Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Παλιά Δαντέλα με ή χωρίς Αρσενικό

Πρώτη Γυμνασίου – πρώτη μέρα στο Ομήρειο Παρθεναγωγείο Νέας Σμύρνης, που κρατούσε τ' όνομα μόνο απ' το ομώνυμο παρθεναγωγείο της Σμύρνης ενώ είχε γίνει ήδη μικτό, όπου η κυρία απ' την Εστία Νέας Σμύρνης εξακολουθούσε κάθε Αη Δημητριού για χρόνια να δίνει μετάλλιο στην καλύτερη μαθήτρια του σχολείου, άσχετα αν ο σημαιοφόρος ήταν αγόρι...




Η Μαρία Κάλλας στην ιστορική παράσταση της Τραβιάτας, Σκάλα του Μιλάνου 1955, σε σκηνοθεσία Luchino Visconti και μουσική διεύθυνση Carlo Maria Giulini



Κιαλάρω ένα καλό κοριτσάκι και ρωτώ ευγενικά, αν μπορώ να κάτσω δίπλα του (πρώτο θρανίο, το σύνδρομο του σπασικλακίου). Το κοριτσάκι ήταν ήσυχο κι ευγενικό, μου είπε ότι τη λένε Μαιρούλα και πιάνουμε κουβέντα, η φιλόλογος αργούσε:

ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΗ: Μαιρούλα! Ω, Θεέ μου! Σαν τη Μαρία Κάλλας! Σ' αρέσει η κλασική μουσική;

ΜΑΙΡΟΥΛΑ: Πολύ. Παίζω και πιάνο. Ο μπαμπάς μου είναι και ψάλτης.

ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΗ: Σου αρέσει η Κάλλας;

ΜΑΙΡΟΥΛΑ: Η αγαπημένη του μπαμπά μου.

Λάτρεψα τη Μαιρούλα και την πιάνω σ' ένα μπουρ – μπουρ χωρίς σταματημό: Και η Κάλλας γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 στο Flower Hospital της Νέας Υόρκης και ήρθε στην Ελλάδα το 1937 και πρώτη της δασκάλα στο Εθνικό Ωδείο ήταν η Μαρία Τριβέλλα και στο Ωδείο Αθηνών η Ελβίρα ντε Ιντάλγκο, και δώστου πάρλα, και καλή η παράσταση της Τραβιάτας στη Λισαβόνα το 1958, αλλά στη Σκάλα του Μιλάνου το 1955 σε σκηνοθεσία Βισκόντι άφθαστη, στη Μήδεια του 1953 σκηνοθετούσε η Μαργαρίτα Βάλμαν, αλλά αυτή που άφησε εποχή ήταν το 1959 σε σκηνοθεσία Μινωτή... και η Κάλλας αυτό και η Κάλλας το άλλο και πέθανε ημέρα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου του 1977 στο Παρίσι, Λεωφόρος Ζωρζ Μαντέλ 36, 2ος όροφος ώρα 13:30... και αυτό που θα μπορούσε να πει κανείς για την Κάλλας είναι οι στίχοι του Γάλλου ποιητή του 19ου αιώνα Αλφρέντ ντε Μυσσέ, που είχε αφιερώσει για τον πρόωρο χαμό της άλλης μεγάλης ντίβας του 19ου αιώνα της Μαρίας Μαλιμπράν:

«Αν είναι να κλάψει κάτι κανείς στον πρόωρο τάφο σου, δεν είναι η θεία Τέχνη ή τα μεγάλα μυστικά της. Είναι μάλλον αυτή η φωνή της καρδιάς, που μόνο αυτή ήξερε στην καρδιά να μιλάει και που μετά από σένα δε θα μπορέσει καμιά να μας το τραγουδήσει πια».

Εδώ πήρα ανάσα κι η Μαίρη αισθάνθηκε το κεφάλι της να βουΐζει, αλλά ήταν πολύ ήσυχο και ντροπαλό και ευγενικό κοριτσάκι και είπε μέσα του:

«Μπλέξαμε, αλλά φαίνεται καλό κορίτσι και θα το κάνω παρέα».

Γίναμε αχώριστες. Στην παρέα προστέθηκε και η Τέσσυ, μυαλό ξυράφι και με φοβερό χιούμορ, νυν λέκτορας στο Μετσόβειο, και μετά από δύο χρόνια και η Τόνια, με την οποία αλληλογραφούσαμε για να μιμηθούμε τους ποιητές της γενιάς του '30 και ανταλλάσσαμε μέσα στην τάξη ραβασάκια με προβληματισμούς πάνω στην Απολογία του Σωκράτη, στη Λογοτεχνία αλλά και ποιήματα. Ο πατέρας της έβρισκε τα γράμματά μου στο γραμματοκιβώτιο της πολυκατοικίας, μένανε κοντά στο Άλσος, και τής τα πήγαινε με την ατάκα:

-Ε, ρε μαλακία που σας δέρνει.

Με τη Τόνια συχνά επινοούσαμε και διαλόγους στα βήματα του Τσέχωφ.

Έλεγε:

-Θα πάρετε ένα τσάι, στρατηγέ μου;

Η σωστή απάντηση που έπρεπε να δώσω ήταν:

-Μόνο αν έχετε καλά βουτήματα.

-Η μαγείρισσά μας φτιάχνει τα καλύτερα βουτήματα σ' ολόκληρη την Πετρούπολη.

Ο διάλογος συνέχιζε σ' αυτό το στυλ.

Με τη Τόνια αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ταξίδι με βοϊδάμαξα στη Λατινική Αμερική, κι εγώ θα έκανα έναν νόθο γιο το Φρεδερίκο Γκαρθία Λόρκα Β', που θα μας μάζευε απ' τα καπηλειά όταν θα ήμαστε λέει λιώμα απ' την τεκίλα που θα πίναμε, όταν δε θα γράφαμε ποίηση.

Μια μέρα ήρθαν επίσκεψη στο σπίτι της Τόνιας κάποιοι οικογενειακοί φίλοι που ήταν χορτοφάγοι και τούς έφεραν δώρο μία γλάστρα, ενώ η Τέσσυ σχολίαζε:

-Μα, καλά, πώς και δεν την έφαγαν στο δρόμο;


Στα αγόρια μιλούσαμε με το επίθετο και γενικά ήμαστε στην κοσμάρα μας.

Κάποιο σούσουρο στις κουβέντες:

-Η τάδε τα έφτιαξε με τον τάδε και φαντάσου: έκαναν το ανεπανόρθωτο!

-Το ανεπανόρθωτο; Ο Χριστός και η Παναγία!


Κάποια στιγμή πέφτει και ο προβληματισμός, τι θα κάνουμε στη ζωή μας και θα ζούσαμε λέει μια ζωή γεμάτη ποικιλία και γνώση όπως ο Οδυσσέας, αλλά κάποια στιγμή θα φτάναμε και στα γεράματα. Εντάξει, θα ερωτευόμαστε λέει, αλλά οι άντρες δε ζουν και πολύ σε σχέση με τις γυναίκες, ακόμη κι αν κάναμε παιδιά πού να τα εμπιστεύεσαι τη σήμερον ημέρα, θα σε πετάξουν σε κανένα γηροκομείο.

Άρα; Θα αγοράσουμε ένα νεοκλασικό σπίτι και θα μαζευτούμε όλες οι γραίες και κολλητές και θα συγγράφουμε, θα κλειδοκυμβαλλίζουμε και θα φοράμε άσπρα δαντελένια γιακαδάκια και θα ασχολείται η καθεμιά με τη μούρλια που θα την κατέχει εκείνο τον καιρό και την όποια εμμονή της. Απ' το να μάθουμε όψιμα κοπανέλλι, να ασχοληθούμε με υφαντική, γλυκά του κουταλιού, να συνθέτουμε μουσική δωματίου, να αρθρογραφούμε. Μέρος της σύνταξης στη νοσοκόμα που θα μας φροντίζει και στην κοπέλλα που θα κάνει τις δουλειές κι ένα μέρος στον κηπουρό.

Τα κορίτσια μάλλον εγκατέλειψαν την ιδέα του νεοκλασικού, κακώς κατά τη γνώμη μου, εγώ πάντα ελπίζω να βρω καμιά συνομήλικη που να ταιριάζουν τα χνώτα μας, να 'χει η καθεμιά την αυτονομία της ως περήφανο γηρατειό, κι όποτε θέλουμε να πίνουμε τσάι ή βότκα, να τσακωνόμαστε και να είμαστε οι φοβερές grannies, γιατί καλοί οι άντρες δε λέω, αλλά σου βγάζουνε την Παναγία με αηδίες, όπως από το πού θα παρκάρουν μέχρι αν κάποιος στην ταβέρνα τους ακούμπησε το σακάκι ή εκεί που βγαίνεις να φας μια μπουκιά φαγητό και να πιεις ένα ποτηράκι αυτοί να τρώνε γρήγορα και φεύγουν σαν κυνηγημένοι... Αμάν, βρε παιδιά, cool! Eίναι ανάγκη να με πιάνει βαρυστομαχιά απ' το φαī και να κάθομαι να προβληματίζομαι ποιος τους αγριοκοίταξε και τίνι τρόπω θα του ξηγηθούνε; Ενώ με τις συνομήλικες, όλο και κάποιο λικεράκι φτιάχνεις για μοναχικά αρσενικά -από φιλανθρωπία- που να περιέχει ένα κουταλάκι αρσενικό, μισό κουταλάκι στρυχνίνη και μια πρέζα υδροκυάνιο!






Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα, Φρανκ Κάπρα, 1944



ΑΣΧΕΤΟ: Επειδή έσπευσαν κακές γλώσσες να με πουν ανοικοκύρευτη, δίνω κι εγώ ένα μυστικό οικοκυρικής: Οι λεκέδες στη γλώσσα απ' τους πολλούς καφέδες εξαφανίζονται, αν φάμε πολλά ποπκόρν!








© Ελένη Καλλιανέζου, Αθήνα 7 Νοεμβρίου 2008

buzz it!

29 σχόλια:

tovenito είπε...

αστεροεσία καλλιανέζοβα, τα καλύτερα βουτήματα πάσης της ρωσίας βρίσκονται μπροστά σας (βλέπε σπίθα σπίθοβιτς) κι εσείς ονειρεύεστε συμβίωσης μετά κλυδοκυμβαλίζουσων κορασίδων (έστω και εγκάρδιων);
όχι, αστεροεσία καλλιανέζοβα, εγώ ο τόβενε τοβένεφ δεν θα επιτρέψω να γίνει αυτό. θα μείνεις με τον σπίθα σπίθοβιτς, το καμάρι του μοσχάτου, και θα του φάμε όλα τα λεφτά

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Θα το διαβάσω,
Αφού κατεβάσω τα σκουπίδια, βάλω τ'άπλυτα στο πλυντήριο, πάρω μια τυρόπιτα για φαγητό (αχ, μάϊκα..τόκαψες πάλι) περάσω από μια φίλη που γιορτάζει (κερνάει τούρτα στη ..μάπα),
Ααα.να σου πάρω τσιγάρα, μια κόκα-κολα και ένα ρυζόγαλο από τον τσοπάνη...

Μην σε διακόπτω, συνέχισε...θάχεις επισκέψεις (ανήψια, θείους, λίτσες, πίτσες..)

Να δώσω ένα φιλί πριν φύγω;]
Όχι; Καλά, κάνε δουλειά σου κι' έρχομαι
Αμέσως!

υ.γ.
θα ανεβάσω ποστ, στο είπα :)
"Η σύγχρονη γυναίκα και τα προβλήματά της".
Θα χρειαστώ την γνώμη σου, σαν διανοούμενη όλο και κάτι θα μου πεις

Αιι γειά σου!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Πριν αλέκτωρ λαλήσει (δες ανήψι)
Ελάλησε... tovene592 !!

Υ.Γ
θα γράψω και ποστ
"Η Θεία και τ'ανήψια της"
Αιιι, γειά σας!!!

Αστερόεσσα είπε...

@ Σπίθα,
Ακόμη εδώ είσαι;
Γιατί βαράς το βρέφος;
Γιατί δε φοράς κράνος;
Θες ένα σπιτικό λικεράκι;

@ tovene592,
Τσώπα, λεβέντη μου! Τσώπα, καμάρι μου! Θα σου πάρω εγώ καλύτερο θείο από τα Jumbo Bébé! Θα τον ζουλάς και θα φωτάει και θα κάνει και μπίου - μπίου!

b|a|s|n\i/a είπε...

το νεοκλασικό να έχει και σπιτάκι κηπουρού. έτσι όπως πάνε τα πράγματα το βλέπω το ανήψι οικόσιτο. μπορώ να ασχοληθώ και εγώ με τον κήπο. μόνο αν έχετε καλά βουτήματα.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

b|a|s|n\i/a

μου φέρνει κάτι από το:
"Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλυ"
Λες?

Αστερόεσσα είπε...

@ b|a|s|n\i/a,
Να έρθεις, να έρθεις! Τα καλύτερα βουτήματα σ' ολόκληρο το Λένινγκραντ (και το Στάλινγκραντ)! Μας τα φτιάχνουν βογιάροι βεριτάμπλ!

@ Σπίθα,
Μπορεί και να είναι ο Κηπουρός της Κυρίας Νταίζη!
Kαι μην είσαι διακόπτης! Έχουμε επισκέψεις. Ανήψια, θείους, Λίτσες, πίτσες!
Και γιατί δε φοράς κράνος;

ria είπε...

μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στο νεοκλασσικό???
το έχω σκεφτεί εδώ και χρόνια αλλά όταν το ξεστομίζω, με κοιτάζουν σα να είμαι πράσινη με κεραίες και ουρά!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Αστερόεσσα
Δεν θα ξαναγίνω διακόπτης.
Θα κατέβάζω κατ'ευθείαν το γενικό!

Αλλά το μετάνιωσα, μόλις τώρα..
Πώς θα βλέπω την...ria !!

tovenito είπε...

σπίθα, μην στεναχωριέσαι αν μου δίνεις καλύτερα και ακριβότερα παιχνίδια, θα σου δίνω ραπόρτο τι κάνει ο κηπουρός με την λαίδη.

είμαι καλός στις μυστικές αποστολές.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ tovene592
Δεν φτάνει που θες την πίτα ολόκληρη και το... κηπουρό χορτάτο, είσαι και μαρτυριάρης.
Αα και μην μου κόβεις την θέα, παιδί μου!

@ Ria
Έλα πιο κάτω...:)

tovenito είπε...

όπου θέλω θα στέκομαι!

άντε μην αρχίσω τα κλάμματα και πάρω τη θεία να πάμε στη γοργόνα να μου διαβάζει παραμύθια του χανς

ria είπε...

σπίθα,

απ΄ότι κατάλαβα, δε θα έχουμε άντρες στο νεοκλασσικό, εγώ θα μένω στον πάνω όροφο!

ria είπε...

παλικάρια

πάλι για γοργόνες λέτε!

είμαι η μοναδική που έτσι τη βαφτίσανε!

γοργόνα με τη βούλα!

Αστερόεσσα είπε...

@ ria,
Δήλωσε, εσύ, δήλωσε! Αν το δηλώσεις, μπορεί και να το σώσεις.
Γιατί καλέ σε κοιτάζουν σα να είσαι πράσινη με κεραίες; Τι το φυσιολογικότερο; Σάματις εγώ είμαι πράσινη και με κεραίες; Μη βλέπεις που τα πρώτα μου ψευδώνυμα που βγήκα στην μπλογκόσφαιρα ήταν from_anotherplanet και Alien...

Υ.Γ. Ε, εντάξει. Άντρες μπορεί να μην έχουμε, αλλά μας έχει δώσει και η Θεοπούλα απ' το Παρά Πέντε καλό παράδειγμα. Κόβεται το σεξ; :)

@ Σπίθα,
Πάρε, παιδί μου μια απόφαση σταθερή. Σαν το μύλο γυρίζεις. Έχεις και να κατεβάσεις τα σκουπίδια, να βάλεις τ' άπλυτα στο πλυντήριο, να πάρεις τυρόπιτα για φαγητό, να πάρεις τσιγάρα, κόκα κόλα, ρυζόγαλο...
Σε βλέπει και το ανήψι σα μπαμπούλα και σκιάζεται. Ένα Δωμάτιο με Θέα ζήτησε πια, κι εσύ το αποπήρες...

@ Τοβενίτο μου,
Και στη Μικρή Σειρήνα θα σε πάω και Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα θα σου το γνωρίσω να παίζετε, που είναι και φρόνιμο και παίζει ήσυχα με τα σπίρτα. Κι αν είσαι και καλό παιδάκι θα σε πάω να παίξεις και με τα παιδάκια του κυρίου και της κυρίας Άνταμς.

Shades είπε...

Έχει κάτι από Τσέχωφ σίγουρα.. έχει και από Σμύρνη, αυτό ένοιωσα.

maika είπε...

πριν απο το νεοκλασσικό λοιπόν απαραίτητη μια τσάρκα.. με μοτοσυκλέτα στη Λατινική Αμερική για ζωή! και μετά μια Αγία Πετρούπολη για βουτήματα και βόλτες στον Νέβα,με ακουστικά γεμάτα Κάλλας στα αυτιά!!!
..να φτιάξω και λίγα γεμιστά να αφήσω στο σπίθα να μη γκρινιάζει και πάμε?
;0))

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ tovene592
Διάβασε πρώτα το παραμύθι της θείας σου Η Παιδοφάγος για να ξέρεις με τι έχεις να κάνεις!!!

Ο κηπουρός θα περάσει από ιντερβιού και η προκήρυξη θα ζητάει:
Ηλικία: πάνω από 70χρ.
Όραση: Μονόφθαλμος.
Άκρα και μέλη: Μονόχειρας, κουτσός και το τρίτο (ξέρεις..) με καθετήρα!

@ ria
Τι πάνω όροφος;
Για σουίτα, μιλάμε!!

@ Αστερόεσσα
Τα σκουπίδια τα κατέβασα..
Είσαι της οικογενείας Ανταμς, εεε???

@ maika
θΑ ΦΤΙΆΞΕΙς ΓΕΜΙΣΤΆ..???
Φεύγω τρέχοντας! Με τι θα τα γεμίσεις ωρε maika ? Αφού δεν έχεις ρύζι στο ντουλάπι!

@ Shades
Τσέχωφ ??
Εδώ μιλάμε για σενάρια Χίτσκοκ, Πόε και στη "Φωλιά του κούκου"!
Δεν έχεις ιδέα τι μας περιμένει:))
Η Αστερόεσσα είναι παιδοφάγος και η maika καταζητείται από την ''Ενωση πεινασμένων συζύγων" και από τις κατσαρόλες που τις έχει κάψει όλες!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ b|a|s|n\i/a
Σε παρακαλώ, βοήθα λίγο την κατάσταση !
Χανόμαστε, κινδυνεύουμε!!
Δεν βλέπεις τι γίνεται ?
Το "τρίγωνο του θανάτου"
"Αστερόεσσα, maika, tovene592"!!

Αστερόεσσα είπε...

Jesus!

@ Σπίθα,
Το ξέραμε ότι είσαι νοικοκυρόπαιδο, αλλά εσύ είσαι ο άσπρος σίφουνας!
1. Ποιος σε ρώτησε, πουλάκι μου πώς θα είναι ο κηπουρός μας, ε; Δικός μας θα είναι, όπως θέλουμε θα είναι!
2. Έστω ότι είναι άνω των 70:
2α. Είμαι αρχαιολόγος, μην το ξεχνάς. Σου αναφέρω φράση της Αγκάθα Κρίστι, που είπε για το σύζυγό της, που ήταν αρχαιολόγος:
"To καλό όταν είσαι με αρχαιολόγο είναι ότι όσο περισσότερο γερνάς, τόσο περισσότερο τον ενδιαφέρεις ".
2β. Έστω ότι ο κηπουρός θα είναι μονόφθαλμος. Το άλλο μάτι του με ποιον ή ποιαν θα το έχει βγάλει;
2γ. Έστω ότι είναι κουτσός. Θα σπεύδει και βραδέως.
2δ. Έστω ότι είναι κουλός. Αν ανήκω στην οικογένεια Άνταμς, τότε θα έχουμε για μπάτλερ και Το Χέρι.
2ε. Έστω ότι θα έχει καθετήρα. Δε θα σημαδεύει και τα δεντράκια ολούθε όπως κάτι αρσενικά κουτάβια καίγοντας τις μπιγκόνιες.

@ Maika,
Φύγαμε! Δε φαντάζομαι να είπες αυτουνού του Σπίθα ότι τα γεμιστά θα τον περιέχουν και διπλοαλεσμένο, γιατί θα τρομάξει, θα παράξει στρεσογόνες ορμόνες και μετά δε θα τρώγεται. Μεταξύ μας αυτά! Φύγαμε! Να βγάλω κι απ' το στάβλο και το κάρο με το βόδι;

@ Shades,
Μη σε παραμυθιάζει αυτός με Πόε και Φωλιές του Κούκου και τέτοια. Ορκίζομαι ότι η μία μου γιαγιά δεν ήταν Σμυρνιά, αλλά Μικρασιάτισσα Τριγλιανή. Δεν επιβεβαιώθηκε επιστημονικά ποτέ αν ήταν μάγισσα!

ria είπε...

asteroessa

σουίτα δε λες τίποτα!

όσο για κηπουρό, θα κάνουμε καλλιστεία και θα βρούμε τον καλύτερο! να καλύπτει όλα τα γούστα.
εγώ θα καθαρίζω, βρείτε ποια θα μαγειρεύει!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εκεί γύρω απ' το Άλσος και την πλατεία και την Αγία Φωτεινή κάναμε τα καλύτερα καμάκια και φάγαμε τις ωραιότερες χυλόπιτες!
Πλάκα θα έχει να με χυλοπίτιασες κι εσύ κάποτε...

Αααα και η Λεόντειος είχε ωραία παιδιά!

b|a|s|n\i/a είπε...

σωφέρ δεν θα έχει;
σπίθα να κάνεις ιντερβιού για σωφέρ. εγώ για κηπουρός. το ανήψι για ανήψι. αλλά με τέτοια προκήρυξη φοβάμαι.

AA είπε...

"αλληλογραφούσαμε για να μιμηθούμε τους ποιητές της γενιάς του '30 και ανταλλάσσαμε μέσα στην τάξη ραβασάκια με προβληματισμούς πάνω στην Απολογία του Σωκράτη, στη Λογοτεχνία αλλά και ποιήματα"

Γιατί να μην έχω πάει σε ένα σχολείο με τέτοιες γκόμενες;
(Ερώτησης...Δημοσθενική)

Παρεμπιπτόντως...βρήκα το ασανσέρ για Βαλχάλα:
http://s378.photobucket.com/albums/oo224/aachgr/Copenhagen/?action=view&current=969054e0.jpg

και διάφορα άλλα:
http://s378.photobucket.com/albums/oo224/aachgr/Copenhagen/

Με τιμή...(περίπου 1.6180)
ΑΑ

takis είπε...

Επειδή δεν υπάρχει χώρος για μένα(ούτε στο νεοκλασσικό, ουτε στη βόλτα στη Λατινική Αμερική και Αγία Πετρούπολη,ουτε στα λουκούλεια γεύματα )
αποχωρώ, γεμάτος βαριές σκέψεις....

ΥΓ μου μένει βέβαια το ερώτημα τι καλό παράδειγμα έχει δώσει η Θεοπούλα στο παρά 5...που μάλλον θα μείνει αναπάντητο και αυτό..

Αστερόεσσα είπε...

@ ria,
Δε θα καθαρίζεις, κοπέλα μου και καμία δε θα μαγειρεύει, παρά μόνο όταν είναι στο τσακίρ κέφι. Η κοπέλα τι θα κάνει; Για ποιο λόγο θα έχουμε το προσωπικό; Για να πάρουμε τα μισθά απ' την εργατική τάξη;

@ Άσκαρ
Και η Λεόντειος όντως είχε ωραία παιδιά. Αλλά στα γαλλικά ήταν σκράπες. Είχα συμμαθητές στο Γαλλικό Ινστιτούτο απ' τη Λεόντειο κι έφριττα!

@ b|a|s|n\i/a
Για σωφέρ μπορούμε να προσλάβουμε και Το Σωφέρ της Κυρίας Νταίζη (παίζει να πάρουμε εδώ τον Ομπάμα, όταν λήξει η θητεία του στο Λευκό Οίκο), αποφεύγοντας τον Taxi Driver του Σκορτσέζε, γιατί ο τελευταίος ήταν και ψυχάκιας λόγω Βιετνάμ. Εδώ τα κριτήρια θα είναι αυστηρά. Δεν ξέρω. Μπορεί να οδηγούμε και οι ίδιες.

@ ΑΑ,
Είχα συμμετάσχει και σε διαγωνισμό να πάω στα Ανάβρυτα (όπου και η βάση ήταν πολύ ψηλότερη απ' αυτήν της Ευαγγελικής Σχολής στη Νέα Σμύρνη). Είχα έρθει πρώτη επιλαχούσα και τη θέση κατέλαβε η κόρη του Γυμνασιάρχη των Αναβρύτων, ως κόρη καθηγητή. (Τα παιδιά των καθηγητών μπαίνανε τότε στα πρότυπα χωρίς εξετάσεις).
Πάντως ότι το σχολείο ήταν καλό για χρόνια δεν υπάρχει αμφισβήτηση. Για 5-6 χρόνια είχε φουρνιές από μαθητάρες με πολλά ενδιαφέροντα και πέραν των σχολικών.

Υ.Γ. Καλά να περάσεις στη Βαλχάλα. Η Φρέγια με τη γάτα της κι ο Όντιν μετά Σου!

@ Τάκη,
Κάτσε, βρε Τάκη! Έχουμε να κάνουμε και το Φρεδερίκο Γκαρθία Λόρκα Β', τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα Β', το Λούις Μπόρχες Β'... Όλο και κάπου θα χρησιμεύσεις κι εσύ... :Ρ

Αστερόεσσα είπε...

Ουπς! Ξεχάσαμε να προκηρύξουμε και μία θέση για τον Ίγκορ! (Όχι το Στραβίνσκι, τον άλλον που λέει "Υes, Master").
Ποιος θα περιποιείται τα παιδιά της νύχτας και τα άλλα ζωάκια του δάσους; ~☺~

AA είπε...

Πήγον, Είδον και Απήλθον.

Πραλίγο να μη τη βρούμε κιόλας...Μάλλον κρύωνε η Κοπεγχάγη και είχε τραβήξει μια κουβέρτα σύννεφα κι ομίχλη απο πάνω της.

Το νεοκλασικό σας το προτείνω Virtual...Έτσι κι αλλιώς, μόνο απο photo θα τα ξέρουμε σε λίγο καιρό :-/

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

b|a|s|n\i/a είπε...

σωφέρ δεν θα έχει;
εγώ για κηπουρός,..
...................................
Σπίθας

Όλοι κηπουροί θέλετε να γίνετε!!
Πήραμε τον ΨΑΛΙΔΟΧΈΡΙ, τον Τζόνυ Ντέπ!
Ελάτε, ελάτε:)