Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Ιστολόγια, Ιστολογείν, Κοινότητες Ιστολόγων και Κυκλώματα Εκμετάλλευσης

Χθες, μπαίνοντας στην κοινότητας Sync ανακάλυψα στη σελίδα μου και σε περίοπτη θέση διαφήμιση dating channel. Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει με live διάλογο, έσπευσα στον πίνακα και έγραψα το ακόλουθο μήνυμα:

«Προς sync: Εάν η σελίδα μου χρησιμοποιείται για διαφημιστικά μηνύματα (και μάλιστα χωρίς να ερωτηθώ ή να ενημερωθώ), αξιώ μέρος των κερδών».

Ακολούθησε διάλογος με κάποιους bloggers ή περιπατητές του Sync με διάλογο επί του «τι εστί sync», ο οποίος δε με έπεισε, εντούτοις, είχα και άμεση απάντηση απ’ τoυς ίδιους τους υπεύθυνους του Sync, o οποίος ομοίως μου άφησε και πολλά ερωτηματικά.

Έσπευσα στον πίνακα του προφίλ μου και έκανα update δημοσιεύοντας τα παρακάτω:

Sync και Διαφημίσεις.
Σήμερα, 26 Ιουλίου 2008 μπαίνοντας στη σελίδα μου στο sync διαπίστωσα να έχουν μπει διαφημίσεις για dating channel χωρίς να έχει προϋπάρξει κανενός είδους ενημέρωση για διαφήμιση στη σελίδα που διατηρώ εδώ.
Απαίτησα αυθωρί μερίδιο κερδών από τις διαφημίσεις στη σελίδα μου και πήρα απάντηση αργότερα με post: Διαφημίσεις στο SYNC, το οποίο όμως δε με πείθει για τους απλούς λόγους ότι:
α) Δημοσιεύθηκε κατόπιν της αξίωσής μου.
β) Δεν στέκει νομικά και σε σχέση αιτιατού το υστερόχρονο σε παγίωση κανόνων και σε οποιουδήποτε είδους σχέση, όταν δεν υπάρχει εκατέρωθεν συμφωνία των μελών.
γ) Ναι μεν κατανοοώ ότι οι διαφημίσεις ενδεχομένως είναι αναγκαιότητα για κάλυψη εξόδων του server, αφ’ ης στιγμής όμως όταν έγινα μέλος δεν υπήρχε παρόμοιο καθεστώς, αξιώ:
1. Ενημέρωση για το είδος τους.
2. Ποσοστό επί των κερδών.
Ζώντας σε χώρα όπου το blogging είναι επαγγελματικό, κάθε server, είτε αυτός ονομάζεται Sync είτε Τechnorati είτε Greek Bloggers, υπάρχει διότι υπάρχουν πρωτίστως bloggers και δε θα δομείτο κανενός είδους πελατειακής σχέσης ή ανάγκη κάλυψης εξόδων, εάν δεν υπήρχαν οι bloggers. Aφού λοιπόν κάθε πελατειακή σχέση σε καθεστώς καπιταλιστικό είναι αμφίδρομη, έχω την απαίτηση να λάβω από τα κέρδη που ο Sync θα έχει στη σελίδα μου μέρος τους και δε με ικανοποιεί οποιαδήποτε «συναισθηματική» ή «ρομαντική» θέση για το τι εστί κοινότητα Sync. Δεν μπαίνω εδώ ως εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού, αλλά ως blogger η οποία προωθεί το blog της.

Οι θέσεις μου είναι προσωπικές και δεν ζητώ από κανέναν να τις συμμεριστεί.

Μετά τιμής

Ελένη Καλλιανέζου, Vejen Δανίας 26 Ιουλίου 2008

Ακολούθησε διάλογος στον πίνακα της σελίδας μου, τον οποίο και παραθέτω αυτούσιο:

-Αγαπητή Ελένη, μιας και ζητάς μερίδιο από τα Κέρδη του sync.gr (και όχι από τα έσοδα) έχεις την υπόσχεση ότι από τη στιγμή που το sync θα γίνει κερδοφόρο θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά και θα συζητήσουμε την πρότασή σου γιατί έχει καποια λογική βάση.

Μέχρι τότε, θα θέλαμε να συζητήσουμε μαζί σου το ενδεχόμενο να συμμετάσχεις στα τεράστια έξοδα (= ζημίες) που έχει αυτή τη στιγμή το sync προκειμένου να λειτουργήσει, δεδομένου (όπως σωστά λές κι εσύ) ότι “κάθε πελατειακή σχέση σε καθεστώς καπιταλιστικό είναι αμφίδρομη”

Ελπίζουμε σε σύντομη ανταπόκρισή σου στο αίτημά μας.
από
sync στις 00:30, 27 Ιουλίου 2008

-Eάν συμμετέχω στις «ζημείες» και τα «κέρδη», να υποθέσω ότι μου γίνεται και επιχειρηματική πρόταση να συμμετάσχω στο cast των κεφαλών της επιχείρησης αυτής, οπότε το λογικότερο που έχω να ρωτήσω είναι: Τι μισθό δίνετε.
από
Asteroessa στις 02:20, 27 Ιουλίου 2008

Αλλά το προηγούμενο επιχείρημα να συμμετέχω δηλαδή στις ζημειές θα έστεκε μόνο αν το κόστος που επέφεραν ΟΛΟΙ ΟΙ BLOGGERS ήταν μεγαλύτερο των κερδών που απέφεραν.

Υπάρχει Sync, διότι υπάρχουν και bloggers, μην περιττολογούμε σε κάτι πασιφανές, που έχει ήδη ειπωθεί. Kαι αληθινός blogger βεβαίως δεν είναι ένας copy - paster ούτε αυτός ο οποίος δε γνωρίζει τι εστί επιχείρημα όταν σχολιάζει σε ιστολόγια άλλων ή θεωρεί το σχόλιο συνώνυμο του κοινωνικού του καθήκοντος.

Και κύριοι,
1. είμαι blogger και όχι copy paster και
2. ξέρω πώς να διακρίνω τα καλά ιστολόγια.
Απόδειξη: Τα ιστολόγια που ανήκουν στα αγαπημένα μου είναι και ιστολόγια ΑΛΗΘΙΝΩΝ BLOGGERS, οι οποίοι διακρίνονται και από ποιοτικά κριτήρια. Οι περισσότεροι δε εξ' αυτών δεν είναι καν μέλη του sync, έδωσαν feed κάποιοι άλλοι, οι οποίοι ομοίως ξέρουν να διακρίνουν την ποιότητα, όσο δε για τους ίδιους τους bloggers αυτούς, όλο αυτό το καθεστώς του marketing γίνεται ερήμην τους και χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Απλά πραγματάκια.
Τους ιστολόγους αυτούς, οι οποίοι δεν είναι μέλη του Sync, ποιος τους ρώτησε εάν αρέσκονται στο καθεστώς να βλέπουν το ιστολόγιό τους να φιγουράρει κάτω από μια διαφήμιση dating channel ή γκοφρέττας; Δεν είναι καν βιβλίο ή πολιτιστικό προϊόν, δεν είναι καν πολιτικό σύνθημα.
από
Asteroessa στις 10:09, 27 Ιουλίου 2008

-H πρόταση του sync (του οποίου είμαι συνιδιοκτήτης) είναι αρκετά απλή θεωρώ. Όσο έχει 'ζημίες', συμμετέχετε στα 'εξοδα'. Μόλις εμφανίσει 'κέρδη', δικαιούστε 'μερίδιο'. Φυσικά και πουθενά δεν υπονοείται μισθός ή οποιαδήποτε άλλη 'σχέση' μεταξύ του sync και των μελών του.

Σχετικά με την ύπαρξη του sync και των υπόλοιπων ανά τον κόσμο aggregators. Φυσικά και δίχως τους bloggers δε θα υπήρχε ανάγκη για sync ή technorati. Όπως βέβαια, δίχως τους bloggers, δε θα υπήρξε ανάγκη για blogspot ή wordpress. Να φανταστώ λοιπόν ότι αξιώνετε μερίδιο επί των κερδών της Google ή της wordpress? Θα μου πείτε βέβαια ότι αυτές οι δύο εταιρίες δεν έχουν banners στις σελίδες σας. Από την άλλη όμως, τα κεφάλαια συρρέουν καθημερινά προς τις 2 προαναφερόμενες εταιρίες είτε μέσω χρηματιστηρίου είτε μέσω VC λόγω της υπεραξίας που τα κείμενα των bloggers τους προσφέρουν.
Φιλικά
από
kostis στις 11:26, 27 Ιουλίου 2008

-Υπάρχει δυνατότητα, εάν το επιθυμεί κάποιος να βγάλει χρήματα μέσα από το ιστολόγιό του.
Δεν ανήκει μέχρι τούδε στις δικές μου επιλογές και οποιοδήποτε banner φιλτράρεται μέσα από την κρίση μου.
Και θα επαναλάβω, κατανοώ ότι για να καλυφθούν κόστη η διαφήμιση είναι ίσως αναγκαιότητα.

Αν κάτι με ενοχλεί προσωπικά είναι:
1. Η επιβολή της διαφήμισης χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή μου.
2. Το είδος της διαφήμισης.

Το dating channel, η γκοφρέττα ή η γκαζόζα δεν είναι πράγματα τα οποία θα προπαγάνδιζα.
Στη δική μου σελίδα θα επιθυμούσα π.χ. διαφήμιση βιβλίων ή προϊόντων πολιτισμού.
Αρνούμαι να προπαγανδίσω εμμέσως κάτι το οποίο με βρίσκει αντίθετη στις όποιες αρχές μου και τρόπο ζωής.

Ερώτημα: Εάν πρέπει όλοι να είναι κερδισμένοι κι ευχαριστημένοι και εγώ να μην εγείρω αξιώσεις, γιατί δεν κάνετε μία έρευνα με σχετικά ερωτηματολόγια για το τι είδος διαφήμισης επιθυμεί ο καθείς;
Βεβαίως, το βιβλίο “δεν πουλάει” όσο ένα κανάλι γνωριμιών κι αυτό είναι επίσης από τα ευκόλως εννοούμενα.
από
Asteroessa στις 11:48, 27 Ιουλίου 2008

-Χαίρομαι που αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα ύπαρξης διαφημίσεων.

Δυστυχώς τα banners που σερβίρει η google δεν είναι δικής μας επιλογής και οι δυνατότητες που μας δίνει για έλεγχο αυτών είναι εξαιρετικά περιορισμένες. (Προσωπικά, και σε 'μένα τα banners με dating sites μου φέρνουν αναγούλα.)

Αυτό που προτείνετε (να μπορούν τα μέλη του sync να επιλέγουν το είδος της διαφήμισης που επιθυμούν) είναι πρακτικά αδύνατο. Και από πλευράς προγραμματισμού αλλά και από πλευράς διαχείρισης. Το sync είναι η ερασιτεχνική προσπάθεια 3 ανθρώπων στον ελεύθερο τους χρόνο και οι πόροι που θα απαιτούνταν για κάτι τέτοιο (σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς και σε χρήματα) ξεφεύγουν κατά πολύ όχι μόνο από τις δυνατοτητες που το sync έχει αυτή τη στιγμή αλλά θα τολμούσα να πω και από τις δυνατότητες οποιαδήποτε άλλης εταιρίας στην Ελλάδα.

Προσπαθούμε από την πλευρά μας να βρούμε την ιδανική λύση σε ένα δύσκολο πρόβλημα. Φοβάμαι όμως πως θα είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε στα υπ' οψην σας παρόμοια περίπτωση που ένας aggregator (βλ. technorati) μοιράζεται τα κέρδη του με τους bloggers των οποίων τα feeds κάνει aggregate. Θα μας ενδιέφερε να γνωρίζαμε το μοντέλο με το οποίο τα κέρδη διαμοιράζονται στους δικαιούχους.
από
kostis στις 12:35, 27 Ιουλίου 2008


-Έγερση παρόμοιας αξίωσης διαμοιρασμού κερδών, είναι μάλλον (εύκολα κατανοητό) ρητορική.
Γι' αυτό και live ανέφερα: "Προσωπικώς δε με ενοχλεί κι αν ακόμη διαφημιστεί ο Οίκος Ανοχής της Μαντάμ Ορτάνς". Από τη στιγμή όμως που κάτι τέτοιο θα διαφημίζεται όντως και υπάρχουν κέρδη τα οποία κάποιοι απολαμβάνουν, θα ήμουν το λιγότερο ηλίθια, αν δε ζητούσα το δικό μου μερίδιο, αφού κι εγώ συμμετέχω στον προσπορισμό κερδών από αυτήν την πηγή. Η αρχή είναι απλή: Όσο περισσότερο κάτι πουλάει, τόσο μεγαλύτερο το κέρδος, βάσει νόμων προσφοράς - ζήτησης.

Οποιαδήποτε κοινότητα bloggers προπαγανδίζει τα blogs. Αν υπάρξει τέτοιο θέμα διαφυγόντων κερδών και δικτύου εκμετάλλευσης bloggers δε θα υπάρξουν και blogs διαμαρτυρίας που να καυτηριάζουν την τακτική αυτή;

Υποτίθεται ότι ο blogger προτείνει, κρίνει, αμφισβητεί και λειτουργεί εν κατακλείδι ως φορέας δημοκρατίας.

Κάποια λύση θα υπάρχει και στην επιλογή των διαφημίσεων και εάν κάτι υποπέσει στη δική μου αντίληψη είμαι εδώ, πάντα πρόθυμη να προτείνω.
Αυτό όμως που ζητώ είναι απλό και ανθρώπινο. Εάν κάτι προτείνω σοβαρά και είμαι εξίσου πρόθυμη να δεχτώ επιχειρηματολογία, αξιώνω και η δική μου επιχειρηματολογία να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.
από
Asteroessa στις 12:56, 27 Ιουλίου 2008

-Λαμβάνεται σοβαρά και για αυτό το λόγο συζητάμε.

Πάντως δεν υπέπεσε στην προσοχή μου κάποιο blog διαμαρτυρίας για την πωληση του blogger.com (εκεί που φιλοξενείται τώρα και το δικό σας blog) στην google το 2003.

Όπως επίσης -φαντάζομαι- δε θα ζητήσετε χρήματα από την google αν στην αναζήτηση 'asteroessa' στο google.com εμφανιστούν στα δεξιά, sponsored links για αμερικάνικες σημαίες (από τα οποία sponsored links η google κερδίζει χρήματα εις βάρος του δικού σας περιεχομένου)
από
kostis στις 13:09, 27 Ιουλίου 2008

-Απαντώ ειλικρινέστατα: Δεν υπέπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου, και ευχαριστώ θερμά για την επισήμανση. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαι ο ξερόλας, γι’ αυτό και το διαλέγεσθαι είναι πάντα μέσα στα ζητούμενά μου. Αυτά τα οποία λέγονται τώρα και όσα ερωτηματικά ενσκύπτουν δε θα έβγαιναν στην επιφάνεια άνευ διαλόγου. Ναι, και αυτά είναι ένα θέμα σοβαρό.
από
Asteroessa στις 13:17, 27 Ιουλίου 2008

Μήπως είναι καιρός όλοι οι ιστολόγοι να δούμε, αν μέσα από το ιστολογείν, που είναι φαινόμενο των καιρών, υπάρχουν και αυτοί που εκμεταλλεύονται όσους έχουμε ακόμη την ψευδαίσθηση ότι μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας, υπάρχουν και οι νόμιμοι προαγωγοί μας;

Όπου υπάρχουν πουτάνες, ακόμη και Πόντιες -που δεν πληρώνονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν- πάντα υπάρχουν και οι αυτοδιορισμένοι νταβαντζήδες.

Συναφείς αναρτήσεις:
1. Ιστολογικό Μανιφέστο
2. Ιστολογώντας Κενώς και Κοινοτύπως.

© Ελένη Καλλιανέζου, Vejen 27 Ιουλίου 2007

buzz it!

49 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Οι κύριοι μου θυμίζουν κάτι "αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες" στη χώρα μας, που ενώ δεν μοιράζουν κέρδη, προσλαμβάνουν τα λιγοστά μέλη τους με υπέρογκους μισθούς!
Πάνω τους Αστερούλα!

Sarasides είπε...

Εν τέλει, το έβγαλαν το ντέιτινγκ κλαμπ από την σελίδα σου, ή προλαβαίνω ακόμα;

Αστερόεσσα είπε...

@ alkibiades,

Όταν κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για τη διαφήμιση τύπου dating channel, οι υπεύθυνοι ζήτησαν συγγνώμη και έβγαλαν προς στιγμήν τις διαφημίσεις αυτές από τις προσωπικές σελίδες, αλλά όχι και από την κεντρική σελίδα.
Εμφανίστηκαν και κάποιοι οι οποίοι μεταξύ άλλων σχεδόν συνέγραψαν τον ύμνο του Sync ως φορέα αγάπης, φιλίας και συμφιλίωσης των λαών υπεραμυνόμενοι του έργου του οποίου προσφέρει, λέγοντας ότι "θα το θεωρούσαν προσβλητικό να ζητήσουν μερίδιο κερδών από τις διαφημίσεις".

Απλώς στις διαμαρτυρίες τους, ότι ναι μεν συμφωνούν στη διαφήμιση, αλλά όχι σ' αυτήν του dating channel (οι οποίες μου έδωσαν και την εντύπωση ότι το πρόβλημά τους είναι ηθικίστικο, μην σπεύσει κάποιος και τους χαρακτηρίσει 'κακά παιδιά')
απάντησα επί λέξει:

"Τα dating channel που διαφημίζουν ερήμην μου, τους αποφέρουν και περισσότερα χρήματα. Με ποια λογική τους ζητά κάποιος να διαφημίσουν άλλα;"

Φυσικά, όλοι έμειναν στο ότι εγώ "ζήτησα μερίδιο κερδών" και κάποιοι έπεσαν να με φάνε. Ο διάλογος είναι στη διάθεση όποιου επιθυμεί στο live πίνακα.

Μετά δημοσίευσαν "αθώες διαφημίσεις" και κατά καιρούς αναστέλουν και την όποια δημοσίευση διαφημιστικού μηνύματος.

Θέλω να πιστεύω ότι η αναστολή γίνεται καλόπιστα, στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεως.

Αλλά δεν μπορώ να μην αγανακτήσω, όταν βλέπω τριγύρω μου τόσους αφελείς, που πιστεύουν ότι οποιοσδήποτε μεσάζων σε σχέση πελατειακή λειτουργεί από την καλή του την καρδιά, επειδή επιθυμεί τη φιλία και τη συναδέλφωση των ανθρώπων!

Αστερόεσσα είπε...

Θεωρώ σκόπιμιμες μερικές επισημάνσεις ακόμη:

1α. To blogger, το wordpress, το Υahoo, το Multiply, το Spaces, το Μy Space είναι ξενιστές (hosts) που φιλοξενούν ιστολόγια.
1.β. Το Sync, το Τechnorati ή οι Greek Bloggers όμως είναι μεσάζοντες - προωθητές των blogs.
Άλλη συμφωνία κάνει ο ιστολόγος ως "ενοικιαστής" με το σπιτονοικοκύρη του και άλλη με το διαφημιστή του.

2. Το ψευδώνυμο "Aστερόεσσα", γνωρίζω ότι χρησιμοποιείται και για την αμερικανική σημαία.
Το επέλεξα βασισμένη καθαρά στον ορισμό της λέξης και στην ερμηνεία της και αδιαφορώ, αν σε κάποιους φέρνει συνειρμούς για τις ΗΠΑ. Δεν είμαι καν αμερικανόφιλη. Κάθε λέξη όμως έχει παραπάνω της μιας ερμηνείας και δεν μπορώ να απαγορεύσω στη Google εν προκειμένω το συνειρμό για τη σημαία της Αμερικής, τη στιγμή που υπάρχει και αυτή η ερμηνεία σε οποιοδήποτε αναγνωρισμένο λεξικό της Ελληνικής.

3. Όταν είμαι κάθετα εναντίον του καταναλωτισμού των Ελλήνων και της άκρατης αμερικανοποίησής τους, δε με ενοχλεί ειδικά η διαφήμιση ενός dating channel περισσότερο απ' όσο με ενοχλεί η διαφήμιση μιας γκοφρέττας. Το καλό μου όνομα και η υπόληψή μου ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τη διαφήμιση που ο server χρησιμοποιεί για να προσποριστεί απ' τη δική μου σελίδα περισσότερα όβολα. Εξίσου αθέμιτη είναι και η διαφήμιση μιας "αθώας γκοφρέττας" ή ενός αναψυκτικού.
Αν μιλάμε όμως με όρους οικονομικούς δε βλέπω πού είναι αθέμιτο ο εκμεταλλευόμενος να γλείψει ένα κοκαλάκι απ' την κότα που γεννά τα χρυσά αυγά, η οποία στο κάτω - κάτω βόσκει και στην αυλή του.

4. Όταν εγώ έγινα μέλος του Sync στις 9 Ιουνίου του 2008, το blog μου υπήρχε ήδη στο Sync από κάποιον αναγνώστη, τον οποίο και δεν γνωρίζω. Όταν λοιπόν θέλησα να μάθω ποια ιστοσελίδα φιλοξενεί τη feed αυτή και έφτιαξα εκεί προφίλ, απλώς διεκδίκησα την πατρότητα σε αυτό που μου ανήκε και το οποίο ήδη κυκλοφορούσε "στην πιάτσα".

4. Δε γνωρίζω ποιο είναι το ανθρώπινο δυναμικό των μετόχων του Sync και δεν μπορώ να αποφανθώ για το ποιόν τους. Μπορεί να είναι και οι καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο. Ο όρος "τα παιδιά του sync" και το "είμαστε όλοι ένα παρεάκι" δε μου λέει απολύτως τίποτα ως επιχείρημα, τη στιγμή που γνωρίζω ότι ο νεποτισμός και η οικογενειακή επιχείρηση στο Ελληνικό Δημόσιο είναι ο κανόνας, όπου κάποιοι εκ της οικογένειας βρίσκονται και πιο κοντά στα τάλαρα.

habilis είπε...

Τωρα εδω που τα λεμε φιλοξενουμενοι ειμαστε , και ο φιλοξενουμενος εχει δικαιωματα οπως τα θελουν οι οικοδεσποτες πάντα...

Αστερόεσσα είπε...

@ habilis, δώσαμε σχεδόν ταυτόχρονα και οι δυο τα σχόλια. Διάβασε τις παραπάνω θέσεις μου.

Αστερόεσσα είπε...

Στο Sync κυκλοφορούν πολλά blogs ως feeds εν αγνοία των ιστολόγων. Δεν το κατηγορώ αυτό. Κι εγώ έδωσα στο Sync π.χ. feed από το ιστολόγιο nautilus, γιατί έκρινα ότι το blog αυτό πρέπει να το μάθουν και περισσότεροι άνθρωποι.

Άλλο όμως οι servers - hosts και άλλο οι μεσάζοντες - διαφημιστές των blogs. Eάν δε όντως η δουλειά των μεσαζόντων είναι αφιλοκερδής και με μεράκι, τότε να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ στην προώθηση μιας καλής προσπάθειας. Αυτό όμως γίνεται με διάλογο και διαφάνεια.

Αστερόεσσα είπε...

Προσωπικά, θα θεωρήσω την ανάρτηση αυτή επιτυχημένη, εάν, πέραν της όποιας επιχειρηματολογίας, έχουμε και περαιτέρω διάλογο με προτάσεις, αντιμετωπίζοντας όλο το θέμα σφαιρικά.
Παρακαλώ πολύ όλους, δείτε την ανάρτηση αυτή ως είδος debate. Δε θα με ικανοποιούσε απλή κριτική της κατάστασης. Δόξα τον Ύψιστο, μάτια έχουμε και βλέπουμε και νου και κρίνουμε.

apocalypses είπε...

Δεν έχω χρόνο.Μην ασχολείσαι με αυτά.Κόψτο τους,Αν μπορείς, δες απο ποια χώρα γράφουν και ξεκίνα καταγγελίες,αν θέλεις,στο νομικό τους καθεστώς.Αλλιώς προσπέρασε...¨οταν θα έχω χρόνο περισσότερα...
P.S1 Τι να πω εγώ;Αν σου πω τι επιθέσεις δέχομαι, θα παθεις πλάκα..Απο format σε format το πάω...Και λείπω κιόλας...
P.S Ευτυχώς που έχω μαζί μου κάποιες φωτογραφίες...

Αστερόεσσα είπε...

Για να φτάσει κάποιος στις ποινικές καταγγελίες, πρέπει να συγκροτήσει φάκελο με στοιχεία.
Η προσφυγή στο νόμο δεν είναι το πρώτο βήμα, τη στιγμή που δεν έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες διαλόγου, ώστε να πούμε ότι δεν τελεσφόρησαν, οπότε και προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη.

Εδώ το θέμα είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτός ο οποίος διαφημίζει στην ιστοσελίδα του ένα προϊόν κερδίζει ένα σκασμό λεφτά.

Αλλά έχει τόσο πολύ περάσει η διαφήμιση ως καθεστώς στον Έλληνα, που το θέμα ούτε καν τον αγγίζει.
Eίναι όμως πάρα πολύ σοβαρό!

Είναι λοιπόν δυνατόν, να περνάει τόσο εξ' απαλών ονύχων με μια νοοτροπία του "δε βαριέσαι" μιαν ακόμη εκμετάλλευση; Τότε γιατί διαμαρτύρεται π.χ. όταν ένα λίτρο γάλα στην Ελλάδα κάνει 2 ευρώ, όταν στη Δανία, που είναι χώρα πολύ ακριβότερη απ' την Ελλάδα, σε αντίστοιχες Δανέζικες κορώνες αγοράζω με 1,5 ευρώ 2 λίτρα;
Αλλά εδώ δε διανοούνται να κάνουν διαφήμιση υψηλού κόστους, γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΊ!

b|a|s|n\i/a είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=MwF2ruV28sc
μου ήρθε το ρεφρέν στο μυαλό διαβάζοντας όλα αυτά τα σχετικά. για τα υπόλοιπα είναι πολύ νωρίς ακόμα. ούτε καν μισή γουλιά καφέ. καλημέρες!

Αστερόεσσα είπε...

@ Αχ, b|a|s|n\i/a ...
"... και σε πολυεθνικό μονόδρομο
το μέλλον μου δώσαν αντιπαροχή
Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα...
"

Μακάρι να ήταν όντως τόσο ευαισθητοποιημένη η πλειοψηφία των Ελλήνων.
Επειδή όμως οι μάζες δεν είναι ποτέ σκεπτόμενες, αλλά χειραγωγήσιμες το μέλλον κάθε Έλληνα δίνεται αντιπαροχή για ένα διάρι εσωτερικό που βλέπει πάντα και σε ανήλιαγο ακάλυπτο...

Μετά φωνάζουν ότι τους λείπουν οι αυλές και το πράσινο...

Αστερόεσσα είπε...

Αλλά, όταν το live πίνακα του Sync τον έχουν μετατρέψει τα ίδια τα μέλη του Sync σε chatroom καλημεροκαλησπερισμάτων, πώς είναι δυνατόν να ζητάει κάποιος από τους καλημεροκαλησπερίζοντες να έχουν κοινωνική ευαισθησία;
Η κοινωνική ευαισθησία εξαντλείται σε κουβέντες για ντολμαδάκια, και μεταξύ τυρού και αχλαδίου δίνουν και κάποιο link από τα posts τους.
Έχουν άραγε αυτοί οι περιπατητές συνειδητοποιήσει ως πλειοψηφία τι σημαίνει blogging;
Τι είναι ένας live πίνακας ιστοσελίδας - μεσάζοντος - portal ιστολογίων; Λέσχη περιπατητικού συλλόγου;;;

Mr.Di είπε...

Το θέμα του πράσινου μπορεί να λυθεί εύκολα, αν οι εργολάβοι υποχρεωθούν να βάφουν τους ακάλυπτους πράσινους. Τώρα για τις χειραγωγήσιμες μάζες δεν κατάλαβα αν αναφέρεσαι μόνο στις της Ελλάδας ή γενικά. Αν όμως αναφέρεσαι στις μάζες απανταχού της γης, αναρωτιέμαι έναντι ποίου τιμήματος δίνεται αντιπαροχή το μέλλον των εκτός Ελλάδος.
Ομολογώ ότι δεν πολυκαταλαβαίνω από host sync baner και άλλα συναφή, αλλά σκέφτομαι μήπως, νταβατζής μη ων, θα πρέπει να αποκτήσω πιστοποιητικό υγείαw για να εξακολουθήσω να διατηρώ Blog

Αστερόεσσα είπε...

@ mr.di
Έναντι ποίου τιμήματος δίνεται στους εκτός Ελλάδος το μέλλον τους αντιπαροχή;
Στην Αμερική = για Τόλμη και Γοητεία
Στη Μέση Ανατολή = μου δίνεις πετρέλαιο, σου δίνω καλλυντικά της Μax Factor
Στην Αφρική = σου αγοράζω το πλεόνασμα των ρύπων που δε θα κάνεις ποτέ βάσει Πρωτοκόλλου του Κυότο και πνίγω τον πλανήτη. Στο μεταξύ σε "εκπολιτίζω".
Στην Ευρώπη = Κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει με τον κάθε Σαρκοζύ, Μπερλουσκόνι ή Μπλαιρ.

Το πιστοποιητικό υγείας καλό είναι σε κάθε περίπτωση.
Μετά θα μας ζητούν και πάλι πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων.

Mr.Di είπε...

Διαλέγω Ελλάδα λοιπόν. Τουλάχιστον εδώ έχω μια ελπίδα να βλέπω πράσινο στον ακάλυπτο κι αν μου τη βαρέσει ζωγραφίζω και μια θάλασσα κι ύστερα όλο τόλμη εκθέτω τη γοητεία μου στο πίσω μπαλκόνι κι απολαμβάνω το "φραπόγαλο"......

Αστερόεσσα είπε...

Το πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων δεν το γλυτώνεις όμως.
Ετοιμάζεται εδώ και καιρό.
Μετά ακολουθούν "ΕΑΤ-ΕΣΑ και εξορίες" σε διαφορετική μορφή από παλιά βέβαια.

Κάνε και κανένα καλό κομπόδεμα για να έχεις για όλα τα παχυλά φακελάκια που θα χρειαστεί να δώσεις σ' όλη τη διάρκεια του βίου σου. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος να έχει κάποιος καταθέσεις στην Ελλάδα.

Αστερόεσσα είπε...

Ο άλλος λόγος για να έχεις κομπόδεμα στην Ελλάδα είναι για να το ξοδέψεις όλο σε μηνύσεις που θα τραβούν σε μάκρος, θα πηγαίνουν στη Χάγη, θα γυρνάνε στην Ελλάδα με πρόστιμα, όπου θα πληρώνεις πάλι νομίμως με φόρους που απολύτως ποτέ δε θα έχουν αντίκρυσμα. Είναι τόσο απλό.

Mr.Di είπε...

Τα πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων θα έχουν σχέση με τα Blogs ;;; Εχουμε πληροφορίες για τον οργανισμό που θα τα εκδίδει για να κάνω καμιά επαφή τώρα που είναι νωρίς ακόμη;;
Καταθέσεις, εε. Μμμμμμμ δε ξέρω τι είναι αυτές, εκτός φυσικά από τις καταθέσεις ψυχής που ακούω κατά καιρούς στην Tv ή διαβάζω στον τύπο.
Οσο για τα φακελάκια, κάτι έχει πάρει το αυτί μου και για εκτός Ελλάδας. Να, ένας φίλος ορκιζόταν ότι το έστειλε στη Γερμανία και έγινε μια δουλειά για την οποία εδώ στην Ελλάδα έχω ακούσει άπειρες κατάρες εξαιτίας των φακελακίων που χρειάζονται κλπ

Αστερόεσσα είπε...

Αν έχουν σχέση με blogs τα πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων; Βεβαιότατα!
Δεν έδωσε το Yahoo bloggers στις Κινεζικές αρχές ως υπόπτους για αντικαθεστωτικές ενέργειες;
Διάβασε εδώ.
Αν θέλεις, σου βρίσκω και περισσότερα άρθρα. Σάλος έχει γίνει εδώ και χρόνια!

Mr.Di είπε...

Σ' ευχαριστώ. Κάτι έχει πάρει το αυτί μου και μένα.
:-)
Δεν ξέρω αν θα εκδίδονται πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων, μα δεν έχω καμία αμφιβολία για τους κινδύνους του μέσου. Τους αναλαμβάνω, όποιους μου αναλογούν, γνωρίζοντας που εκτίθεμαι.
Οσο για τα φακελάκια,αναφέρθηκα στο περιστατικό με τη Γερμανία (βλ και ζημενς) μόνο και μόνο επειδή έχω κουραστεί να ακούω η Ελλάδα αυτό η Ελλάδα εκείνο, θαρρείς και ο χρηματισμός αφορά μόνο τους έλληνες και κανέναν άλλο. Ισως τα περί καπιταλισμού που αναφέρεις στο ποστ και στα σχόλια, αποτελούν ικανοποιητική βάση για την αιτία του φαινομένου. Η έκταση και οι τρόποι είναι αλλο ζήτημα, στο οποίο δεν έχω καμία δυσκολία να συμφωνήσω με όσα κατά καιρούς ακούω και κυρίως νιώθω στο πετσί μου, ζώντας μισό αιώνα εδώ.

Αστερόεσσα είπε...

Siemens! Άλλη πονεμένη ιστορία! Από πού να αρχίσει κανείς; Εδώ χρειάζεται Ιώβειος υπομονή και τσακίρ κέφι για να μελετήσεις όλη τη βιβλιογραφία!

"[...H σημαία μας περιμένει να στηθεί στην Κύπρο και στη Βόρειο Ήπειρο, που είναι ακόμη σκλαβωμένες.
Η σημαία μας συμβολίζει την Ελλάδα μας. Το λευκό της χρώμα συμβολίζει το χιόνι των βουνών μας, το γαλάζιο, τον ξάστερο ουρανό και τα γαλάζια πέλαγα της πατρίδας μας, και ο σταυρός την ορθόδοξη ελληνική θρησκεία μας.

Ζήτω το Έθνος!
Ζήτω ο Βασιλεύς!
Ζήτω η γαλανόλευκη Σημαία μας!

Όλοι εφώναξαν δυνατά "Ζήτωωωωω!" και έκλεισε η εορτή με τον Εθνικό Ύμνο.
"]

Αστερόεσσα είπε...

Σ' όλο τον κόσμο όλοι οι άνθρωποι γίναμε πόρνες. Άλλες είναι σπιτωμένες, άλλες είναι του δρόμου, άλλες είναι Πόντιες.

ΑΝ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Η ΠΟΝΤΙΑ, ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω τι εστί sync, αλλά αγαπητή μου, η αλήθεια είναι ότι μια ιστοσελίδα μπορεί να έχει τεράστιο κόστος συντήρησης, ώστε να υπάρχει άμεση ανάγκη χρηματικών πόρων για τη υποστήριξη και συνέχισή της.

Όσο μάλιστα μεγαλώνει μια ιστοσελίδα, τόση περισσότερη ανάγκη υπάρχει για αποθηκευτικό χώρο και bandwidth και όλα αυτά, πιστέψε με, κοστίζουν πολύ.

Όσον αφορά το θέμα ελέγχου του είδους των διαφημίσεων που θα προβάλλονται στο προφίλ σας, είναι πράγματι πέραν των δυνατοτήτων τους, καθώς άλλοι είναι αυτοί που τις επιλέγουν συνήθως και όχι οι ιδιοκτήτες. Ανήκω σε παρεμφερή χώρο και έχω υπόψην. Συμφωνώ βεβαίως, στο ότι όφειλαν να προειδοποιήσουν τα μέλη, ωστόσο κατ'εμέ δεν σας χρωστούν κάτι.

Αν μου επιτρέπετε να σχολιάσω και για τα περί "εξαναγκαστικής εκπόρνευσης" των Bloggers και της ανθρωπότητας γενικότερα, θεωρώ πως τα όσα λέγονται είναι ελαφρώς υπερβολικά. Σίγουρα όχι παράλογα, αλλά, για μένα, υπερβολικά.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, το Διαδίκτυο στο σύνολό του, λειτουργεί και αναπτύσσεται με τη βοήθεια διαφημίσεων και διάφορων παρόμοιων τρόπων ώστε να εξασφαλιστούν κάποια έσοδα. Σίγουρα χωρίς ανθρώπους να ενδιαφέρονται για το Διαδίκτυο, δεν θα υπήρχε η ανάγκη διαφημίσεων γιατί δεν θα υπήρχε Διαδίκτυο, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι μπορεί να ζητάει ο καθένας κέρδη επειδή στηρίζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έναν ιστότοπο.

Εφόσον σας δυσαρεστεί αυτό που συνέβη, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαγράψετε το προφίλ σας από την εν λόγω σελίδα, ή ακόμα και να παροτρύνετε άλλα μέλη που γνωρίζετε να κάνουν το ίδιο αν συμφωνούν με την άποψή σας, δηλώνοντας έτσι έμπρακτα την αντίθεσή σας ως προς την πολιτική που ακολουθεί.

Συγχωρέστε με, αλλά σύμφωνα με την δική μου κρίση είναι σαφώς πιο 'σωστό' από το να ζητήσετε μέρος των κερδών, που στο κάτω-κάτω δεν δικαιούστε διότι ουδής σας υποχρέωσε να δημιουργήσετε ή έστω να διατήρησετε προφίλ εκεί, αφ'ης στιγμής ο συγκεκριμένος χώρος δεν σας ικανοποιεί. Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής μελών (που αποκλείεται) τότε καλύτερα να διαμαρτυρηθείτε για αυτό και να απαιτήσετε τη διαγραφή σας.

Με το να απαιτείτε κέρδη δεν εκφράζετε καμμία αντίθεση αλλά μάλλον φαίνεται σαν να επικροτείτε την κερδοσκοπία (στην οποία προφανώς εντοπίζεται και η ένστασή σας, από αυτά που μου δώσατε να καταλάβω) εφόσον έχετε κάποιο προσωπικό όφελος από αυτό.

Με εκτίμηση,
μια αναγνώστριά σας.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Αν πάρεις μερίδιο από τα κέρδη όταν θάχουν όπως είπαν, τότε:
Mήπως πρέπει να δώσεις και στους σχολιαστές σου κάτι τις.

Αστερόεσσα είπε...

@ lidasyl,
Όπως φαίνεται και στο διάλογο της ανάρτησης με ιθύνοντα του Sync η ίδια φαίνεται να αναγνωρίζω ότι κάποιος τρόπος πρέπει να βρεθεί ώστε και αυτοί να μην είναι ζημειωμένοι.

Το Sync λειτουργεί ως portal ιστολογίων. Υπάρχουν feeds από ιστολόγια τα οποία έχουν και καθημερινή ροή, και των οποίων οι κάτοχοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ SYNC, όπως π.χ. το κατ' εμέ άριστο Ιστολόγιον, ή Ο Πετεφρής

1ο Ερώτημα: Μιας και θεωρητικά ένα portal διακινεί blogs και χρησιμοποιεί τη διαφήμιση για κάλυψη εξόδων, γιατί παίρνει feed διαφήμισης από το google και όχι π.χ. από το Amazon στον τομέα των βιβλίων, από το perizitito.gr που είναι πάλι περί βιβλίων, από το Naxos που έχει δίσκους κλασσικής μουσικής, από εκατοντάδες περιοδικά Λόγου ή Τέχνης, από πολιτικές εφημερίδες ή από το Τρίτο Πρόγραμμα ή από το Φεστιβάλ Αθηνών;

Γιατί θα πρέπει να συνηγορήσει υπέρ μιας καταναλωτικής μανίας του Έλληνα, η οποία ήδη έχει κάνει πάρα πολύ κακό;

Γιατί θα πρέπει να περάσει εξ' απαλών ονύχων απ' τα μέλη του Sync στο στυλ "τα καημένα τα παιδιά" και "έλα τώρα, τι έγινε", τη στιγμή που μετά, αυτό το οποίο μας επιβάλλεται χωρίς περαιτέρω προβληματισμό γίνεται αργότερα πηγή δεινών;

Έως πότε η διαφήμιση θα περνά στον Έλληνα εξωραϊσμένη ή εξιδανικευμένη, όταν πεισματικά εθελετυφλούμε σε μελέτες ψυχιατρικές ότι ακόμη και ασυνείδητα περνούν το οποιοδήποτε μήνυμα;

2ο Ερώτημα: Το dating channel τι είναι;
Είναι ένας ιστοχώρος, ο οποίος λειτουργεί ως ηλεκτρονική προξενήτρα. Εάν κάποιος θέλει να βρει μόνιμο ή ευκαιριακό σύντροφο, απευθύνεται στο channel αυτό και λέει π.χ. "Είμαι άντρας 46 χρονών, ζω εκεί, είμαι ετεροφυλόφιλος, μου αρέσουν οι ξανθιές με περιφέρεια στήθους 98cm και θέλω μια γυναίκα για δέσμευση ή δε θέλω δεσμεύσεις" ή "Είμαι γυναίκα 26 ετών και ψάχνω σύζυγο με αυτό το εισόδημα". Είναι αυτή λοιπόν η διαφήμιση επί της ουσίας χειρότερη απ' αυτήν ενός αναψυκτικού, το οποίο μπορεί κάποιος να πίνει καθημερινά και να είναι βλαβερό για την υγεία του;

Ερώτημα 3ο: Μπορεί κάποιος από τον τομέα της διαφήμισης να βγάλει πάρα πολλά λεφτά σε μια ιστοσελίδα;
=> Κατά συνέπεια, μπορεί ένας διαχειριστής χιλιάδων feeds και πολλών μελών να βγάλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρήματα μέσα από κάθε ιστοσελίδα, αλλά και από την κεντρική σελίδα του; Ή αγνοούμε το γεγονός ότι στην Ευρώπη τουλάχιστον και στην Αμερική υπάρχει επάγγελμα "Ιστολόγος". Τα άτομα ζουν μέσα από τα ιστολόγιά τους. Είναι όχι μόνο εφικτό, αλλά και εφαρμοσμένο. Στην Ελλάδα μόνο υπάρχει σχετική άγνοια επ' αυτού, γιατί οι περισσότεροι Έλληνες - χειριστές υπολογιστή δεν ξέρουν ακόμη καλά - καλά τι εστί ιστολόγιο, γι' αυτό και τόσοι copy - pasters και κατ' αποκλειστικότητα δημοσιευτές βίντεο απ' το YouTube ή τόσα κείμενα κλεψίτυπα χωρίς καν να αναφέρονται πηγές.

Αστερόεσσα είπε...

Ερώτημα 4ο: Γιατί Ελένη ή Αστερόεσσα τα έβαλες με το sync και όχι με το Τechnorati ή τους Greek Bloggers;
Διότι το Sync με την αμεσότητα του διαλόγου που προσφέρει ως δυνατότητα μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πάρα πολύ καλό με groups ανθρώπων ανήσυχων και αργότερα με chat rooms εξειδικευμένα, που να προωθήσουν επιτέλους κάτι καλό στον ηλεκτρονικό χώρο εν Ελλάδι.
Όπου διαγνώνω λοιπόν περισσότερο δυναμικό και δυνατότητες εξέλιξης, έχω και περισσότερες απαιτήσεις.

Αστερόεσσα είπε...

Όμως για το ίδιο το sync θα πρέπει να προσδιοριστούν και κάποια ποιοτικά κριτήρια, αν όντως μέλλει να εξελιχθεί σε κάτι καλό.

Δεν είναι πλέον καιρός να ξεφύγουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από την ικανοποίηση στη χρυσή μετριότητα;

Νισάφι πια με τα τσίπικα! Αν αυτό δεν το συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες, αλλά ακόμη χαζογελάνε σε εκπομπές τύπου Αννίτας Πάνια για να διασκεδάσουν τη θλιβερή μοναξιά τους και σε πρωϊνάδικα με κάποιες κατά καιρούς κορωνίδες περί σκανδάλων, λουφέ και διαφθοράς, ε, δε θα υπάρξει ούτε καν υποψία ελπίδας γι' αυτή τη χώρα.

Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ"
ο σαλτιμπάγκος πουλά τα νούμερα φτηνά
δραχμή τα ακροβατικά, οι αλυσίδες δωρεάν, το πήδημα θανάτου δυο δραχμές χωρίς σκοινιά,

Περάστε κόσμε!

Ασώματος η κεφαλή, περάστε κόσμε,
τη βρήκανε στην Αφρική,
καπνίζει, πίνει και πονά,
τρελαίνεται για μουσική,
χορεύει με τα μάτια δυο δραχμές.
Ποιός θα τη δει;

Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" οι θεατρίνοι
μ' ασετυλίνη και κεριά
την Γκόλφω παίζουν στα παιδιά
με φουστανέλες δανεικές
και δάκρυ πληρωμένο δυο αυγά
και τρεις δραχμές,
περάστε κόσμε!


ΟΧΙ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟ ΤΣΙΠΙΚΟ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ! EΛΕΟΣ! ΕΩΣ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ;;;
ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ!!!!!

Αστερόεσσα είπε...

Η διαφήμιση σήμερα είναι το επάγγελμα των παρασίτων.

Αντικατέστησε τον παλιό τελάλη που γύρναγε και διαλαλούσε την πραμάτειά του. Υπάρχουν παλιά διαφημιστικά posters έργα τέχνης!
Διαφήμιζαν όμως τα παραφερνάλια με εντιμότητα. Και κοστολογούνταν αναλόγως του όσο μεράκι έβαζε ο ζωγράφος, ο σκιτσογράφος ή ο κειμενογράφος για να κάνει τα παραφερνάλια θελκτικά. Δεν ήταν ο χορός των δισεκατομμυρίων!

Μα, καλά...βρε Έλληνες... Δεν το βλέπετε; Οι αρχαίοι Έλληνες ήσαντε λιτοί και φιλόσοφοι και όντα πολιτικά. Έως πότε θα κρατάει ο ύπνος του δικαίου;

Δεν μπορεί... όλο και κάποιο σκονισμένο γιαταγάνι θα έχει ο καθένας στο μπαούλο του... Ε, δεν είναι και ώρα να το ξεσκονίσει;

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά το "επάγγελμα" του μπλόγκερ υπάρχει ένα σημαντικό κατ'εμέ, ζήτημα που θα ήθελα να θίξω.
Το να παίρνει ποσοστά ένας μπλόγκερ από τις διαφημίσεις που βρίσκονται στον χώρο όπου ανεβάζει τις αναρτήσεις του είναι πράγματι μία καλή ιδέα. Πιστεύω όμως, πως αυτό θα έπρεπε να θεωρείται "επιβράβευση" (για το έγκριτο ή εν πάσει περιπτώσει, δημοφιλές περιεχόμενο των αναρτήσεων) και όχι "μισθός".

Ο blogger, πρέπει να κάνει αυτό που κάνει επειδή έχει την ικανότητα, μα πάνω από όλα τη διάθεση να μοιραστεί απόψεις, συναισθήματα, γνώσεις κλπ, ανεξάρτητα από το αν τελικά αυτό θα του αποφέρει κέρδη.

Σχετικά με το πρώτο ερώτημα που θέσατε, συμφωνώ μαζί σας. Τέτοιου είδους διαφημίσεις μόνο την πνευματική ανάπτυξη και το κοινό καλό γενικότερα δεν προωθούν.

Ωστόσο, όπως λέτε και εσείς βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από εκατομμύρια τέτοιες διαφημίσεις, είτε αυτές βρίσκονται στο Ιντερνετ, είτε σε περιοδικά, εφημερίδες, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση... παντού. Και ο κοινός σκοπός όλων? Το κέρδος. Το θέμα είναι να μην προβάλλονται αυτές οι διαφημίσεις ή μήπως να φροντίσουμε για την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας του κόσμου και των παιδιών μας, για την ανάδειξη των σωστών ηθικών, κοινωνικών και πολιτιστικών προτύπων και για την προώθηση της πνευματικής καλλιέργειας?

Επιπλεόν, σαφώς και αναγνωρίζετε ότι κάπως πρέπει να καλυφθούν τα έξοδα, τι προτείνετε όμως γι'αυτό? Αντιλαμβάνεστε ότι το πώς θα επιλέξουν οι κάτοχοι της συγκεκριμένης ιστοσελίδας να αποκομίσουν έσοδα είναι δικό τους δικαίωμα, όπως και το πώς θα την διαχειριστούν και ποιά δικαιώματα θα παραχωρήσουν σε τρίτους.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι ακριβώς θέλετε να επιτύχετε. Μου αρέσουν αυτά που λέτε σε γενικές γραμμές, χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα σκεπτόμενοι Έλληνες που βλέπουν αυτή την κατάντια, αλλά νομίζω πως συγκεκριμένα για το Sync δεν μπορείτε να κάνετε κάτι αλλά ακόμα και να κάνετε, δεν θα σωθεί το έθνος από αυτό. Αλλού είναι η ρίζα του κακού: Οι Έλληνες είναι βυθισμένοι στην ημιμάθεια.

Αστερόεσσα είπε...

Mα είμαι ξεκάθαρη. Η όποια έγερση αξιώματος "ποσοστού" επί της σελίδας μου είναι καθαρά ρητορική και μόνο στα πλαίσια που η διαφήμιση αυτή με βρίσκει αντίθετη ως προς τις αρχές μου.

Και έχω προτείνει ήδη πηγές διαφήμισης, πιθανόν να υπάρχουν και άλλες. Γιατί απ' το google?
Eίναι στο 1ο ερώτημα του 26ου σχολίου.

Το ότι βομβαρδίζομαι καθημερινά από διαφήμιση δεν είναι λόγος επαρκής για να βομβαρδιστώ κι άλλο.
Κι αν πρέπει, ας είναι η διαφήμιση αυτή διαφήμιση κάποιων πραγμάτων "αντικαταναλωτικών".
Και ο Πολιτισμός διαφημίζεται.
Το δε ΥΠ.ΠΟ δεν παίρνει μερίδιο του τακτικού προϋπολογισμού. Όλοι οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ. (μεταξύ των οποίων ήμουν κι εγώ, όταν ζούσα στην Ελλάδα) εργάζονται με τα κέρδη του ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΩΤΟ κλπ.

Κριτική ικανότητα να αναπτυχθεί στους Έλληνες; Μα, αυτή αναπτύσσεται μόνο μέσω παιδείας. Είναι δυνατόν κάποιος να ευαγγελίζεται παιδεία και να μου λέει εμμέσως: "Γίνε καταναλωτικός";
Υπάρχει contradictio in terminis!

Αστερόεσσα είπε...

Κοντολογίς: Η διαφήμιση μιας γκοφρέττας είναι χειρότερη κατ' εμέ από τη διαφήμιση ενός dating channel και λάθος, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, το ότι κάποιοι εξεγέρθηκαν όταν είδαν το dating channel και όχι την υποτιθέμενη αθώα διαφήμιση.
Στο dating channel υπάρχει εντιμότητα απέναντι σε αυτό που διαφημίζει. Με την ίδια λογική θα στραφεί κάποιος και κατά των γραφείων συνοικεσίων;
Όμως: Αποφέρουν περισσότερα χρήματα γιατί στις υπηρεσίες τους, προσφέρουν περισσότερα απ' την υπόσχεση γάμου. Προσφέρουν πάσης φύσεως σχέση.
Εάν λοιπόν η υπηρεσία αυτή κοστολογείται και υπέρογκα, κατά του κέρδους της θα στραφώ για αυτά που αποφέρει και όχι γιατί στηλιτεύεται το όνομά μου επειδή εμφανίζεται στη σελίδα μου.

Αστερόεσσα είπε...

Y.Γ. Όσο δε για το "επάγγελμα Ιστολόγος" αυτό δε γίνεται εκεί που κάποιος ΔΕΝ ιστολογεί.
Στο ιστολόγιό του γίνεται, αν γίνει.
Κι αυτό ξεκάθαρο.

________________________________


Έχει πολύ δρόμο η Ελλάδα ακόμη για να ανακαλύψει τι εστί ιστολόγιο και τα ελληνικά ιστολόγια "που πουλάνε" είναι τα εμπορικά και όχι κατ' ανάγκην τα καλά.

Τα πολύ καλά ελληνικά ιστολόγια ο κόσμος τα αγνοεί και οι κάτοχοί τους αδιαφορούν για την εμπορικότητά τους.
Κρίμα! Γιατί αυτοί ΟΝΤΩΣ αξίζει να διαφημιστούν.
Ίσως όμως ως άνθρωποι σοφότεροι γνωρίζουν ότι ο κόσμος ακούει συνήθως τους λαϊκιστές ή τους ιεροκήρυκες και αποσύρονται στη μοναξιά τους.

Αστερόεσσα είπε...

Ερώτημα: Γιατί η ΠΡΕΖΑ TV ή ο Πιτσιρίκος εμφανίζονται από τους Έλληνες περισσότερο δημοφιλείς από το Ιστολόγιον; Τι το καλύτερο ποιοτικά προσφέρουν, πέρα από μάλλον κακά ελληνικά ή λεκτικά πυροτεχνήματα με εύπεπτη επιχειρηματολογία προς εντυπωσιασμό;
Επειδή το τελευταίο έχει και πυκνότερο λόγο και δεν είναι ευκόλως κατανοητό από τις μάζες;

Αστερόεσσα είπε...

Έτερο ερώτημα που κάποιος ενδεχομένως μου θέσει επί του προηγούμενου ερωτήματος:

Μα, δε θα διαβάσω τα δύο πρώτα blogs που προανέφερες, αλλά κατά τη δική σου λογική, θα πρέπει να πάω στο τρίτο;
Απαντώ: Όχι. Όλα θα τα διαβάσει κάποιος για να σχηματίσει σφαιρική άποψη. Το έχω πει και αλλού. Δεν μπορείς να αποκαλέσεις εμαυτόν πολιτικά ανήκοντα π.χ. στο ΚΚΕ-μλ, αν δε διαβάσεις προσεκτικά και τις απόψεις των αρθρογράφων της Εστίας, με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι δυνατόν να αποκαλείσαι χριστιανός χωρίς να έχεις διαβάσει τη Βίβλο και πεισματικά εμμένεις σε μια άποψη ότι ο πατριάρχης Αβραάμ δεν υπήρξε ο μαστρωπός της συζύγου του Σάρας. Αφού υπήρξε. Η ίδια η Βίβλος το λέει.

Αλλά, είναι απαράδεκτο να καταφύγει κανείς στο "εύκολο" τσιτάτο απ' όπου κι αν αυτό προέρχεται, χωρίς να σταθεί και να σκεφτεί.

Είναι πολύ ευκολότερο να γίνει κάποιος οπαδός μιας θρησκείας για να γίνει και ηθικός. Αλλά η τυφλή υποταγή σε οποιοδήποτε δόγμα είναι επικίνδυνη! Χειραγωγεί.
Ένας διανοητής μπορεί να είναι έτι ηθικότερος ενός θρησκευόμενου.

Υπεραπλουστεύω. Δε μου αρέσει να υπεραναλύω, για τον απλό λόγο ότι πιστεύω ότι και αυτά θα έπρεπε να είναι ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Θα ήταν πιθανόν αυτονόητα, αν ο Έλληνας είχε και παιδεία. Δεν έχει όμως παιδεία ως λαός, αν και και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει κοφτερό μυαλό (ακατέργαστο όμως) και κριτική ικανότητα.

Ιδιοσυγκρασιακά ο Έλληνας είναι φύση συναισθηματική και γενικώς αφελής. Γι' αυτό και ιστορικά βρίσκεται τόσες πολλές φορές καπελλωμένος.

Καιρός να χρησιμοποιήσει το νου του περισσότερο σε συνεργασία με την καρδιά του. Όσα λέγονται για διάσταση δρόμων νου - καρδιάς είναι μυθεύματα. Ο αληθινός δρόμος της καρδιάς δε βρίσκει ποτέ το νου στον αντίποδα και τούμπαλιν.
Ε, τότε θα γίνει και περισσότερο αληθινός και ίσως αυτή η περίφημη ζητούμενη συνέπεια λόγου και πράττειν βρει και κάποιο επί του πρακτέου έρεισμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που έχουν ανάγκη οι Έλληνες (και όλοι οι λαοί φυσικά) είναι παιδεία?

Ποιός ευαγγελίζεται παιδεία λέγοντάς σας να γίνετε καταναλωτική? Εγώ? Αυτό καταλάβατε? Συγχαρητήρια, παρερμηνεύετε τα λεγόμενά μου με μοναδικό τρόπο. Αντιπαρέρχομαι αυτή την ομολογουμένως άσχημη δήλωσή σας και συνεχίζω.

Στο θέμα της παιδείας λοιπόν. Εμένα για παράδειγμα, ούτε η διαφήμιση για το dating channel μα ούτε καν η ποταπή γκοφρέτα με απασχολούν, γιατί η παιδεία μου μου επιτρέπει να διαχωρίζω τι έχω πραγματικά ανάγκη να καταναλώσω και τι όχι. Αγνοώ συστηματικά την κάθε διαφήμιση, δεν έχω κάνει click ποτέ, γιατί δεν με απασχολεί τι μου υπόσχεται ο κάθε διαφημιστής.

Θεωρώ πως και οι περισσότεροι αναγνώστες σας έχουν τουλάχιστον αντίστοιχη παιδεία, αλλιώς δεν θα ήταν σε θέση να σας αναγνώσουν. Μη θεωρείτε λοιπόν πως όλοι είμαστε τόσο ανεγκέφαλοι ώστε να μοιράζουμε απλόχερα τα ωραία μας λεφτάκια, απλά και μόνο επειδή βρήκαμε το ιστολόγιο σας (ή οποιοδήποτε άλλο) μέσα από το sync και το banner στην συγκεκριμένη τοποθεσία είχε ωραίο λογότυπο. Και για να μην ξεχνιόμαστε, θέλω να καταλήξω στο ότι η σωστή παιδεία και όχι το περιεχόμενο της διαφήμισης θα σώσει τον κοσμάκη.

Επιπλέον, δεν νομίζω ότι το δικό σας μπλόγκ θα αποφέρει και τεράστια κέρδη σε τέτοιου είδους διαφημίσεις άρα μάλλον ζημιά θα τους κάνετε ούτως ή άλλως(αυτό που λέω είναι θετικό για το μπλογκ σας προς αποφυγήν νέων παρερμηνεύσεων).

Τέλος, το αν είναι ενάντια στις αρχές σας ή όχι, δεν αφορά και δεν ενδιαφέρει το sync καθώς δεν είστε η νόμιμη κάτοχος του και επειδή συνήθως αυτοί οι ιστότοποι είναι νομικά καλυμμένοι, νομικά μάλλον δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά και συνεπώς δεν μπορείτε να κάνετε τα αυτάκια τους να ιδρώσουν.

Όσο δε αφορά τη γκοφρέτα versus την εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων, όταν κάποιοι αδαείς, μοναχικοί, απογοητευμένοι, ή ακόμα και διεστραμμένοι σερφάρουν ατέλειωτες ώρες σε dating channels τρώγοντας γκοφρέτες και πίνοντας coca-cola ψάχνοντας να γνωρίσουν την ιδανική σεξουαλικού περιεχομένου περιπετειούλα τους, αυτό είναι ένα κεφάλαιο τελείως διαφορετικό και δεν θα ήθελα να επεκταθώ.

Το ότι το επάγγελμα του Ιστολόγου θα γίνει στο ιστολόγιο του, δεν ήταν κάτι επι του οποίου υπήρχε αμφιβολία. Αν το σχόλιο σας αναφερόταν στην σχετική άποψή μου, επιτρέψτε μου να το χαρακτηρίσω ατυχές και να επισημάνω πως δεν αναφέρθηκα στον τόπο όπου θα γίνεται αυτό. Η αναφορά μου στο χώρο όπου θα βρίσκονται οι διαφημίσεις ήταν ίσως πλεονασμός, ωστόσο θεώρησα αυτονόητο ότι ήταν αντιληπτό το γεγονός ότι αναφερόμουν στην πληρωμή, γι'αυτό και φρόντισα να διαχωρίσω τις δύο έννοιες χρηματικών απολαβών.

Αν δεν συμφωνείτε με την άποψή μου, η οποία είναι ανεξάρτητη από το θέμα των διαφημίσεων και αφορά καθαρά και μόνο την υπόσταση που θα επρεπε κατ'εμέ να έχει η δραστηριότητα του blogging, δηλαδή με την άποψη που υποστηρίζει ότι: (εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι) καλύτερα κάποιες δραστηριότητες να μην γίνονται επάγγελμα γιατί ίσως έτσι υποκύψουν και αυτές σε ένα φαύλο κύκλο οικονομικών συμφερόντων και ίσως, λέω ίσως, οι απόψεις που εκφράζονται μέσα από αυτά σε ορισμένες περιπτώσεις να μην αντιπροσωπεύουν τον συγγραφέα τους αλλά αυτούς που τον χρηματοδοτούν , τότε καλά κάνετε και θέλετε να σας πληρώνουμε, παρακαλώ όμως εκφράστε το με πιο κομψό τρόπο.

Οι μάζες αγαπητή μου πράγματι δεν έχουν παιδεία. Έτσι, μοχθούν 3 φορές περισσότερο από τους "σπουδαγμένους" και δεν θέλουν να προσθέτουν περαιτέρω προβληματισμούς στο μυαλουδάκι τους από τους ήδη υπάρχοντες, βιοποριστικού περιεχομένου. Θέλουν κάτι εύπεπτο γιατί δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Δεν θέλουν κάτι που θα τους υπενθυμίζει την πνευματική κενότητά τους. Αλλωστε όταν δουλεύεις 15 ώρες τη μέρα, σε 2 δουλειές για να τα βγάλεις πέρα, το τελευταίο πράγμα που σε ενδιαφέρει είναι η πνευματική σου καλλιέργεια.

ΦΥΣΙΚΑ και δεν το θεωρώ φυσιολογικό, ούτε επικροτώ την υπερκατανάλωση ως διέξοδο (προσωρινη γιατί μετά σε κυνηγούν οι τράπεζες) στα προβλήματα. Αλλά είναι μία πραγματικότητα. Η Ελληνική πραγματικότητα.

Και λυπάμαι πολύ αλλά δεν θα αλλάξει αν το Sync αλλάξει διαφημιστικό φορέα, γιατί όπως προείπα δεν είναι δυνατόν να εξαλείψουμε τις κακοτοπίες προκειμένου να προστατευτούμε, η μόνη μας δύναμη για να τις αποφύγουμε είναι αυτή που μας προσφέρεται μέσα από την ενδυνάμωση και ολοκλήρωση της προσωπικότητας μας. Αν αυτό που μόλις είπα θεωρείτε πως προωθεί τον καταναλωτισμό, τότε μάλλον η συζήτηση πρέπει να τελειώσει εδώ και καλή συνέχεια σας εύχομαι στην προσπάθειά σας να αφανίσετε κάθε είδους διαφήμιση που είναι ενάντια στις αρχές σας. Εγώ θα προτιμήσω να εναποθέσω τις ελπίδες μου στην πνευματική καλλιέργεια των νέων και θα το παροτρύνω με όποιον τρόπο μπορώ.

Αστερόεσσα είπε...

@ lidasyl, με παρεξηγείτε!
Δεν απευθύνω όλα αυτά σε εσάς! Τον προβληματισμό μου εκθέτω.
Το έχω δηλώσει εξάλλου ότι για εμένα η ανάρτηση δεν τελειώνει στην ανάρτηση. Τη συνεχίζω στα σχόλια. Άρα, κάθε σχόλιο θα μπορούσε να είναι ανάρτηση.

Αστερόεσσα είπε...

@ Αν, lidasyl,
έχετε διαβάσει όλες μου τις αναρτήσεις, θα δείτε ξεκάθαρα, ότι πάντα συνεχίζεται ο όποιος μου προβληματισμός στα σχόλια.
Τι σας έκανε να πιστέψετε ότι απευθύνομαι σε εσάς;
Τι λόγους έχω να σας επιτεθώ προσωπικά; Δε σας γνωρίζω. Πάντα τις θέσεις εξετάζω και όχι τα πρόσωπα πίσω απ' αυτές, που ούτως ή άλλως λόγω του προσκώμματος που το ίδιο το δίκτυο θέτει, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζω τον εκάστοτε γράφοντα.

Αστερόεσσα είπε...

@ Αλλά lidasyl, για να κατανοήσω και μία θέση σας:

Γιατί να τοποθετήσουμε a priori το sync στους "κακούς" λέγοντας ότι δε θα ιδρώσει το αυτάκι τους, όταν για όλα τα πράγματα υπάρχει λύση μέσω διαλόγου;

Με αυτό δεν εμφανιζόμαστε απαισιόδοξοι σε σχέση με το δυνάμει;

Απλώς, δηλώνουμε: Κύριοι, γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται. Μπορεί να γίνει αυτό. Γιατί δε γίνεται; Τόσο απλό.

Ανώνυμος είπε...

Τότε σας ζητώ συγγνώμη και ελπίζω να συγχωρέσετε την επιθετικότητά μου. Ξεκίνησα να σας διαβάζω σχετικά πρόσφατα και ίσως κάπου μπερδεύτηκα μην έχοντας σχηματίσει ακόμα μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη αντιμετώπιση σας (όσο ολοκληρωμένη μπορεί να είναι μέσω διαδικτύου).
Συνεχίζατε από εκεί που είχα σταματήσει χρησιμοποιώντας κάποιες δικές μου σκέψεις και αυτό με παραξένεψε. Δεν ήξερα εαν επρόκειτο περί διαλόγου ή όχι.

Σας χαιρετώ.

Αστερόεσσα είπε...

Να είστε καλά! Καλό σας βράδυ και πάντα ευπρόσδεκτη!

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν σας είπα να μην προβείτε σε διάλογο και σίγουρα δεν χαρακτήρισα κακούς τους ιδιοκτήτες του sync γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω ποιοί πραγματικά είναι οι λόγοι που αποφάσιαν να βάλουν google και όχι κάτι από αυτά που προτείνετε εσείς. Αυτό που σας λέω είναι ότι από τη στιγμή που ο διάλογος θα σταματήσει να καρποφορεί, δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Επιπλέον, αυτό που σε γενικές γραμμές θέλω να πω είναι πως δεν έχει τόση σημασία το περιεχόμενο της διαφήμισης όση έχει το να μάθει κάποια στιγμή ο Ελληνας να προστατεύεται και να βλέπει αυτό που πραγματικά θα τον ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

Αστερόεσσα είπε...

E, αυτός είναι και ο σκοπός της ανάρτησης αυτής. Να μάθει ο Έλληνας ότι το φαινομενικά αθώο δεν είναι τελικά τόσο αθώο και να μην το παραγνωρίζει.
Τόσο πολύ, λέτε να αρέσκομαι να παίζω το ρόλο του ιεροκήρυκα; Δε μου αρέσει στην πραγματικότητα καθόλου.
Το αυτονόητο είναι αυτονόητο και το κοινότοπο, κοινότοπο. Προσωπικά το παραπέρα με ενδιαφέρει.

Πιστεύω δε ενδόμυχα, έστω κι αν η ζωή το διαψεύδει, ότι όταν ο άνθρωπος γνωρίζει, δεν είναι δυνατόν να είναι και ανήθικος.

Αλλά έμαθε την ηθική και την ανηθικότητα, να την κρίνει πολύ επιπόλαια.

Ο ζωή είναι ωραία. Και εμείς μπορούμε να την κάνουμε ακόμη ωραιότερη.

Και πάλι καλό σας βράδυ!

Αστερόεσσα είπε...

@ Kαι προς τους ιθύνοντες του Sync:

Πέραν των εναλλακτικών που προτείνω για πηγή διαφημίσεων έχω πολλές ιδέες και προτάσεις για το πώς θα μπορούσε αυτό το portal να γίνει καλύτερο.

Θα μπορούσε να λειτουργεί ως υποδειγματικό portal ιστολογίων. Το θέμα είναι όμως να υπάρχει και βούληση για διάλογο.

Αστερόεσσα είπε...

Τέλος, για πολλοστή φορά και για όλους, θα επαναλάβω το αυτονοήτο το οποίο έχω δηλώσει ΗΔΗ στα links της ανάρτησης αυτής, μέσα από τις αναρτήσεις και ομοίως ΟΛΑ τους τα σχόλια:
Όσοι έρχονται στο δικό μου ιστολόγιο, δε θα παραμένουν ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ όλων. Δεν απαντώ πάντα σε όλους ανά πρόσωπο. Στέκομαι εκεί που εγώ θεωρώ σκόπιμο για να γίνει λόγος, ειδάλλως επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια επ' άπειρον.

Αστερόεσσα είπε...

Kαι σαφής δική μου θέση ξεκάθαρη και κάθετη επί του θέματος της ανάρτησης:

Μέχρι να αποκτήσει ο Έλληνας την όποια κριτική ικανότητα να απορρίπτει τα διαφημιστικά μηνύματα με τα οποία βομβαρδίζεται (αμφισβητήσιμο στο μέτρο που η ίδια η επιστήμη το αναιρεί),
η όποια διαφήμιση κρίνεται απολύτως απαραίτητη για λόγους που δεν άπτονται του απλού εθελοντισμού ή της προώθησης μιας ιδέας που συμβάλλει και σε μεγαλύτερη πνευματικότητα (κοινώς όταν είναι για τον παρά), όλα τα διαφημιστικά μηνύματα οφείλουν να ορίζονται σε πλαφόν με ποιοτικά κριτήρια. Όχι! Δεν είναι αδύνατον να ελέγξει κάποιος τη ροή των διαφημιστικών μηνυμάτων. Εξαρτάται από τις πηγές από τις οποίες προσπορίζεται τις εκάστοτε feeds.

Αστερόεσσα είπε...

Και μια μικρή προσθήκη περί dating channel, συμπλήρωση στα παραπάνω.
Στην Ελλάδα υπάρχει μια σύγχιση για το τι ακριβώς είναι.
Δεν αμφισβητώ τη θέση που προανεφέρθηκε προηγουμένως από τη lidasyl ότι ένα dating channel πουλά ελπίδα στους μοναχικούς, αδαείς ή απογοητευμένως ή επίσης ότι συχνά είναι και το μέσον διεστραμμένων.
Στην Ευρώπη όμως και στην Αμερική απευθύνονται σε αυτό και άτομα σοβαρά. Το κομπιούτερ είναι πολύ περισσότερο στη ζωή του Ευρωπαίου ή του Αμερικάνου και γι' αυτό μπορεί να είναι περισσότερο διαφανής δείκτης κοινωνικής διαστρωμάτωσης. (Λέμε π.χ. το κομπιούτερ είναι καθρέφτης της κοινωνίας. Λάθος, αφ' ης στιγμής δεν έχουν πρόσβαση σ' αυτό όλες οι κοινωνικές και οικονομικές τάξεις, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Εκτός Ελλάδος όμως, πρόσβαση στον υπολογιστή έχουν και οι αγρότες ή όσοι ανήκουν στις εργατικές τάξεις. Άρα, και το το δείγμα εκτός Ελλάδος είναι περισσότερο αξιόπιστο).
Με αυτή λοιπόν τη λογική, (χωρίς να εξαιρούνται και ομάδες αδαών ή διεστραμμένων), πιο εύκολα κάποιος θα στραφεί στο dating channel, γιατί θεωρητικά ξέρει και τι ζητάει - όπως περίπου δηλαδή στα παλιά συνοικέσια.
Άλλη μία παράμετρος, εντούτοις: Από τη στιγμή που στην Ευρώπη τουλάχιστον μεταξύ ενηλίκων κάθε σεξουαλική ιδιαιτερότητα είναι αποδεκτή με τον ίδιο τρόπο που ένας άνδρας ή μια γυναίκα θα αναζητήσει σύζυγο ή απλή συντροφιά, ομοίως θα αναζητήσει και επί χρήμασι έρωτα, cyber sex, κτηνοβασία ή ό,τι άλλο.

Αστερόεσσα είπε...

Μιλώντας καθαρά οικονομικά, προσέξτε, κυρίες και κύριοι κάτι ακόμη το οποίο βρίσκεται στο 1ο σημείο του 4ου σχολίου της ανάρτησης (όπου δικαιολογείται πώς οποιοσδήποτε μπορεί να εγείρει οικονομική αξίωση στον κάτοχο ενός portal ιστολογίων):
Αν υποθέσουμε ότι τα portal ιστολογίων λειτουργούν ως managers αυτών, τότε ναι, είναι απολύτως λογική η έγερση οποιασδήποτε οικονομικής αξίωσης από τον οποιονδήποτε ιστολόγο προς τον "ατζέντη" του: μου ανεβάζεις π.χ. την επισκεψιμότητα κατά 40 %;
Αν ήμουν επαγγελματίας ιστολόγος και πληρωνόμουν μέσα απ' το blog μου (που δεν είμαι, αλλά όπως εξηγήσαμε υπάρχει και αυτή η δυνατότητα) ποια είναι τα ποσοστά σου; 10% επί των επισκεπτών που μου έφερες; Και τι είδους επισκέπτες μου φέρνεις; Μόνιμους ή διάττοντες αστέρες; Ε, τόσο θα βγάλεις από διαφήμιση στη σελίδα μου και όχι παραπάνω.

Mutatis mutandis, όταν τα περισσότερα ελληνικά ιστολόγια δεν είναι επί πληρωμή, πόσο μπορείς να βγάλεις από κάθε σελίδα; Άρα λοιπόν μπορεί να προκαθοριστεί το πόσο θα βγάλεις από κάθε μέλος του sync.

Πάμε παρακάτω: Ένας ιστολόγος ο οποίος δεν είναι μέλος του sync και του οποίου η feed κυκλοφορεί στο sync από τρίτον (όπως ήμουν κι εγώ στην αρχή), και του οποίου η επισκεψιμότητα αυξάνεται μέσω του sync σου χρωστά κι αυτός το ποσοστό σου, μιας και είσαι manager? Μα, τότε θα γυρίσω εγώ και θα σου πώ: Επ, κύριε, μόνο εγώ θα σου "πληρώνω" ή μόνο από εμένα "θα βγάζεις";

Unknown είπε...

ha ha! o ο ξένος αχιρονας και γα'ι' δαροι του!!! ελλαδαρα!