόσμου(συνεπώς).
Αλλά δε θα σας γίνει το χατήρι!
Καραμανλής ή ντάξ!

Αστερόεσσα είπε...

@ Σπίθα,
Και "τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα" και χορεύουν. Μερικοί το λένε Ζάλογγο. Εγώ το λέω rock n' roll!

@ alkibiades,
Λες;
Καραμανλής ή ντάξ! ?
Όπως λέμε: Τι-Πλαστήρας-τι-Παπάγος ή ν'-της-μόδας; :))

takis είπε...

To σχόλιο του ΑΣΚΑΡ μου θύμισε "συνοπτικές" διαδικασίες..

Δηλ. τι θέλουμε, να ακυρώσουμε τους όποιους δικαστικούς θεσμούς και λειτουργίες υπάρχουν?
Δεν θα συμφωνήσω...
ούτε με τυχόν απλοποιήσεις που κάποιοι θέλουν να προβάλουν..
δυστυχώς τα θέματα είναι πολύπλοκα άρα και η επίλυση τους δεν είναι εύκολη.

Αστερόεσσα είπε...

@ Takis,
Κατανοώ τις θέσεις του Ασκαρδαμυκτί, που εν πολλοίς αντιπροσωπεύουν το λαϊκό συναίσθημα και την αγανάκτηση που υπάρχει σε όλους μας, αλλά εκφράζεται ποικιλοτρόπως.
Και ο Ασκαρδαμυκτί γνωρίζει καλά ότι τα πράγματα είναι συνθετότερα και δε συστήνουμε λαϊκά δικαστήρια για να κρεμάσουμε με συνοπτικές διαδικασίες δοσίλογους ή συνεργάτες στρατευμάτων Κατοχής στον πλάτανο της πλατείας του χωριού.

Κι ας μην ξεχνάμε κάτι ακόμη ουσιώδες: Όλοι οι εγκαλούμενοι ή εναγόμενοι σε δίκη θεωρούνται αθώοι μέχρι να αποφανθούν με τις αποφάσεις τους οι δικαστικές αρχές. Αυτό είναι βασική αρχή της δημοκρατίας και μία από τις θεμελιωδέστερες ανθρωπιστικές αρχές.

Mutatis mutandis, είναι λάθος ακόμη κι από μέλη της κυβέρνησης να θεωρούν τους παραπεμπόμενους ως "υπόπτους" ή "ενόχους", πριν η πιθανή δίκη τους από τα Ειδικά Δικαστήρια τους αποδείξει και ενόχους. Αλλιώς προδικάζουμε δικαστικό αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι ένα ακόμη σημείο, το οποίο δεν κατανοώ από μέλη της κυβερνώσας παράταξης: Για ποιο λόγο φοβούνται την παραπομπή; Μόνο οι σκαιώδεις αποφεύγουν το φως.

_______________________________


Η υπόθεση του Βατοπεδίου με τις παραιτήσεις των δύο εισαγγελέων δεν είναι ένα "σύνηθες" σκάνδαλο με μίζες, βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, εμπλοκή πολιτικών προσώπων και εκκλησίας.
Υπάρχει επιπλέον παρεμβατισμός, κατάλυση της διάκρισης των εξουσιών (νομοθετικής - εκτελεστικής - δικαστικής), κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και άτυπη βίαιη διάλυση της Δημοκρατίας.
Και γι' αυτό το λόγο, ως Ελληνίδα πολίτης δικαιούμαι να επικαλεστώ την ακροτελεύτεια διάταξη του Συντάγματος (Παλιό 114) με το άρθρο 120, παράγραφος 4:
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, κάποτε υπήρξα κι εγώ κατηγορούμενος για μια πολύ σοβαρή υπόθεση.
Άρχισαν, που λες, να με καλούν πταισματοδίκες, ανακριτές, εισαγγελείς, δικαστικά συμβούλια και τρέχα γύρευε, για να αποφανθούν λέει να συντρέχει λόγος να με παραπέμψουν σε ρητή δικάσιμο!
Ξέρεις τι απαντούσα σε όλους αυτούς;
"Κύριε, σέβομαι το έργο σας και τη νομοθεσία! Όμως, σας παρακαλώ, παραπέμψτε με το ταχύτερο δυνατόν ενώπιον του αρμοδίου να με δικάσει δικαστηρίου. Δεν θέλω να κουβαλάβ στην πλάτη μου ούτε υποψίες ούτε απαλλακτικά βουλεύτατα ούτε αθωότητες λόγω αμφιβολιών! Είμαι αθώος, αισθάνομαι αθώος και το μόνο που ζητώ είναι να δικαστώ απ' τον φυσικό μου δικαστή και να δικαιωθώ"!
Αυτό ακριβώς θέλω να ακούσω και απ' τους εκπροσώπους μου στη Βουλή, κι όχι να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από διαδικαστικές τσιριμόνιες για να χασομερίσουν (ώστε να παραγραφούν τα αδικήματά τους)ή να πετύχουν την μη παραπομπή τους στη δίκη.
Το Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο) δεν είναι ... Έκτακτο Στρατοδικείο! Είναι, κατά το Σύνταγμα, το φυσικό δικαστήριο των Υπουργών! Αν οι κύριοι αυτοί αισθάνονται αθώοι, ας διευκολύνουν και ας επιταχύνουν την παραπομπή τους σε αυτό!
Αλήθεια, τι προτιμούν; Να αποφασίσει το Κοινοβούλιο την μη παραπομπή τους, επειδή ο Καραμανλής θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας και θα απειλήσει τους συναδέλφους τους βουλευτές με πρόωρες εκλογές;
Θα είναι μεγάλη ντροπή, και για την παράταξή τους και για τους ίδιους προσωπικά!
Αλλά ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρουν αυτοί!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ασκαρ μου...φοβάμαι!
Λές να μην δικαστούν κι΄αυτοί όπως κι εσύ!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Εσύ, αλήθεια, τι "δόντι" είχες και την γλύτωσες;
Ισόβια έπρεπε να φας!

Αστερόεσσα είπε...

@ Σπίθα,
Αν ο Ασκαρδαμυκτί έπρεπε να φάει ισόβια, οι πολιτικοί τι πρέπει να φάνε;
Προς το παρόν το μόνο που ξέρουν να τρώνε είναι το δημόσιο κορβανά.
Ακόμη κι ο Λούκουλλος πριν ξαναφάει, φρόντιζε να αδειάσει το στομάχι του.
Φευ! Μόνο το δικό μας στομάχι αδειάζει, πρώτον από έλλειψη βρώσης και δεύτερον από τον εμετό που αυτοί προκαλούν.
Θα ήταν μια καλή ιδέα οι εκλεγμένοι μου "υπηρέτες" στο Κοινοβούλιο, να κάτσουν να διαβάσουν τις Αλκίφρονος Επιστολές "Περί Γεωργών, Εταιρών και Παρασίτων" :)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ισόβια χωρίς λαπτοπ, εννοώ!
Όχι στην φυλακή:)

Πολιτικοί που ενέχονται σε πράξεις διαφθοράς (όχι μόνο οικονομικές δοσοληψίες ) εγκληματούν κατά της κοινωνίας.
Είμαστε απο τους πρώτους στην λίστα της διαφθοράς, της μη χρηστής διοίκησης και της κατάχρηση εξουσίας.

Αστερόεσσα είπε...

Ε, καιρός λοιπόν να αλλάξουν και οι ποινές πολιτικών προσώπων στα εγκλήματα διαφθοράς:

-Δήμευση περιουσίας των αποδεδειγμένα ενόχων και
-Στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Είναι απαράδεκτο διαπλεκόμενοι να έχουν δικαίωμα στο επανεκλέγεσθαι και να ζητούν τη ψήφο μου. Δε θα τους πριμοδοτήσω κι από πάνω. Ο τέως δεν είναι το μόνο πρόσωπο εν Ελλάδι που έφαγε με δέκα μασέλες!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Με τους πραξικοπηματίες και άντε κουτσά-στραβά με τον τέως, βάλαμε μια τελεία.
Με τους παραχαράκτες και "ποντικούς" της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας πέσαμε σε τοίχο...από τούβλα.

dyosmaraki είπε...

Συμφωνώ φιλενάδα.
Αν και με τις κωλυσιεργίες και το ερώτημα εάν υπάρχει Καισαροπαπικό ή Παπαροκαισαρικό παράπτωμα πολύ φοβάμαι πως θα καταλήξουμε στην παραγραφή.
Αυτά είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Το ζητούμενο είναι πως δεν συμφέρει καμία από τις δύο πλευρές να αποκαλυφτούν λεπτομέρειες αυτού του σκανδάλου και κατά συνέπεια να ονομαστούν συγκεκριμένα άτομα και να τους επιριφθούν ευθύνες (ούτε το κυβερνόν κόμμα ούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης).

Πιστεύω ακράδαντα πως στις μέρες μας υπάρχει ολοφάνερη καταστρατήγηση των ελευθεριών και πως εάν και αυτή η υπόθεση δεν ξεκαθαριστεί τότε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μιλάμε για καθεστώς δημοκρατικό.

Μακάρι να βγω ψεύτρα....

Αστερόεσσα είπε...

@ Δυοσμαράκι,
Μέσα στα πλαίσια του πολιτικού marketing, κάθε κόμμα στη Βουλή προτείνει διερεύνηση του σκανδάλου για τους δικούς του λόγους σκοπιμότητας και εντυπωσιασμού.
Η χθεσινοβραδυνή εκπομπή του MEGA Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη, επικεντρώθηκε πάλι (ήμαρτον!) στις δημοσκοπήσεις.
Γνωρίζουμε δε καλά όλοι ότι οι φωνές στη Βουλή δεν είναι τόσες όσες και τα κόμματα, καθόσον σε όλους τους χώρους γίνονται ενδοκομματικές ζυμώσεις.
Το θέμα είναι όμως να αντιληφθούν οι κοινοβουλευτικοί μου εκπρόσωποι ότι κύριο μέλημά τους δεν είναι η επιδίωξη της "μονιμότητας" στο βουλευτικό θώκο ούτε το "εφάπαξ" που θα πάρουν όταν συνταξιοδοτηθούν ούτε η απόσβεση κεφαλαίου με κέρδος από την προεκλογική τους καμπάνια.

Έχουν να επιτελέσουν έργο υπέρ του λαού και ο εντολέας ή "εργοδότης" τους είναι ο λαός. Τέλος.

Πολιτικολογώ ως ρομαντική, γιατί πιστεύω ακόμη στο όραμα καλύτερης κοινωνίας και δε με ενδιαφέρει ο στείρος καταγγελτικός λόγος (που τελικά μόνο κακό κάνει). Επικαλούμαι τους θεσμούς, προσφεύγω στους θεσμούς και αξιώ διαφάνεια μέσω των θεσμών. Καιρός να γίνει μια αρχή επιτέλους! Δεν έχουν άλλα περιθώρια!

takis είπε...

Πλάκα πλάκα το στήσαμε το λαϊκό δικαστηριάκι μας..
ο Σπίθας είπε ισόβια..εγω λέω κρέμασμα ανάποδα στο Σύνταγμα..παραδοσιακά δηλ...

Δεν ξέρετε πόσο πολύ συμφωνώ μαζί σας (πέρα απο τη πλάκα)...ειδικά με την τελευταία πρόταση της ΑΣΤΈΡΩΣ (να τους τα πάρουν όλα..) και υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται το ίδιο..
τώρα πως γίνεται και μας έχουνε βάλει στη γωνία..

Φταίμε και εμείς όμως...

δεν υπάρχει και αριστερή αντιπολίτευση..

και εύχεται και το Δυοσμαράκι να βγεί ψεύτρα..

και έχει μιά γλυκειά μέρα εδώ που είμαι τώρα...

αλλά μου λείπει η καλή παρέα..

takis είπε...

Ξέχασα, η Οικοδέσποινα έχει βάλει το τραφικ- ματι και βλέπει απο που μπαίνουνε και που βγαίνουμε εδω μέσα...κάμερα μιλάμε ..δεν κρυβόμαστε με τίποτα..

και μετά μου λέει το Δυοσμαράκι για καταστρατήγηση των ελευθεριών..

ΥΓ Πάντως κυρία οικοδέσποινα θα σου άρεσε πολύ εδώ....

Αστερόεσσα είπε...

@ Τάκη,
Είμαι κάθετα κατά της θανατικής ποινής. Στο παλιό μου ιστολόγιο το είχα πάρει τόσο ζεστά και με φόρουμ, μέχρι που μου διέλυσαν το λογαριασμό μου hackers. :))

Αστερόεσσα είπε...

@ Tάκη,
Υ.Γ. Το traffic μάτι μου, με πληροφόρησε ότι τελευταία μπαινοβγαίνουν εδώ κι από porn sites από την Οζάκα της Ιαπωνίας, ειδικά στην τελευταία ανάρτηση :))

takis είπε...

Δεν εννοώ να πεθάνουν στη κρεμάλα (και εγώ κατά της θανατικής ποινής)...απλά να τους έχουν ανάποδα δεμένους για μερικές μέρες...
(δεν πεθαίνουν αυτοί ετσι μωρέ..)
μετά να τους αφήσουν ελεύθερους..

Για δώσε καμιά bonne addresse απο Ιαπωνία...γιατί όλο τα ίδια και τα ίδια βλέπουμε...
Πονηρή εσύ ..τα κρατάς για σένα..όπως τις νουγκατίνες και άλλα πολλά...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σπίθα, δεν το ξέρεις αν μπήκα στη φυλακή...
Πού νομίζεις βρε συ ότι τα έμαθα αυτά τα κόλπα που σου κανα;
Αλλά καλύτερα να μην πω περισσότερα γιατί μπαίνουν και όσιοι εθνοπατέρες εδώ μέσα... και δεν θέλω να διαφθείρω ήθη χρηστά!

Αστερόεσσα είπε...

@ Tάκη,
"Τα κρατάω για τον εαυτό μου" ?
Πφττ...
Να μην έχω δοκιμαστή και αρχιτρίκλινο στο δείπνο που σας προσφέρω; Τι σόι γευσιγνώστης θα ήμουν;

@ Άσκαρ,
Μας έπεισες, ω, παμμέγιστε διαφθορέα...
"Ήμουν αφράτη κι αψηλή
και δροσερή κι ωραία
πώς έμπλεξα μανούλα μου
με τέτοιο διαφθορέα
..." :Ρ

Αστερόεσσα είπε...

_______________________

Μια πικρή διαπίστωση, σε σχέση και με τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο συναφές με το δικό μου ποστ του
Σπίθα

Λαϊκά Δικαστήρια η Ιστορία αποδεικνύει ότι συγκροτούνται όταν δε λειτουργούν τα κανονικά.

Να θυμίσω ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης τάχθηκε υπέρ των ατόμων που έκλεψαν τρόφιμα το καλοκαίρι από Σούπερ Μάρκετ της περιοχής Εξαρχείων και τα μοίρασε στον κόσμο.

Εάν δε συσταθεί προανακριτική επιτροπή στη Βουλή, ώστε παράλληλα με τις πολιτικές ευθύνες να αποδοθούν και τυχόν ποινικές στους διαπλεκόμενους, το τεκμήριον αθωότητας για τους εγκαλουμένους αίρεται. Θα θεωρηθούν από το λαό φυγόδικοι και θα "καταδικαστούν" ερήμην.

Όσο κωλυσιεργούν και η δικογραφία δε φτάνει στη Βουλή αμελλητί, ως όφειλε, η κυβέρνηση χάνει συνεχώς πόντους στην αμφισβητούμενη ήδη αξιοπιστία της.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Ασκαρ
Να μου πείς πώς και γιατί οι βουλευτές έχουν "ιδιαίτερη" μεταχείριση έναντι του δικαίου.
Γιατί παραγράφονται στην πενταετία τα ποινικά αδικήματα;

Διαχωρίζονται, οι πολίτες από την βουλή σε δυό κατηγορίες:
Πολίτες- Βουλευτές πολίτες.
Αναιρείται η ισοτιμία απέναντι στην Δικαιοσύνη και άρθρο του Συντάγματος.

Αστερόεσσα είπε...

Eιπώθηκε και στο ποστ του Σπίθα, θεωρώ σκόπιμο να επαναληφθεί και εδώ:

Στον ποινικό κώδικα κακουργήματα παραγράφονται στην 20ετία. Στη Βουλή στην 5ετία (!) με νόμο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο και ψήφισαν και οι βουλευτές της ΝΔ.

Στην κρίση όλων.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Μα έχει αξιολογηθεί ο κ.Σανιδάς!
Πάλι την αξιολόγησή του...ζητάει;
!!

Αστερόεσσα είπε...

@ Σπίθα,
Όπως δείχνει... μάλλον. :))
Ως αυτιστικοί κάποιοι επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα αφήνοντας μετέωρο το "δεν τα είπα καταπληκτικά;", για να παίρνουν συνέχεια ως απάντηση το "όχι" και να γίνεται επανάληψη του ίδιου αυτονόητου:
Ότι όταν βάζουμε τσιμπιδάκια στις πρίζες χωρίς γάντια, παθαίνουμε ηλεκτροπληξία.

Προς το παρόν, αυτά που αποκόμισα από τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ήταν:
1. Ότι στο Βατοπέδι δεν έχουμε ένα, αλλά 7 σκάνδαλα (Κωνσταντίνος Ρόβλιας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ).
2. Ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός (Αντώνης Σκυλλάκος, βουλευτής ΚΚΕ).
3. Ότι η χρηματοπιστωτική κρίση είναι ένα μείζον πρόβλημα (Γεώργιος Παπανδρέου)
4. Ότι ακριβώς επειδή η χρηματοπιστωτική κρίση είναι το μείζον πρόβλημα δε θα έπρεπε η Βουλή να ασχολείται τώρα με σκάνδαλα και δεν είμαστε χώρα διεφθαρμένη, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τέτοια διαφάνεια που επιτρέπει τη διερεύνηση σκανδάλου, που τώρα δεν υπάρχει, το σκάνδαλο είναι του ΠΑΣΟΚ (Προκόπης Παυλόπουλος, Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης)
5. Ότι οι κκ. Μπασιάκος και Δούκας ενήργησαν σύννομα υπογράφοντας πράξεις επιτροπών και με έγκριση των συμβούλων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ευάγγελος Μπασιάκος - ΝΔ, πρώην Υπουργός Γεωργίας και Πέτρος Δούκας, υφυπουργός εξωτερικών)
6. Ότι η σπίλωση του ονόματος του κ. Ρουσσόπουλου στοχεύει να στηλιτεύεσει το έργο της ΝΔ και ότι ο κ. Ρουσσόπουλος είναι γιος ταχυδρόμου (Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, υπουργός Επικρατείας).
7. Ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε αποκλειστικά στον κ. Ρουσσόπουλο και ονομαστικά ανασκευάζοντας τα επιχειρήματά του ένα προς ένα αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας ΛΑΟΣ και ΝΔ, αν φύγουν οι φαύλοι, κερδίζοντας πολιτικό πλεονέκτημα (Γεώργιος Καρατζαφέρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΛΑΟΣ).
8. Ότι το Άγιον Όρος εντάχθηκε στο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης ως αρχαιολογικό μνημείο και αυτό δεν είναι μομφή (Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Υπουργός Πολιτισμού, βουλευτής ΠΑΣΟΚ)
9. Ότι το θέμα του Βατοπεδίου το είχε φέρει ήδη επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του ΣΥΝ κ. Γιάννης Δραγασάκης (Αλέκος Αλαβάνος, ΣΥΡΙΖΑ).
10. Εντός του συγκεκριμένου θέματος της εξεταστικής επιτροπής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φώτης Κουβέλης έδωσε λιτά το πλαίσιο ιδιοκτησιακού καθεστώτος της λιμνοθάλασσας της Βιστωνίδας και όρισε για ποιο λόγο δε θα έπρεπε να συνταχθεί καμία απολύτως πράξη είτε επί ΠΑΣΟΚ είτε επί ΝΔ (Φώτης Κουβέλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)
11. Η προανακριτική επιτροπή θα πρέπει να καλείται επί το σωστόν "προκαρτική" και η συζήτηση στη Βουλή έπεσε στο επίπεδο μιας τηλεοπτικής διένεξης. (Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων)
Δεν κατάφερα όμως να παρακολουθήσω το ρουν της επιχειρηματολογίας του.

Ως προς τα λοιπά είδα ότι:
α) Φταίει μόνο η ΝΔ
β) Φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ
γ) Φταίει και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ
δ) Φταίει ο καπιταλισμός.
ε) Φταίει ο μη χωρισμός Κράτους - Εκκλησίας.
στ)Φταίνε μόνο οι κ.κ. Ρουσσόπουλος, Μπασιάκος και Δούκας.
ζ) Φταίνε οι κ.κ. Δρυς και Φωτιάδης των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
η) Πάντως ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ μάλλον δεν έφταιγε και δεν είναι ο Ρασπούτιν.

Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός των Ελλήνων έλαμψε διά της απουσίας του από τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής και η σύγκληση Εξεταστικής Επιτροπής εγκρίθηκε ομόφωνα χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Αστερόεσσα είπε...

Στις ειδήσεις τώρα:

Η Εξεταστική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 23 μέλη:

12 από ΝΔ
8 από ΠΑΣΟΚ
1 από ΚΚΕ
1 από ΣΥΡΙΖΑ
1 από ΛΑΟΣ

Η πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη με θέματα μόνο διαδικαστικά, ενώ το πόρισμα θα πρέπει να το παραδώσουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου χωρίς αναβολή.

Αστερόεσσα είπε...

Ακούγοντας τους διαξιφισμούς των βουλευτών με χαρακτηρισμούς περί "κατασυκοφάντησης", "σπίλωσης ονομάτων", και "αδικίας" που τους γίνεται και "ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής", αρχίζω ως απλή πολίτης να τους λυπάμαι...
Πώς και δεν έχουν περάσει νομοθετική ρύθμιση για να θεσπίσουν και συνδικαλιστικό όργανο;
Να απορεί κανείς, όταν παλιά εισήγηση της κ. Ψαρούδα - Μπενάκη ήταν να έχουν οι μη επανεκλεγέντες βουλευτές δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας της τάξης των 3.000 ευρώ, αν θυμάμαι καλά. :Ρ

Shades είπε...

Post για όσκαρ!! μαζί με τα σχόλια βέβαια!! κρατώ απ' τα σχόλια φράσεις που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση...δικαστικούς θεσμούς, διαπλεκόμενους, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, Δημοκρατία... και η μόνη πράξη που θα ήθελα να κάνω μετά χαράς με όλα όσα διάβασα πριν λίγο είναι να τους πλακώσω στα γιαούρτια!!! αλλά η κυβέρνηση προνόησε και γι' αυτό!!! με υπουργό οικονομίας Τον Αλογομούρη δεν φτάνουν τα λεφτά μου ούτε γι' αυτά...

υγ.. έκανε φυλακή ο Ασκάρ!! αχ βρε μπαγάσα κάνε ποστ!!!!

Αστερόεσσα.. καλώς σε βρήκα και μετά από αυτό που διάβασα πολύ θα ήθελα να μας κάνεις την τιμή να συμμετέχεις στον οίκο αντοχής.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

shades
Το ξέρεις το ανέκδοτο με την ελιά και την οδοντογλυφίδα. Που προσπαθουσε κάποιος να την "τσιμπήσει" αλλά δεν τα κατάφερνε;
"Κάτσε να σου δείξω" του λέει ο φίλος του και ..τσακ την τσιμπάει με την μία!!
"Καλά τώρα που την ζάλισα εγώ τα κατάφερες εσύ!"...του απαντά!

Έτσι και εδώ. Την έψηνα, την έψηνα...
Τσακ...την καλείς!!

Λοιπόν θα γίνω αυστηρός και επιβάλλω στην Αστερόεσσα να έρθει!!
Θα την βοηθώ άμα δεν τα καταφέρνει, μην ανησυχείς:))

Αστερόεσσα είπε...

@ shades,
Ευχαριστώ για τα εύσημα και καλωσήλθες!

@ shades - σπίθα,
Ορίστε τι μου κάνετε τώρα! Να πω όχι; Μου τη φέρατε! Ευχαριστώ πολύ.
Αποδέχομαι την πρόσκληση και το θεωρώ τιμή μου.

Shades είπε...

Σπίθα.. χαχαχα καλά φόρα το κράνος εσύ.. χαχαχα

αστερόεσσα.. καλώς ήρθα στον πλούσιο λόγο σου!!!